Ko Jangan Banyak Cengkadak!!!

Perggghhh!! Ayat tak henggat... ganas tu... He he he. Ikut-ikutkan aku rajin gaklah guna ayat ni (la la la la). Ayat ni sebenarnya selalu terkeluar dari molot kita bila dalam keadaan terdesak, tul tak?? Atau pun bila kita nak "mengekspresikan rasa KETERMENYAMPAHAAN" pada permintaan yang memang mengundang J.B.C he he he (singkatan JANGAN BANYAK CENGKADAK). 

Ini antara sebab2nya yang selalu korang akan dengar penggunaan ayat J.B.C ni... 1. Bila nak menyampai ujung-ujung bulan 2. Bila pasangan korang yang ada simpan "kekasih gelap" dan mula tak pedulikan korang 3. Datangnya dari para-para sponsership 4. Bila artis-artis di minta untuk kurangkan bayaran show 4. Bila boypren yang dah dapat tackle awek (yg dulunya dia gila baban kat aweks tu), bila dah dapek di JBC kan aje... dan manyak lagi lah... keh keh keh... 

I story many-many oso no uselah... lets go and watch-watch... you don't BANYAK CENGKADAK AA!!! just look-look only la di picture bawah... hu hu hu

SM: BANG ESKRIM NI... ADA TAK YANG PERISA CEKLAT???
J-JBC: KO JAN BANYAK CENGKADAK AKU DAH BAGI MAKAN AISKRIM TU PUN DAH KIRA OK teee he he he :P


SM: Puan apa pendapat puan tentang krim kecantikan yang puan guna 
J-JBC: Ko jangan banyak cengkadak ye... tanya aku pasal2 kecantikan ni.. ko tak nampak muka aku ni dah jadi macam CEKLAT TORA... he he he (kemarahan seroang pengguna kosmetik)


SM: Urmm.. abang M nak kemana tu? A.M: Nak tengok bini aku bersalin apo ko nak ni?? Aku nak copek ni! SM: Ohh.. patutlah.. cuba abg M tengok.. salah tu abang M pakai topi keledar... 
J-JBC: Ko jan banyak cengkadak, aku dah pakai pun dah cukup baik he he he (mare nampaknya Abang M kite ni)...


SM: Mud tak kan berenang jer, takde ke air-air ke, makan-makan ke?? 
J-JBC: Ko jan manyak cengkadak! Aku dapat bawak ko berenang kat swimmigfool free ni pun dah kira baik... (ha ha ha ada gak orang cenggini??)


SM: En ni jer ke "paperdoll" yang nak perform malam ni 
J-JBC: Ko jan banyak cengkadak, bayor ciput tapi nak yang elok.. ko sendiri la jadi "paperdoll" (hu hu hu ~ jadik la ni kan, janji ado)


SM: Suami ke isteri dea... Yang! yang tengak masak ye?? Jap lagi buat kan abang Kopi O ais kaw-kaw ye?? 
J-JBC: Ko jangan manyak cengkadak ye cik Johari oooi! Aku masak meggi goreng ni pun dah cukup bagus.. ko nak ko gi ngeteh kat kedai mamak! he he he (penat der... kat office kena kerja, balik rumah pun kena, mana tak hangin keh keh keh)


SM: Beb lu lepak sorang-sorang kat sini anak-anak lu tak bising ke?? 
J-JBC: Ko jan banyak cengkadak! Aku tak nyusahkan derang pun dah kira ok apa! Kalau aku balik pun, dia letak aku kat rumah orang2 tua apa hal kan?? he he he pedas tu derrr....


SM: Pak esok dah ujun bulan, cikgu mintak duit nak buat parti perpisahan kena bagi 10 hengget sorang. 
J-JBC: Jangan banyak cengkadak! Ujung-ujung bulan ni mana nak cekau duit... dah amek jer 6 hengget ni, ni jer yang bapak ada (ha ha ha 6 hengget dia boleh???)


SM: Apa!!?? konsert aku nak buat kat Stadium Bola Kampung Baru jer?? Apa kelasssss?? 
J-JBC: Ko jan banyak cengkadak ye Bebber... ko tu dah tak poPular sangat... orang sekarang tengah in K-POP, show pun dah ciput... belasah jer la (he he he ~ peminat2 JB korang jan mare aku ye... ni kerja cik paripari la ni)



DAH! DAH! KORANG JAN BANYAK SANGAT CENGKADAK!! NAK MINTA LAGI GAMBAR2 SENGAL NI... PETANG-PETANG SIKIT AKU SAMBUNG... NAK KUAR NI... BERGUMBIRA DI HARI AHAD... TATA... JUMPA LAGI MALAM KANG .....HE HE HE

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

24 comments:

  1. hahahha....banyak cekadak haku x tau...makan cempedak goreng petang-petang ahad neh sodap....hakhakhak...

    ReplyDelete
  2. PX: Goreng pun sodap wa ka ka ka :P

    ReplyDelete
  3. Hanif: Jangan nak gelak gelak ek! ha ha ha banyak la cengkadak aku kannn??? :)

    ReplyDelete
  4. aduh pening bace..haha

    ReplyDelete
  5. Ocikteddy: ko jan pening2 sapa masuk blog PPP ni memang kena biasakan diri dengan pening, penyakit sidnrom nak muntah keh keh keh

    ReplyDelete
  6. hahaha....yg swimming pool ngn paper doll taleyh blah XD....hahhaa...

    ReplyDelete
  7. Anonymous22/4/12

    Hola..blog dah mgancam, tapi bila I msuk sini u nak tahu ape jadi? Sori to say ya klau kitikan ni pdas sdikit. U nk tahu satu kyataan tak? Yg bila baca entry di blog u, kpala I jd pening. U nk tahu sbb pe? Cz u punya entry xkemas. Xde perenggan. Main taroh je. Main isi je. Xde susunan. Grr…sgt pening u tau tak. So I mls kritik pnjg. Jd plz pbaiki klemahan k. n plz jgn sntap komen I ni. Amik kritkan I ni sbgai pduan untuk pbaiki klmahan blog sndiri. Xde yg krtik kita tak tahu right? So I krtik u dh tahu, so pbaiki. Jgn bebel plak nanti u kuarkan entry yg u sntp dgn Anonymous. I tahu blog ni prbdi u. tapi I Cuma tgur n ktikit untuk kbaikkan u. u sedar tak? Xkan..sbb xde siape yg brni bgtahu u. so I brani ni sebalik Anonymous. Kira okgak la drpada snyp mcm yg lain. Oklah I chaw dulu. I pun baru nk bina blog, jd jln2 tgk blog org dulu. Ape kelemahan n kekurangan. Bila dh siap jgn lupe dtg blog I ya.

    ReplyDelete
  8. Norashiqin kamaruzaman: Memang x bleh blah derang tu ha ha ha XD

    ReplyDelete
  9. Tanpa Nama: ha ha ha ko jan risau la... aku memang malas nak taruk perenggan bagai, ko pening ek?? ha ha ha Bagus2 aku x sentap, Pasal ko komen tentang blog ni itulah yang terbaek, itu la yang aku mau der... alhamdulillah (aku tau ramai yang sayang blog ppp ni..ha ha ha sila muntah sekarang)ko tak tau, dengan kritikan ko ni la mana tau satu hari blog PPP ni meletup, sebab ikut naseht ko tu, apa2 pun thanks sharing is caring, i salute u for that, and good luck dgn blog baru ko... dah siap bagitau..

    ReplyDelete
  10. Bahrain: LOL back... cengkadak ooo cengkadak la la la la

    ReplyDelete
  11. pic minah kosmetik ngan paperdoll tu memang tak boleh blah...hakhak...tunggu next entri banyak cengkadak ko plak...
    (sambil gelak guling2)

    ReplyDelete
  12. Pink Tulip: ha ha ha memang banyak cengkadak gak la nak pilih gambau2 terbaek entri ni... :P

    ReplyDelete
  13. aku xde hal dgn perengan bagai tu :) mungkin sebab aku bukan pembaca yang cerewet. Aku suka aku baca, aku tak suka aku pangkah X hehe.. tapi aku suka baca komen pemilik blog . jadi aku pasti dtg balik tgk komen aku dan baca sahutan mereka :) dan aku sgt suka pada yg membalas komen2 :)

    dan paling penting lagi... aku suka gambar paling last. Justin bieber dgn xpresi gambar mcm tu :) he....

    ReplyDelete
  14. Nong Andy: Bisa tu bah... ha ha ha kenapa bah ko berubah kenapa bah (tetiba nyanyi lagu Stacy) thank u nong for you support... :) si JB tu ha ha ha memang sengal.. muka dia

    ReplyDelete
  15. hahah... mmg sume gmbr2 jenis yg JBC...lawak habes dgn dialog2nya.. haha... btw,come here visiting u... =)

    ReplyDelete
  16. M.E.Z.A.F.I.R.A.H: Senkiu senkiu ha ha ha itu ko baru tengok gambar2 tu ko tak tengok muka aku masa post entri ni lagi lawak sengal... ha ha ha

    ReplyDelete
  17. ~adoi..penat bercengkadak..hehe lawak :p

    ReplyDelete
  18. @BlueiceButterfly: ha ha ha aku memang suka kalau korang baca blog aku pas tu penat (kurangkan lemak kat pipi tuh he he he).. sorry la tetiba aku rasa mcam manyak cengkadak keh keh keh

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum kak zai..

    Ya Allah..dari mano la akak kutep gambor2 ni,hahaaha. Hey, cengkadak betol,hahaha.

    Entah dri mana la asal cengkadak tu. lama dah tak guna, sampai la akak sebot balik ni, hehe.

    Zaman lana sekolah dulu, kami satu kelas ada nama binatang untuk diri memasing, saya ayam, kawan saya-tapir, die la paling terok kena.. "tapir betoi ko ni!" hehehe.

    ReplyDelete
  20. Gua tengah saba tengok 2nd pic tuh...lubang hidung mak aih...berlagak!

    ReplyDelete
  21. Lana.. he he he aku kan memang banyak cengkadak... tara hal punya... suka-suki jer but that wuz my faveret terms kalau rasa nak hempuk kepala sesorang keh keh keh

    ReplyDelete
  22. En Atan: Sila sabar menanti no giliran anda akan dipanggil sebentar saja lagi... teeeeeeeeeetttttttttt... tetiba keh keh keh

    ReplyDelete