Apa Kaitan Aku Dengan Derang?? Sila Jawab

12.00 PM... Hurmm dah masuk hari Rabu dah pun, mata tak ngantuk lagi ni... dah berapa hari aku tulis entri ni and i think this is the right time to share with you guys. Apa kaitan aku dengan derang?? Siapa yang aku maksudkan derang tu kan??? Ha sapa lagi kalau bukan dengan retis-retis tanah air tempatan kita... (ha ha ha sekali lagi sila la teka apakah sebenarnya pekerjaan aku ni kan???) he he he seperti biasa aku akan jawab BIORLE RAHASIE.... Ok sambung balik tajuk topik entri aku ni. Aku pun sebenarnya tak tau apa yang aku nak dalam hidup aku (maksud aku dalam bidang kerja aku ni kan??) sebab aku ni suka FREEDOM, aku tak suka dikongkong (bukan Kingkong) he he he terutama apabila melibatkan hasil karya aku... (ceh.. dah macam gaya M.Nasir pulak aku bercakap). Anyway sometimes.... sometimes not all the time, tuntutan kerja aku memerlukan aku untuk berceggkang mata sampai ke subuh... kul 4.30 kul 5.00 pagi baru la aku balik rumah... tak caya?? Sapa suruh ko percaya ha ha ha!! Ada yang aku buat tu... kadang2 memang kerja aku, and some, ada juga yang aku buat utk mengisi masa lapang aku... (buat lagu)... bila idea datang (selalunya dalam toilet keh keh keh) terus capai hp rakam melody, tulis lirik tadaaa siap, then aku akan minta komposer (hebak jugak mamat ni, dia memang bagus dalam composing song i salute him for that), maka terhasil la dua lagu yg sampai sekarang ni berkepuk dalam simpanan aku, sebab tak tau nak buat apa dengan hasil karya aku tu kan.... so kalau korang nak dengar 2 lagu aku ni... sila la perdengarkan "video clip" yang aku buat sendiri, aku edit sendiri boleh?? hu hu hu (suara pun aku hentam pakai suara sendiri, utk demo jer... jadi x berapa syiokkk la bunyinya ptiching lintang pukang, nafas tak sampai... ha ha ha maklum aku ni bukannya dilahirkan sebagai penanyi). Dan tajuk lagu aku ni Kesempatan (ni tak de kena mengena dengan entri aku Mana Sempat Jer hokey)
Sebelum dengar lagu sumbang aku tu jom cuci mata dengan gambar2 aku dgn retis ye...

Gambar ni dah lama ni tahun 2008, masa tu aku ada recording untuk TVC, sebab kiterang collaborate dengan Saiful Apek utk projek Hari Raya... Nasib Apek ni pro so senang kilija... 


Yang ni pulak sama, tapi shooting kat Gitu-Gitu Production since si Angah tu bz masa ni, so terpaksa tunggu Angah habis shoot baru dtg studio untuk shooting... aku sabar menanti


Masa ni mata aku pun dah tak leh bukak (gambar kat atas tu), rasa nak sepit dengan "penyepit baju" jer... gila nak kat pukul 5 pagi baru habis shoot boleh??? 


Ha ni la kawan gaduh, kawan buat lawak poyo dia, kawan ngeteh... ni la Zairol (bekas kumpulan Scoin lepas tu dia join Spoon) dia la yang bertanggungjawab membuat 2 lagu untuk aku... he's very talented.. 


Sila click video di bawah untuk dengar lagu KESEMPATAN yang aku buat : )
Ha ha ha  sebelum korang bagi komen biar la aku buat pengakuan terbuka, suara aku tu memang tak sedap ye... hu hu hu... tapi bagi la pendapat korang so that i can improve my skill writing ...

p/s: COMING SOON - LAGU MUNGKIR...


video

Another friend of mine, komposer jugak. Korang pernah dengar lagu PUJAAN MALAYA?? Ini la komposernya si FAZO yang sangat pemalu, tapi agak loyar buruk jugak keh keh keh.... 


Adakalanya aku turut "meng-SUMBANGkan" suara aku he he he


Setakat buat V.O tu insyallah la... boleh diusahakan, 
tapi kalau ko suruh nanyi, semua ke laut he he he


I LOVE MUSIC, I LOVE HAMSTER (EH TAKDE KENA MENGENA DALAM ENTRI NI.. ) LASTLY I LOVE SAMBAL N.N HE HE HE NOM NOM NOM

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 comments:

  1. wahhhh bestnya keja dia, dpt jumpa retis... heheheh kirim salam kat angah yerrr... suka tgok lesung pipit dia tu..

    ReplyDelete
  2. wah wah wahh....xlama lagi jadi retis lah tu kan hehehe

    ReplyDelete
  3. kerja pengubah lirik ke kak? tolong gubah lirik untuk aida boleh? haha.. ok serius lagu akak tu sedap cuma tak berapa nak dengar sebutannya.. ce akak paste lirik nya sekali.. kaalu boleh downloads sekali ^^

    ReplyDelete
  4. Seronok jugak kan dapat bergambar dgn selebriti...

    ReplyDelete
  5. ewah2...... bestnya :)

    ReplyDelete
  6. untung la bersama retis .. haha. lawak ke derang tu? :D

    aku ternampak entry ni terus usha hoho ^^

    ReplyDelete