Jom Gi Hong Kong!!

Salam hari Ahad... hu hu hu pejam celik, pejam celik dah masuk bulan Mac, 2012.. cepat betul masa berjalan kan?? Next week 10 Mac, dah start cuti sekolah (seminggu). So apa plan korang? Ada sesapa yang nak gi Holiday tak? Ha! Kalau ada sesiapa yang nak gi holiday tu, dan tak tahu nak gi ke mana apa kata korang gi cuti kat Hong Kong. Sebenarnya aku gi HK lama dah, tak silap aku tahun 2010 ok la jugak, cuma masa aku gi tu time musim panas, so memang panas giler... Hotel dia memang mahal, yang aku duduk tu hotel 3 bintang je Cassa Hotel. Muat2 untuk 3 orang, so ok la tu. Pasal makan insyallah, banyak jer kedai2 yang menyediakan masakan Halal, terutamanya kedai-kedai Arab, dan yang bestnya kedai2 ni biasanya di buka 24 jam. Dan dekat bandar tu ada sebuah Masjid (tapi aku tak ingat apa nama Masjid tu, tiap kali masuk waktu solah, penuh (ramai, Indonesian, African & bangsa-bangsa lain) Tapi masu tu, aku rasa macam aku ada kat Malaysia jer...  Tapi kira puas hati la jugak shopping... hu hu hu (bagi korang yang kaki shopping tu, nak beli yang murah-murah kena pergi Ladies Market, memang berbaloi) Ok la citer panjang pun tak guna, jom tengok gambar-gambar yang sempat aku amek... (sebenarya beratus-ratus, tapi yang lain tu entah mana dah lesap :P) Oh by the way kalau korang ke HK jangan ketinggalan untuk melawat Disneyland dan Madame Tussaud aku sempat la gi ke rumah Jackie Chan.. (gate dia jer la) yang kitaorang dapat tengok.. he he he jadilah aku ada... korang ade!!??? :P


Medan Arca Keemasan Bauhinia,
 Arca bunga "Bauhinia Yang Kembang Selama-lamanya” 


Kat HK ni org2 kaya suka beli kapal layar mewah... 
ada yg harga dia cecah 4 juta....


  Ini la masjid yang aku cakap tu.. 
tapi sorry la tak ingat apa nama masjid ni


Yg gambar kat bawah ni 
(diseberang sana tu adalah Kawloon)


View point dari HK Victoria Peak (kondo dia ada yg sampai 90 tingkat), 
duk kat celah2 lereng gaung tu... ada brann mau duk kat situ??


Ni la "tourist guide" kiterang nama dia mmg aku tak ingat, 
yang aku ingat aku panggil dia Jackie Chan he he he


Naik boat sambil membeli belah
 (selamba aja Aso yang bawak boat ni, sambil berjual beli he he he)


Ni transit train nak balik ke hotel 
(setelah penat merayap2 di Disneyland)



Kat HK bas dua tingkat dia begitu efficient.. 
lum sempat korang toleh dah ada bas lain akan datang,
asap bas.. jgn citer la.. :P


Bermain muzik dgn tong2 (salah satu tarikan bila korang gi Disneyland)


Lepak dalam train "Disney" yang sangat cute...







Walau pun cuaca sangat panas
 aku masih sempat berposing...


Madame Tussaud



Ni antara barang-barang yang aku beli di Disney, 
Ladies Market & di shopping2 mall di sana..



Dan "souvenir" utk org-org kat Malaysia he he he


Kalau korang gi Disney... tunggu la sampai ke malam ada pertunjukan bunga api.. 
tapi aku.. bunga api atas katil.... zzzzzzz keletihan setelah penat berjalan...


The End : )

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 comments:

  1. Swonok nye!!!! Belom penah sampey lagi. Xtau lagik bile.. :))

    ReplyDelete
  2. Salam.
    Bestnya dpt gi HK. Entah bila peluang saya.

    ReplyDelete
  3. ko ader? haku xder...hahaha

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat pergi negara orang.. dkna tak berkesempatan jejak kaki ke sana.

    ReplyDelete
  5. amboyyyy senonokkknyer dieeeeeerrr :D

    ReplyDelete
  6. Bestnya.....bertuah kawan ngan Pari-pari dapat souvenier..banyak tuh!!!

    ReplyDelete
  7. wahh bestnyee... dlm malaysia pon kita x habis pusing lagii xD

    ReplyDelete
  8. teringin jugak nk g hong kong..tapi mcm takut2 jer..sbb sana cni bencana alam..sya rasa Malaysia je yg paling selamat..hihi

    ReplyDelete
  9. He jadi pengen ke hongkong seperti mba nor, tapi sayang saya tidak punya uang soalnya saya orang kismin...kapan ajak saya ya mba

    ReplyDelete
  10. Hongkong lebih kurang mahal Singapore agaknya tak???

    Jemput singgah ke blog Koding...

    ReplyDelete
  11. Wow Bestnyeee!
    Hongkong U.U
    Disneyland!
    Bertuahnya!

    ReplyDelete
  12. Kawloon dngn victoria peak pernh tngk dlm running man.LOL

    btw,untunglah kak dh pegi sana :)

    ReplyDelete
  13. kalau golok ,tak bai selalu gak gi tp cheng mai tak pernah sampai

    ReplyDelete