Bila Aku Malas.............

Hari ni hari Sabtu, jadi seharusnya offday kan?? Tapi aku hari Sabtu minggu ni aku kena buat kerja (yang aku terima last minit, masa nak balik semalam). Jadi oleh sebab sibuk dengan kerja jadi aku pun  tak sempat nak intai-intai ke dapur. Aku pun mula la buat muka "sposen" aku, dan cakap dekat suami aku "Bang malas nak masak!" (boleh?? ha ha ha), dia ajak makan kat luar pun aku malas nak gi, (maklum banyak kerja) last-last aku cakap ngan dia "masak masakan koboi jer boleh tak??" (sebenarnya kalau aku tak tanya pun, dah tau dah jawapan dia... dia ok jer) hu hu hu nasib la suami aku ni bukan jenis yang "CEREWET" kalau tak... alamatnya memang keno masak jugok le jawabnya. Last-last ini je le yang aku masak (moral of the story Pengorbanan Isteri Surirumah comes Isteri kerja opis, ko ada?? Ha ha ha)... dah meh intai masak koboi aku neh... 

Masakan aku yang pertama ni Bawang + Sausage + Mushroom Dlm Tin + Black pepper


Fried French Fries


Scramble Egg


Ni le menu MASAKAN KOBOI aku


Jemput makan....


Perghhhhh! Minum lak dengan kopi - O (hari-hari hujan ni)


Nom! Nom! Nom! walaupun aku masak ala-ala koboi & western, tapi aku masih mengekalkan ciri-ciri tradisi, makan bersila atas tikar (aku ada tikar, korang... ada ??) He he he


ASIK MAKAN MASAKAN KOBOI JERK... SILAP-SILAP ARI BULAN NANTI AKU ANAK BERANAK PUN JADI KOBOI HA HA HA.... YIHAAAAAA!!!



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

6 comments:

  1. hhaha..dya bila lapo tgh mlm je mkn mcm ni..haha

    ReplyDelete
  2. hamster ko kuat tidur (keluar tajuk)

    ReplyDelete
  3. Aku suka kentang goreng sangat-sangat...

    ReplyDelete
  4. Mkanan koboi pun sedap gak

    Btw
    Salam kenal. I singgah n follow...

    ReplyDelete
  5. Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts( really interesting blog). Congrats! Would be great if you could visit also mine... I wish you a wonderful day with very smiles and peace. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  6. mcm koboi pon sodap....yummyyy

    ReplyDelete