Neng! Mai Sini Lipat Kain!!

Hamboi.... kelas ko macam diva panggil si Neng suh lipat kain? Aku ada?? Ko ade?? He he he... Oh Neng yang ni tak de kena mengena ye, dengan Neng Yatimah, Neng Baizura hatta Nuffnang sekalipun, he he he. Aku tak mampu nak ada seorang Neng... jadi aku la Nengnya di rumah hu hu hu... 

Sebenarnya korang nak tau tak, entri aku ni pun bukannya nak citer pasal Neng ni sangat... tapi aku lebih terjurus nak citer pasal "lipat kain". He he he adalah semalam aku borak dengan "mamat" sorang ni.. dan di atas "keterujaan" aku itulah makan tiba-tiba aku nak citer pasal lipat kain, sebabnya jarang-jarang sekali aku dengar orang bujang yang dengan rela hati melipat kain he he he. Dan setahu aku lah, kebanyakkan derang ni suka "longgok" kain dan harapkan kakak dia, mak dia, nenek dia dan mak mentua dia untuk lipatkan... boleh???

Korang sedar tak sebenarnya "melipat kain" ni adalah satu seni atau arts. Kenapa aku cakap macam tu? Cuba korang perati cara melipat kain itu sendiri, ianya mencerminkan keperibadian seseorang itu (wah macam prof madya la aku cakap ~ he he he sila muntah sekarang), macam mana dia lipat kain, macam tu jugak le orangnya keh keh keh... (aku suka suki buat andaian). Tapi sama la jugak kan, kalau ko nak tau orang tu pembersih ke atau tidak, ko tak yah susah-susah "nak investigate" ko nengok toilet dia jerk ko dah boleh tau what type of person she/he is...

Kalau dengan aku, selagi tak tepat sudut sisi lipatan kain tu,  dia sengget bengget, selagi tu la aku akan bukak and lipat balik, sampai aku puas hati... ha ha ha boleh??? Ini ada sedikit sikap "psychos" aku... sama la jugak dengan tin2 makanan, and shampoo2 sume brand dia kena facing depan hokeh... ha ha ha one bad thing being perfectionist...

he he he... ni le cara aku melipat kain :)


Ini t-shirt favorite aku, kalau dalam gambar boleh dikatakan 79% gambar aku dengan baju ni...


He he he Janji Rock wa ada..  lu ada ke?? Keh keh keh! 
(Thanks Adam bekas manager Saiful Apek) bagi aku sampai 2 lagi hu hu hu....


Dah! Ting! Ting! Ting! (sound effect munyik loceng cam kat hotel2 tu) Neng!! kasi hangkat ini baju-baju masuk lemari 
he he he :P

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

14 comments:

  1. Maksudnya saya ni org seni lha erk ? hehe ^^ sbb saya suka lipat kaen :D

    ReplyDelete
  2. Salam..hak3, lana tau sapa mamat tu. yg pi dating bawah pokok jambu tu kan?muahahaha

    hamboi, 79% gmbr akak dengan baju tu?apa, istimewa bebeno ke kak baju tu, sian dia, cepat lusuhnya @__@

    ReplyDelete
  3. dee anaa: Ermmm ya le kot... keh keh keh

    ReplyDelete
  4. Tinta Lana: Biorle jadi rahasie di antare kite... keh keh keh... special...sebab dia tak derk jual kat luar an it is so cool... HA HA HA "JANJI ROCK" "WA TAK JANJI" :p

    ReplyDelete
  5. waaaa rock! wa xsuka lipat baju hahahah tapi suka ajer basuh baju kekekek

    ReplyDelete
  6. c'axoera: kwang kwang kwang aku terbalik suka lipat tapi tak suka basuh ha ha ha (nak lak kena basuh pakai tangan) terus mandi buih keh keh keh

    ReplyDelete
  7. paling x suke nak lipat baju sbb kang kalau x kemas, kene bukak balik pastu lipat cun2, streseed sgt, hahaha~

    ReplyDelete
  8. pink velvet... ha kesenian dia letak kat situ le.. kalau ko tak creative itu yg x kemas keh keh keh...

    ReplyDelete
  9. haku lipat baju leklok kalau mak haku dah sedia hanger besi yang siap sedia untuk melibas kalau x kemas.....keh...keh...keh...preafer gantung pakai hanger dari melipat....hehehe...

    ReplyDelete
  10. ha ha ha aku pun sokong dgn tindakakn mak ko tu... idup MAKCIK! HE HE HE

    ReplyDelete
  11. oh sweetnya mamat tu ~

    ReplyDelete
  12. oh sweetnya yes he is... :) h

    ReplyDelete
  13. uish...lainnya.tak pernah lipat baju camtu.saya bujang,dok sorang,anak sulong,abah askar,memang wajib la lipat kain baju sendiri.pe kes nak harap mak lipatkan.hahaha

    ReplyDelete
  14. aReLaN:apanye yg lain?? ha ha ha aku kan bagus2 tak yah le mak ko susah2 hati nak lipat utk ko.,.. kalau anak aku dah besau tak reti lipat kain... aku lipat dia balik boleh?? ha ha ha kau pun macam military jugak...

    ReplyDelete