Am I Risking Mylife??

Assalamualaiku w.t.b

Dear readers...readers digest ke?? keh keh keh (cheh macam essay sekolah la pulak kan??) he he he. Morning all, hope you have a pleasure morning a head... aku?? Aku macam biasa la lepas post entry ni nanti, bergegas macam lipas kudung, nak bersiap-siap ke office.

Hurmm... one quick entry to share with you guys. Sebenarnya since my BP (blood pressure) hari tu, naik mendadak 159 boleh?? Aku sepatutnya kena start makan ubat, but.... being such a hard hearted, i only eat my pills for a week, lepas tu aku store jer dalam beg galas aku boleh?? ha ha ha. I don't want to spoil my body with all the meds... 

Dan akhirnya (telah terbukti pun setelah aku mengeksperiment) as a replacement i just drink my so called "Healthy Juice" Apple Hijau + Peria Katak. Mula2 aku henggat pahit baban, tapi alhamdulillah sedap pulak rasanye... and sampai hari ni aku dok minum benda ni la (twice a week), ustaz aku cakap it's not good to have it over limit (nanti tekena tekanan darah rendah lak). And alhamdulillah bila aku rasa fening-fening lalat aku akan minum jer juice ni..  

So ada bran mo cuba?? Kalau ko tak kena darah tinggi pun boleh jer minum ni, selain ia akan menstabilkan kandungan gula dalam darah kita ok (khasiat dari epal hijau tu). Ok la... got to go now.. taking care always... PPP loves my readers... "Hey-kam-sin" (tetiba kuar cakap cina lak he he he)

BASUH


POTONG


BLEND + AIR MASAK/FILTER WATER (JGN GUNA AIR PAIP)


TAPIS


DAH SIAP


AMEK KO LICIN HE HE HE



AMARAN: KALAU ANDA PESAKIT KRITIKAL PLEASE SEEK DOCTOR ADVISE. DOC'S ADVISE IS ALWAYS THE BEST. HOKEH...

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

11 comments:

  1. ade rase pahit2 kelat tak?hakhak...tang peria katak tu yg teman tak gemor tuh...hadei....boleh try test cube nieh

    ReplyDelete
  2. tak sebab rasa dia dah dikaburi oleh rasa masam-masam manis epal tu... (tapi ada la sikit pahit2 ~ kang kata aku tipu lak) keh keh keh

    ReplyDelete
  3. xminat nye sayur2 tu.. kih kih kih

    ReplyDelete
  4. KorN: sama le macam aku dulu... tak kenal maka tak cinta, dah kenal.. belasah jer ha ha ha

    ReplyDelete
  5. neh panggil polyjuice dalam cite gummy bear(cite cartoon) tuh ke hape???hakhakhak....

    ReplyDelete
  6. ha ha ha lantak ko le P#eoniX nak panggil apa pun,.. tapi bro ko cuba la ringan badan neh.. aku mula2 dulu cuak gak kan takut pahit.. tapi alhamdullilah ok der... tak la pahit mana pun...

    ReplyDelete
  7. mane buleh...ppp saket darah tinggi...akuh cume saket mental jer...x same...baik goreng sayur peria ngan telor lagik sodap...eh!!!bukan same ker??(ape akuh merepek neh da...)

    ReplyDelete
  8. er.. peria katak??????

    sedap tak sedap demi kesihatan. kena lah minum. baguslah.. sekurangnya ada info baru. jus apple+peria? er.. mesti peria katak?? peria biasa tak boleh??

    ReplyDelete
  9. yup peria biasa tu urang masak untuk buat sayur jer... better peria katak ni...

    ReplyDelete
  10. saya memang tak pernah makan peria.apatah lagi nak buat air.hahaha

    ReplyDelete
  11. aReLan: apa kata ko pernahkan jugak ha ha ha :P

    ReplyDelete