Korang mengikut tarikh lahir...ada brannn???

Tadi masa aku merayap-rayap kat laman web "Abang Google", sekali tu terjumpa la pulak menda ni: Kenali Potensi Diri Melalui Kaedah Sains Metafizik. Aku apa lagi.. laju jer la tangan key in, date hari jadi kan... nak tengok tepat ke tak tepat kajian ni. Dan ini la hasilnya (tarikh lahir aku tu biar le RAHASie he he he bak kata Dato CT).. korang gi la cuba entah-entah lebih hebat dari apa yang korang jangka... (tapi apa-apa hal pun usaha & doa tu penting, korang ingat senang-senang jer ke duit runtuh dari langit??)



Berikut adalah kajian metafizik bagi tarikh lahir X2-1X-1970

Element Tenaga diri dan 5 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi personaliti anda
ELEMENT5Elemen Tenaga Diri anda adalah TANAH - kekuatan anda adalah pada prinsip diri dan tindakan
CORE5Pemimpin, berprinsip, pelbagai kemahiran, cabaran, degil, keras hati, sibuk, ‘destructive’, pemarah/geram
SUB-CORE4Ilmu dan perancangan, kehidupan, pandai, bijaksana, suka ilmu @ merancang, ada nilai seni, boleh dipercayai, pandai masak
DRIVE6Mudah rezeki – duit, bijaksana, pemimpin, utamakan keluarga
SUB-DRIVE8Emosi, sibuk, sensitif, tertekan / tekanan, stres, pemendam, boleh dipercayai, bertanggungjawab, selalu ‘tunggu & lihat’
LIFE-FACTOR3Emosi, agresif, cepat, kurang sabar, baran, spiritual (kerohanian), sukan

9 jenis tenaga asas yang membentuk/mempengaruhi kelakuan (perilaku dan tingkahlaku) anda adalah :
1)33Punya tenaga spiritual / gerak hati (instint), TAPI: galak pada yang cantik (orang/benda) / agresif / baran / mudah diprovokasi / tak sabar. Nota: jika kod ini di zon luar – duit senang masuk & keluar.
2)17Suka berkawan / bersosial / boleh memimpin, tapi kerap stres@tertekan. Nota: jika kod ini di sektor ibu, hatinya terbuka untuk berkahwin dengan orang yang lebih tua @ muda @ lain bangsa
3)68sibuk ‘cari makan’ / sibuk mencari peluang pelaburan – perlu hati-hati / sukar simpan duit / perlu konsisten dan berjangkamasa panjang dalam mencari kekayaan
4)99‘man of idea’ / banyak peluang / terlibat dengan orang ramai / organiser / boleh jadi pemurah atau tamak (ilmu/benda/dll.) & sendirian / perlu ‘team work’
5)96Bisnes mendatangkan kejayaan/duit / tenaga usahawan
6)42Perancang & pembentang (presenter) / kejayaan & wang hasil perancangan / tenaga orang bisnes
7)78Tekanan dari orang ramai/keluarga / rezeki diperoleh selepas hadapi cabaran
8)85Insan kreatif, TAPI: banyak cabaran / tekanan emosi / geram / marah
9)54Perancang atas prinsip @ motif tertentu (boleh +ve/-ve) tanpa peduli orang lain & boleh berhasil / berahsia, terutama tentang diri / sukar difahami / selalu ada plan B

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. Dr. HM Tuah sendiri banyak guna metafizik ni...sekadar rujukan xsalah...:)

    ReplyDelete
  2. Aishah sokong :) ini adalah salah satu usaha utk memotivasi diri.. utk menjadi lebih baik.. (cik pari2 memang amat sukar difahami perangainya he he he)

    ReplyDelete
  3. merapu je result yg aku dpt..ceh

    ReplyDelete
  4. gud sharings..ada yg realitinya

    ReplyDelete
  5. dah try..waaa..misz domu nie baran..hehehehe..

    ReplyDelete
  6. Apai... dah ko pun memang kuat merapu keh keh keh... ngam ho la tu wa kaka ka ka

    ReplyDelete
  7. cik aya PP 99% ada kebenaranya... :P

    ReplyDelete
  8. Domu... kita serupa he he he...

    ReplyDelete
  9. tak faham la. hahaa.. terangkan. hakhak

    ReplyDelete
  10. Anonymous12/10/13

    Kenapa laman tu tak boleh buka?

    ReplyDelete