Selamat Hari Minyak Eh... HARI BURUH le..

Assalamualaikum w.t.b di mulai hari ini dengan doa dan kesyukuran ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNYA kite semua masih lagi bernyawa dan dapat menghirup udara segar sambil melakukan aktiviti-aktiviti harian. Memandangkan hari ini "PUBLIC HOLIDAY" dan merupakan hari yang dinanti-nanti oleh semua orang (terutamanya, aku keh keh keh), jadi sebesar-besar hatinya aku dengan ini... ingin melancarkan cuti hari BURUH kepada semua pekerja-pekerja kilang tayar, kilang oren, kilang kapor, (kan??? bukan BURUH tu nama khas bagi pekerja-pekerja yang mebuat kerja2 berat?? hu hu hu...) dengan ucapan: Cari Kerja Biarlah Berpada-Pada, Dalam Dunia Ni Ada Macam2 Kerja Yang Tersedia, Wei...Jan malas cari kerja, sapa kate susah nak cari kerja??? Oleh itu mari lah kita lihat aksi-aksi "cari kerja" yang selalu dilakukan tanpa di suruh atau dipaksa. (BAK KATA PAK BELALANG ~ SEDANGKAN ULAT DALAM BATU PUN BOLEH HIDUP he he he "Ye la tu Cik Kachong Oooii")

Ya... pekerjaan/profesion ni di kenali sebagai CARI GALI... ia walaupun amat mudah, tapi perlu di lakukan berhati2 ~ dilarang sama sekali melakukan akitiviti CARI GALI ini di khalayak ramai...  (muko ko ni ada yang nak kena hayun dengan penyapu padi aku keh keh keh)


Ha.. profession yang ini lebih dikenali sebagai jurusan ART AND DESIGN... kerja dia asik nak design, dan nak mengaler jer... sampai bila dah tak der kerja.. habis keta mak tiri, suami nenek dia, pun kena design keh keh keh.. ko ader ke... cat cenggini?? Ha ha ha


Profession yang ini lebih kurang jugak macam di atas, tapi nama dia lebih "adtheban" sket... kerja yang ni di panggil GRAPHIC DESIGNER... ha kalau kat atas tu kerja dia asik nak mengaler jer kan?? Yang ni dia lain sikit... GRAPHIC2 DESIGNER ni dia lebih menjurus kepada mengubah suai... tulisan2 yg dah tersedia ada, mcm dalam gambau ni habis "SIGNBOARD" lorong rumah Kak Limah di desingnkan... he he he (vandalism tul ko ni ekkk???) 


Ow yesss! Kat bawah ni dia lebih meminati bidang-bidang kecantikan, yg ni profession dia dikenali sebagai "MASSEUSE" atau tukang urut... (aaa ha ha ha aku dah nak tergolek dah ni...gelak baban)...ko nak buat tempahan??? sila la call BALAI BOMBA dulu keh keh keh... sekali kena ambush dia lari lintang pukang ni mangkuk2 ayun ne... ha ha ha (lagi sekali gelak besau)


Ha! ini adalah satu profession yang harus dihormati oleh semua orang... yang ni dinamakan LECTURER   (ahaks... tapi di zaman moden ni agak merbahaya kan kesihatan sikit...) apa kah... ko aim kepala orang tua tu deyyyy???!!! Poda chitttt.... (SILA JANGAN BUAT CENGGINI KAT CIKGU2 EKORANG!!!) People please show some RESPECT! Hokey....


Ahhhhhh yang ini sama lebey kurang macam citer SPA-Q tu le kan... jadi aku pun turut bangga sebab sekarang ni ramai la kaum2 hawa yang dah menceburkan diri dalam bidang SPA menyepa ni kan... (mari manjakan diri...kelasss ko, oh yang kat bawah ni di tempat2 len tak de disediakan ya... ini dipanggil sesi.. madi lulur lumpur keh keh keh) selamba jer ko ya Awang dok berendam macam badak dah aku tengok!


Yezaaaaa! Haa ini la aku nak kenalkan nenek "Vallentino Rossi" ha nenek si Rossi ni dulu bekerja sebagai "stunt women" you don't play play... tapi sekrang ni dah tukar profession dia boring katanya, tu yang jadi GP motor cross tu... Ha tu nalipon... nalipon tu nak gi MERPMPIT la tu kan?? kan?? Teee He he kelassss ko NE'MAH :P


Hamboi! Hamboi! Ko ni apa kes?? Ko henggat "hebat" sangat le profession ko yang dah macam "pengebom brani mati ni"??? Haiyakkkk... ini lah yang dinamakan TAKDO KIJO CARI KIJO keh keh keh... kalau meletup ni satu hapah tak guna... (jgn nak gatai-gatai buat cenggini kat umah hokeh)


Kebaboooooo!! Ha kau... kan aku dah kata jan men-men dengan tong gas tu... Cenggini la jadiknya kalau terlalu pandai... he he he BOMBA: HARI NI HARI SELASA 1HB MAY 2012, HARI CUITI... JADI KAMI PAKAT2 NAK AMEK GAMBAU JER... TAK NAK WAT KERJA... keh keh keh


SELAMAT HARI BURUH ALLS... 
SEMOGA MENJADI PEKERJA YANG BERDEDIKASI 
(BUKAN DEDDY DORES KEH KEH KEH)


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

4 comments:

  1. haih mcm2 buruh ade..wakaka

    ReplyDelete
  2. O cikteddy: ha ha ha tu baru separuh jer tu :P

    ReplyDelete
  3. hahaha terbaekk la PPP ni!!
    gambar calon2 miss world tu yg tak menahan.. pehe ngalahkan artis hollywood!! haha

    ReplyDelete
  4. BP Boy: ha tau tak pe ko ader ke?? keh keh keh

    ReplyDelete