Ala Hai Kenangan Mengusik Jiwa...

As salam, dan selamat berhari Isnin... aku tau... time-time camni mesti korunk sume dah titon nenyak, di atas hamparan tilam busuk memasing kan?? dan sedang lena di ulit mimpi-mimpi indah... chewahh! Macam bersyair la plakkkk... aku ada ko?? Ha ha ha...

Ha tu nak buat sepkulasi lagi la tuhhh kan??? Takde maknanye aku nak berjiwang-jiwang tengah malam buta ni... ateh.. mata aku ni celik jer tak layu-layu pun (maknanya tak leh nak tidur la tu, nak kat pukul 1 pagi dah ni). Haiya suk kul 6.30 dah nak kena antau anak aku gi sekolah... 

Takpelah aku layankan ajer dulu mato aku ni hah... ok korang nak tau apa dia kenangan mengusik jiwa aku ni.. ha lai lai lai... mai che nak citer ni... dulu masa aku muda belia aku pernah berlakon dalam Filem Suci Dalam Debu... Ini bidang terjun, kebetulan pihak produksi tu tak de pelakon yg nak bawak watak secretary, so kebetulan Penolong Pengarah filem tu adalah Kakak angkat aku punya suami. Nak dijadikan citer, akhirnya derang mintak tolong aku lakon scene tu... (Dalam hati aku kata; hilang akal ke?? aku mana penah belakon, dah la tu siap ada script lak... walau pun hanya beberapa second).

Setelah dipujuk berkali-kali akhirnya aku gi la jugak (dalam hati tu excited ada, takut ada, cuak pun hade) Giler beb nak kena berlakon dgn Aziz Satar, Sidi Oraza... Julia Rais... (kalau ko mau tak pitam?) Tapi memandangkan aku ni agak professional (ha ha ha sila muntah belahak sekarang) jadi aku ON kan jugek.. Yang paling best tu, si Zulkifli M Osman (pengarah filem Suci Dalam  Debu), yang datang sendiri ke rumah aku jemput aku (ko ada??) he he he... so bila aku dah siap2 bersolek bagai (solek sendiri ek...) kiterang pun bertolak la..

Shooting dibuat kat Brickfields, Bangsar. Bila aku sampai sume kru dah ready, aku di bagi masa dalam 1/2 jam jer untuk hafal script boleh??? Hu hu hu .. pas tu camera roll action! Cewah! Cewah! Dengan hanya dua kali shoot jer scene aku pun selesai... Hebat tak??? Kelasss... (Aku masih ingat lagi Julia Rais pun ada masa tu siap bagi komen: Not Bad! ha ha ha suketi ko jer... nasib aku bukan retis masa tu, kalaw tidak harus aku le yg pegang watak heroin pelem SDD ni... keh keh keh (sila muntah banyak2, kali ni)... so itulah kenangan manis yg mengusik jiwa aku sampai le sekarang... jom kita layan kan aja petikan2 gambar yg melibatkan scene aku.... kalau nak tengok yg betul betul click jer kat you tube bawah ni :) ok selamat menonton 


Scene aku dua jer, satu di minit ke 5:50 dan satu lagi di scene 8:14




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

15 comments:

  1. cayalah...besh!!!besh!!!!mesti bedebar-debar nak kuarkan ayat siap ader skill kat ujung tuh...heheheh....

    ReplyDelete
  2. wahhhh cayalah! hehe.lepas tu ade berlakon lagi x?

    ReplyDelete
  3. Wahhhhhhhhhhh... SInce when nih!

    ReplyDelete
  4. Yeah! dah tengoh :) Mesti berdebar bila nak keluarkan scripts tu. Anyway, terasa juga jadi pelakon :)

    ReplyDelete
  5. P#eonix: Besh! Besh! la jugak tapi ada macam dlm script filem Seniman Bujang Lapok tu... aku rasa macam nak terkucil keh keh khe... haa aaa yg last tu memang macam hampeh... suh aku buat macam gedik (keh keh khe ko tau aku bukannya suka sopan2 and gedik2 nei) ha ha ha lawak2 bila aku kenang balik....

    ReplyDelete
  6. ♥ p a a n i ♥: Eh tak de... parents tak brapa suka i berlakon you (he he he boleh jwab style diva) tapi lepas tu aku buat par time modelling.... itu jer la... tapi bukan model catwalk ye sebab tinggi aku ~ pokok krismas lagi tinggi keh keh keh

    ReplyDelete
  7. Fabulous Me: Ohhhh ini gambar lama... sudah berpuluh tahun dolu masa ni aku baru umur 19 kot :)

    ReplyDelete
  8. Muttallif: Ya memang berdebar masa nak ucapkan skrip tu... dah le kena bertembung dengah hero keh keh keh tu yang buat bertambah berdebar2 (tapi sisi oraza itu sgt macho, sgt caring, sgt down to earth ~ walhal aku ni sapa jer la masa tu kan extra, tapi dia ok jer borak dgn aku sikit tak sombong) tapi sayang now dia dah x aktif berlakon....

    ReplyDelete
  9. wah.. masuk filem you :D

    ReplyDelete
  10. Nong Andy: He he he dulu dulu punya citer you... :)

    ReplyDelete
  11. Hello...

    Visiting here again.

    ReplyDelete
  12. Infrared Sauna Melbourne: It's good to have you here do visit my blog again :)

    ReplyDelete
  13. puyooo pernah jd pelakon upenya :)

    ReplyDelete
  14. sis92: Fuyooo apa nak heran?? Kita ni kan semunya adalah "pelakon" di muka bumi ni hu hu hu

    ReplyDelete
  15. puyoo ada bakat ..
    zaman slim dulu. hehe~

    gua rasa tak percaya. haha

    ReplyDelete