"Ole-Ole" From Germany

As salam,

Alhamdulillah, pagi-pagi lagi rezeki datang menjenguk :). Lepas hantar anak aku gi sekolah, macam biasa aku nyinggah jap kat umah parents aku. Sampai-sampai jer terus baba (panggilan kami untuk bapa) hulurkan souvenir yang abang ipar aku "Abe Nan" bawak dari Germany! 

Pas tu balik umah kelam kabut sikit, sebelum nak siap gi kijo, bagi dulu "budak-budak nonet" aku tu makan (hamster aku). Dah bagi makan, sempat lagi aku "snap" gambar-gambar souvenir yang aku dapat tu boleh?? Ha ha ha... 

Lepas ni sapa lagi la yang nak bagik aku sourvenir kan? Ok jom terbang ke Germany jap... 

Thank You Allah :)

Masyukkkkk....


Mug ni definitely for Che Abe aku le ni...


Tambah collection kat peti es aku... 


Mr Bee Chocolate so cutee.... (tak sempat pun nak makan :P)


T-Shirt ni sah-sah le anak bujang aku yang akan rembat... 
(bagi surprise ke dia, siap2 gantungkan)


Colorful tidbits... nom nom nom... he he he 


This one, definitely for me... boleh buat groceries beg


Deutschland...


Hu hu hu... dah lama aku teringin menda ni "crystal ball" ke nama dia... 
akhirnya dapek jugak hu hu hu


Ceklat lagi... 


Alhamdulillah rezeki dari Allah...

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. Assalammualaikum kak zai..pekabar ri ni..sihat? :)

    Ouch, comeyl la cukelat bee tu, hehe. Seronoknya dapat gift.. :)

    ReplyDelete
  2. nak sikit!!!!!!!!heheheh....banyak lak cekadak haku neh!!!hakhakhak...

    ReplyDelete
  3. TintaLana: Waalaikumsalam w.t.b alhamdulillah sihat... ha aa memang cumil.. nak makan pun x sampai hati ha ha ha

    ReplyDelete
  4. P#eoniX: Meh la datang amek kat rumah keh keh keh..

    P/S: We shud meet... Apai,Lana & P#eoniX bila kita sume dah ready nak jumpa, kan kan kan? What say you??

    ReplyDelete
  5. maybe satu hari nanti...hopefully dapat kite jumpe...harap-harap sangat....on the planing x pasti lagik menjadik ke idak plan haku tuh...buat mase skunk neh cume bleh sabar je lah yek....heheheeh.....

    ReplyDelete
  6. Pnx: Aku kalau korang ber3 ok aku on jer meh dtg umah, aku masak ayam "golek" ha ha ha itu permintaan dr apai.. :P tapi korunk discuss le... then let me know... (I WANT EVERYONE TO BE THER LANA, YOU AND APAI)...

    ReplyDelete
  7. untungla, dapat barangan dari german..
    aku?.. 1 apa pun tak dapat...haha

    ReplyDelete
  8. coklat tu mesti mabeles kan??? dulu masa kazen saye still blaja kat germany, kalau dier balik mesti bwk coklat yg masyaAllah sedapnyerrr!!!

    ReplyDelete
  9. Bahrain: alo lo lo... kesain ko... he he he

    ReplyDelete
  10. BP Boy: Yezzzaaaaa??? Aku pun lum dapek raso laie ni.. amek gambo jer dulu... malam karang la rasanya kenduri ceklat aku ha ha ha

    ReplyDelete
  11. Bestnya banyak souvenir :D

    ReplyDelete
  12. Ardini Izzati: Biasa jer org bagi.. hu hu hu masyukkkkk...

    ReplyDelete
  13. hehehe..dapat gak nak ghase ppp masak...heheheh...

    ReplyDelete
  14. bestnya..! bukan senang nak pi sana..melainkan byk duit..hehehe

    ReplyDelete
  15. P#eoniX: ha ha ha ko plan cantek2 then i'll cook :)

    ReplyDelete
  16. Cik Nur: Betul tu cikpepari pun orang kasi.. kalau tak jangan harap le memang x merasa :) thanks visit sini ye..

    ReplyDelete
  17. alahai...nak jugak.wuuuu

    ReplyDelete
  18. aReLan: ole-ole dari Jepang pun best jugek peee?? he he he

    ReplyDelete
  19. Haha punyer la semangat buat entry sampai tak sempat nak jamah??? Hahaha

    ReplyDelete
  20. BP Boy: Tau tak pe cenggitu le gamak nya ha ha ha... entri comes first baru ceklat :P

    ReplyDelete
  21. sangat jeles ni.... sangat..sangat dan sangatttttt!

    ReplyDelete
  22. Nong: dont be jeles... maybe sumday you will get it too who knows

    ReplyDelete