Cik Pari Pari pernah berlakon dalam filem "SUCI DALAM DEBU" di era 90an?


Assalamualaikum w.t.b ha korang nampak tak tajuk posting cik paripari kata atas! Yez.. he he he aku nak share dengan korang pengalaman aku jadi pelakon tambahan dalam filem "SUCI DALAM DEBU" yg pernah ditayangkan disekitar tahun 1991. Antara pelakon-pelakon terkenal yang terlibat dalam filem ini seperti SIDI ORAZA, JULIA RAIS, DATO AZIZ SATAR dan ramai lagi. Sebenarnya tak terlintas pun boleh berlakon dalam filem ni. Semuanya secara "bidang terjun" sebab penolong pengarah film ini adalah suami kakak angkat cik paripari. Alkisah satu hari aku mendapat panggilan telefon dari kakak angkat dan dia tawar berlakon, cik paripari ingat dia bergurau, and cik paripari pun cakap le setakat jadi pelakon tambahan tak de dialogue apa kelas... he he he demand tak hinggat (tapi sebenarnya bergurau jer masa tu) sekali tu kakak cakap eh ada dialogue.. hmm so paripari ni pun mcm fikir best gak tengok orang berlakon. So paripari siap ala kadar (make up sendiri masa tu cik paripari kurus keding lagi hu hu hu hu), yang paling bestnya tu Pengarah Filem tu sendiri yang drive dan jemput cik paripari kat rumah.. he he he kelasss ko maria! Aku ada, korang ade?? hu hu hu pas tu nasib baik le aku kena buat 2 scene tu dgn setiap satu scene hanya 2 take jer aku dah settle...aku masih ingat lagi credit yg diberikan oleh JULIA RAIS masa shoot tu, dia cakap "hmm not bad" : )... so far masa dalam set penggambaran aku happy sebab dpt tengok dan alami sendiri bagaimana pergambaran dibuat... yg paling aku tak sangka2 dah le dapat peluang berlakon ni pun macam bidang terjun, pas tu dapat plak berlakon dengan hero lagi.. (opps lupa nak bagi tau Sidi Oraza tu memang baik, tak sombong and paling penting hendsome hu hu hu tapi sayang sekarang ni dia sepi jer tak berlakon dah (i wonder wat happen to him).. Ok sebelum korang roll on video ni nak bagitau cik paripari pegang watak sebagai "secretary gedik" huk aloh.. (sebenarnya cik paripari ni tak suka gedik2, tapi itulah cabaranya, so entam saja la labu) ok la citer banyak pun tak guna korang nak tengok scene aku tu tengok pada minit 5:51 & 8.14.. apa lagi?? Jom layang felem ni kejap...








Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 comments:

  1. salam pari-pari.
    filem ni mengimbas kenangangaan lama. saya pernah nonton filem ni dulu. Apa yer watak yg cik pari pegang dlm filem ni.

    ReplyDelete
  2. untunglh beliau dapat jadi retis kejapp..huhukk

    ReplyDelete
  3. Mira Maisara: Ni namenya rezeki datang tergolek dog dog he he he XD

    ReplyDelete
  4. Si Pencerah: Watak kecik jer jadi secretary Aziz Satar (Dato Rashid - nama dia dlm film tu) tengok la clip kat atas ok... tinku for your comment

    ReplyDelete
  5. wahh... pelakon gitu~ kelas kau noqk~ :D

    ReplyDelete
  6. loli: pelakon "stu man" jer noaq oi he he he thanks for ur comment

    ReplyDelete
  7. Alamak aku ada kawan retis seyyyy

    ReplyDelete
  8. waaa!!! kagum2..xde rasa nak blakon lg ker?

    ReplyDelete
  9. empayarUtama: apa lak aku sorang jer retisnya... semua orang kat dunia ni adalah retis di atas pentas dunia... kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  10. ShahzCudin: he3 cukupla utk timba pengalaman, bukan senang jadi artis.. bak kata "klise" artis serantero dunia "susah nak puaskan hati semua pihak" hu hu hu yg paling hangin kalu artis cakap: "hmm NO COMMENT" :p

    ReplyDelete
  11. oklah pari-pari putih ...dapat berlakon....masa ini PPP umur berapa yer? saje nak tahu

    ReplyDelete
  12. selim: lama dah sangat2 citer tu... filem dia pun dah kelabu asap ^^ erk x silap 19 kot =)

    ReplyDelete
  13. kategori ketinggalan lah leeza ni erk. tak tgk pun citer ni... leeza kalau tgk citer lama, rs geli hati.

    ReplyDelete