Aku picnic kat FRIM

Salam Sabtu, time-time tengah hari ni sure korang tengah santai dengan boypren, gurlpren, family geng2 ke, tak cenggitu?? Kalau ko tanya aku... aku pun tak tahuhhh mua ha ha ha... Acah jer.. aku tengah post n3 la kan?? Pagi tadi aku gi picnic kat FRIM... korang penah gi tak? FRIM Kepong. Ok la not bad, tempat dia kira bersih, dari segi bersih kebersihan dan bersih dari anasir-anasir yang negetif. Tapi sebab group yang gi tu aunty-aunty yang bawak anak-anak, jadi tak leh la kiterang gi sampai puncak air terjun ala-ala kadar jer le... janji kaki dapat cecah dalam air sungai yang nyaman lagi sejuk... hu hu hu. Memang dah lama sangat aku teringin nak berkelah kat sungai, alhamdulillah akhirnya tercapai jugak hajat aku, walaupun tak dapek buat BBQ, tapi ok la tu, kiterang buat PORTLUCK, aku masak "nasi goreng kampung" jer... ok la.. tapi nak adventures kena gi bahagian lain le.. Masuk pun RM5 je.. Ok la tu kan? parking no worries, memang banyak.. cuma aku tak sure RM5 tu seorang/satu kereta... kemudahan2 pun sume ada SURAU, GERAI2 MAKAN, TANDAS AWAM, KEDAI BUKU, DEWAN, bak kata Arwah Pak Ali ASTRO macam-macam ada!!!

Ini la recreation park dia.. don't play2, very the beautiful, 
nampak tak Chinese bride & groom tengah dok shooting gambar??


The other side of the view.. (from the parking lot)


That's the "Gazebo" tempat santai and makan2,
 di belakangnya ada 3-4 buah kedai makanan, on the right pulak ada macam stage, 
toilet di belakang, and the kolam belakang tu, air dia takat betis cik pepari jer...


Santai sementara tunggu the others to come...


Some construction is in progress, tak tau la pulak aku apa depa nak bina lagi


 Hokey! inilah tempat latar air terjun, (tak la besar sangat, takat nak main-main air ok, nak berenang tak ok sebab cetek, dan nak naik dari bawah ke tempat ni, lebih kurang 500 meter la jaraknya)


Nampak tak "track" nak naik ke air terjun tu?? 


Mini air terjun, sejuk, & dinginnnn banget....

  
Wuhuuu! FREE "FISH SPA" aku ada... ko ADA??!! he he he


Me and the kiddos...


Atas tu airnya kering, maybe kat atas lagi sikit tu baru ada air terjun kot.. 
sbb kiterang tak explore sampai puncak pun...


"The Geng"...


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 comments:

  1. Lawa semua geng2...heheheheh
    Hapi enjoy!!

    ReplyDelete
  2. hurm...macam pernah ku lihat tempat tu...

    ReplyDelete
  3. nice enty .. hehhe datang nak inform yg awak di tag ;)

    http://tynastory.blogspot.com/2012/02/segmen-tambah-follower-tanpa.html

    ReplyDelete
  4. err...y ak rase dh feminin skit bile bw..haha..no more rase Masam tomato..haha

    ReplyDelete
  5. bestnya mandi sungai!!...

    ReplyDelete
  6. heheh sy dah lame tk mandi air sungai ne semenjak dgr pasal kencing tikus,,aadeh,,,,,bila mandi jer nnt rasa tk tenanglah pulak hahhaha,,,,sory yer sbb buat korang takot pulak...

    ReplyDelete
  7. wahhh...cam best jek mandi air terjun ni. nanti nak pegi jugak...

    ReplyDelete