:: JOM RETRO...







Hello semua... malam ni apa citer? Ok malam ni aku nak share dengan korang pasal zaman Retro. Sebenarnya masa zaman retro ni aku baru umur 7 tahun.. Retro ni terkenal masa era 70'an. Masa tu mak dan pak kita suma rambut ala-ala penyanyi David Aramugam (Kumpulan Allycats). Baju derang ketat ikut badan, kolar besar, seluar atas kecik bawah dia besar macam loceng.. bila kenang-kenang balik kelakar betul fesyen Retro dulu... tapi tengok la skerang fesyen ni dah melanda anak-anak muda sekarang. Siapa sangka ye fesyen puluhan tahun dulu kini jadi trend/ikutan. Dan masa zaman retro dulu-dulu lagu-lagu pun sedap sampai sekarang kalau dengar pun kalau tak goyang kaki/badan mesti korang nak goyang kepala. Kalau tak caya cuba cari di youtube lagu-lagu macam kat bawah ni, dan ini hanya sebahagian dari beribu-ribu lagu retro yang best-best belaka:

Kool & The Gang - Get Down On It
Boney M - Daddy Cool
Village People - YMCA
Boney M - Brown Girl In The Ring
One Way Ticket - Boney M
Gloria Gaynor - I Will Survive
Lipps Inc - Designer
Tina Charles - Dance Little Lady Dance
Lipps Inc - Funky Town

Kalau yang lagu melayu:
Carefree - Belaian Jiwa
Carefree - Dendangan Lagu Ku
Black Dog Bone - Khayalan
Sharifah Aini & Broery - Seiring dan Sejalan
Sweet September - Nak Kawin Duit Tak Ada


Lagu-lagu ni kira antara-antara yang paling popular la masa zaman-zaman retro dulu... so korang dengar la ya.. don't worry be happy... good nite : )











Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

2 comments:

  1. Anonymous6/7/11

    wah .......enjoy reading this retro things .... kenangan mengusik jiwa .....

    ReplyDelete
  2. Ya ini sebahagian darinya saja... to be uploaded soon : ) biar kenangan bukan saja mengusik jiwa malah menyentuh kalbu gitu....

    ReplyDelete