Korang pernah tidur dalam KERANDA???

Ha ha ha! Cuak giler la tu kan?? bila aku tanya soklan-soklan cenggitu... (al-maklum pahala masih lum cukup nak dibawa bersama, sama gak le mcm aku ni) Seram pulak aku nengok n3 aku kali ni.. tapi sebenarnya n3 aku tak de kena mengena pung dengan kematian/keranda. Besa la... aku kan selalu bermukadimah sebelum memulakan n3 aku. Sebenarnya cenggini, aku nak share dengan korang pasal "CAPSULE HOTEL". Benda ni dah lama dah di laksankan di negara2 yang padat penduduk seperti di Shanghai, Hong Kong, Jepun & Cina, seawal tahun 2003 (atau mungkin awal lagi). Bukan apa, pada pendapat aku la, disebabkan kepadatan penduduk mereka ni macam cendawan tumbuh, maka sebab itulah timbulnya idea2 untuk menjadikan capsule hotel ni sebagai satu jalan penyelesian terhadap masalah2 yg timbul selain dari menjadi daya tarikan pelancong. Kalau korang yang dah gi Hong Kong tu, tau la camner sesaknya bandar2 dia... Aku pun dah pegi, nasibla tak duduk kat dalam capsule hotel ni. Pertama hotel yang kecik pun mahal gilerrr der.. ni kan pulak hotel mewah lu pikir la sendiri.. masa aku gi dulu 1 bilik kongsi 3 orang 2 katil + katil tambahan, 1 bilik air, 1 meja make up, tv plasma lekat kat dinding so kalau 3-3 orang kat dalam tu kena ambil giliran masuk bilik air, nak berselish pun x boleh ha ha ha... (nanti bila2 aku senang aku upload gambar aku gi sana) dah jom negok apa kebendanya "capsule hotel" ni...







Yang ni bukan macam keranda, aku rasa dah macam REBAN AYAM la pulak...


Moral of the story: Jangan merungut kalau rumah kita kecil, 
tak de jakuzzi, swimming pool, garden etc... 
sebab kalau kita rasa kita susah ada lagi yang lebih menderita..

Renung-Renungkan Dan Selamat Beramal

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. orang pertama datang terjah !
    Ha Ha Ha . Ia-2 lah ingat kan tidur dlm keranda , kelepet jek kan . (:

    p/s : segan kot nak tidur dlm capsule hotel tu sbb pintu nya transparent . :D

    ReplyDelete
  2. Errrkkkkkk, seram woo kalau tidoq macam tuu... HUHU

    ReplyDelete
  3. hadoii... tebiat la nk tido dlm keranda. hahaha

    ReplyDelete
  4. tiddaaaakkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  5. suatu hari, kita pung mungkin akan jd cam tu

    ReplyDelete
  6. Awesome sgt2..mcm best jew..teringin la pulak..

    ReplyDelete
  7. hahahhaha..smart gk kan tidur dalam kapsul ni.jgn tak de ekon je sudah..berpeluh jugak la klu tak de ekon..hahahaha

    ReplyDelete
  8. canggih benar keranda nie heheee

    ReplyDelete
  9. pergh! seram la. ><

    ReplyDelete
  10. dialog anak buah mas"wan, umah wan ni xde air cond macam umah tata ke"?

    hihihi budak2..kecik2 dh demand.hhihihi

    ReplyDelete