JUARA PUJAAN SIRAP DIN BERAMBOI 1994

Korang caya tak aku cakap juara yang kat atas tu adalah aku.. (tu la sebabnya aku ni telebih loyar buruk he he he). Pada yang lahir pada tahun 1990an tentu korunk tak berapa tahu kewujudan komik-komik Ujang ni.. Aku x pasti sama ada komik ni masih ada di pasaran atau pun tak. Majalah ni adalah terbitan Kharisma Publications yg beribu pejabat di Jalan Ipoh. Anyway camner aku boleh jadi juara ni kan?? Asalnya aku gi ke bank HSBC kat jalan Ipoh, lepas tu sambil tunggu cab aku beli le majalah Ujang ni. (masa tu aku kan receptionsit, so banyak  le masa terluang bila tak ada incoming calls). Aku pun belek-belek la majalah tu dan ternampak le Peraduan Pujaan Sirap ni.. aku apa lagi masa tu idea pulak tengah banyak... aku bagi le jawapan sewel aku he he he. Lepas tu syarat dia kena sertakan sekali gambar (aku pun godek-godek gambar dlm purse aku jumpa la satu gambar ni). Bila dah siap aku postkan surat tu (tak terniat pun buleh menang). Lebih kurang dalam 2 minggu lebih, aku dapat panggilan dari Ujang sendiri, aku pun macam x caya aku tanya balik, tul ke ni Ujang?? Bila dah disah kan berkali-kali, akhrinya baru la aku percaya.. He he he.. tak sangka la pulak kan jadik JUARA. Selepas gambar aku tersiar dalam Ujang issue 15/4/1994, tiap-tiap hari aku dapat surat dari seluruh Malaysia, Brunei & Jepun (Hamboi.. mengalahkan retis he he he), tak larat aku nak melayan surat2 tu... ada yang nak jadik adik angkat la, abang angkat la, boypren angkat la... Nasib baik aku tak terangkat, tapi aku balas jugak le... tapi tak sume ko... gile!!! nak balas sume... ha ha ha. Tu la kisahnya, cite manyak pun tak guna kan... korang layan kan jer la gambar AKU JUARA PUJAAN SIRAP DIN BERAMBOI 94 ko hada ke?? he he he

Sorry alamat aku tak leh nak reveal (untuk keselamatan) sebab majalah ni la dulu... ada individu ni guna alamat tu datang umah aku, menyamar jadik kawan aku untuk datang dan mengeledah bilik tidur aku ok... (nasib masa tu aku x balik dari kerja)


Ha ha ha Mascot Din Beramboi (yang telah diedit rupa parasnya) 
suka hati dia jer segala menda ada atas kepala tu :P


One whole page kisah juara ni... Kalau korang tanya apa rasanya kan masa tu?? Seronok and sangat teruja, sebab aku memang minat sungguh kat Ujang : ) tu.. hu hu hu


Group photo dengan Kartunis-Kartunis majalah Ujang! Awesome : )


Tersenggih di sebelah, Hamper he he he 


UJANG.... sampaikan cek hurrrmm tak ingat berapa aku dapat, 
selain tu aku dapat langganan majalah Ujang selama setahun... 


Ni hadiah paling berharga Jadi Pengarah Penerbitan selama 15 minit hu hu hu


FROM KARTUNIS UJANG




FROM KARTUNIS BIJAN


FROM KARTUNIS JERING


FROM KARTUNIS SUKUN


SUKUN


FROM KARTUNIS BAWANG


FROM KARTUNIS PETAI


FROM KARTUNIS GAYOR


FROM KARTUNIS RETAH


~ THE END ~




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. Woahhhhh~~
    Siyesss seronok dpt lukisan kartun dari semua kartunis tuh..

    ReplyDelete
  2. wahh old skool punye kartunis nih. apepun tetap best! :)

    ReplyDelete
  3. Salam kak zai.

    Superb! Hahahah, giler ah, old skool betoi gambor2 ni. Lana sempat lalui zaman majalah ujang n Gila2 ni, coz pakcik lu slalu sgt beli majalah ni kt kg. Kami anak buah numpang baca.

    Dulu memang lawak, kan trademark dia, Lawak Antarabangsa. Sekarang? Wallahualam..dah lama tak membacanya. Tak silap, ada lgi majalah2 ni.

    ReplyDelete
  4. Mengimbau kenangan lalu...
    Saya pon peminat majalah ujang pada tahun tersebut...

    ReplyDelete
  5. MNI-MZ: Who knows one day... your time will come : ) rajin2 la masuk contest ok...

    ReplyDelete
  6. ary_lee: Kita harus hargai apa jua yang kita punya... sebab tak pasti sama ada esok lusa adakah kita masih mampu melihatnya?? :)

    ReplyDelete
  7. Chick Na: Thank YOU 10x he he he

    ReplyDelete
  8. Tinta Lana: Yup you're right. Masih ada lagi, anak kak Zai baru juga beli Ujang and some off the cartoonist still with the Mag. Sayang oooo hadiah ni... tu yang simpan sampai kuning dah :P

    ReplyDelete
  9. Koding: Siapa yang tak minta UJANG rugi he he he... satu lagi komik GILA-GILA (rasa komik ni dah tak de kot)

    ReplyDelete
  10. Mieya Atiera: Ha aa memang best, rasa macam RETIS gitu hu hu hu

    ReplyDelete
  11. fuyyooo...memang popular habis la masa tu kan.hahaha..tahniah2.kecik2 dulu memang slalu baca ujang pe sume la.

    ReplyDelete
  12. aReLan: popular?? hu hu hu ado la sikit-sikit... aku la peminat tegar UJANG :P

    ReplyDelete
  13. dah lama ni..dulu slalu beli..mana bleh tk beli..dia guna bhasa negeri sembilan..org kg ese ujang tu..

    ReplyDelete
  14. ArulchelseA: Oh iyo ko?? Den tak tau ekau ni oghang nogoie rupo2 aae?? he he he

    ReplyDelete
  15. dh lama x tgk majalah ujang.. ntah simpan mana yg edisi lama2 tu, huh...

    ReplyDelete
  16. caliph shuriken: ha ha ha cuba selongkar dalam store.. mesti jumpa :)

    ReplyDelete
  17. wah..bagusnya..majalah ujang sekarang ni bukan yg brader ujang punya..ownernya telah kelepet brader ujang sbb masalah brader ujang tak daftar hak cipta...memang dah tak best bila MOY ambik alih Ujang skrg...mcm tak berkat pun ada...

    ReplyDelete
  18. Kawe Hanya Peminat! Yup itula jugak yang PPP dengar... hurm semoga UJANG tabah dan harap kerjaya dia x mati disitu saja... :(

    ReplyDelete
  19. X sangka pulak PPP nie...femes zaman ujang dulu....TERBAIK...

    Pape pun PPP dah lagi femes sekarang nie kan...blogger terkenal kan,kan,...

    ReplyDelete
  20. mselim3: PPP masih tetap cam dulu jugak.. tak de apa yang berubah lebih ramai lagi blogger2 lebih popular dan terkenal diluar sana... hu hu hu ^^

    ReplyDelete