Selamat Ulang Tahun Ke-2 PariPariPutih

As salam bloggers, first of all wish you selamat menyambut "Hari Buruh", it’s 1 May 2012 (this coming Tuesday) and selamat bercuti sakan. Hari Buruh kali ni agak "special" sikit... korang nak tahu kenapa? Sebabnya setiap kali sambutan Hari Buruh menjelma, maka setiap kali jugak la aku akan celebrate "anniversary" tempoh aku bekerja dengan kompani aku sekarang ni. So... masuk yang ini, genaplah 2 tahun service aku bersama teman-teman seperjuangan.

Office aku ni rock, coz we don't have many staff. Termasuk 2 bosses, there are only 5 of us. Isn't in "chilling"?? We are the "multitask" staff, very independent, very efficient (you may do so kalau ko nak termuntah he he he) and yet very playful ha ha ha. Kiterang ade... ko ader ke??? Keh keh keh... And i'm the most senior (warga emas keh keh keh) can be considered a pioneer to this company. 

Masa aku baru masuk tu, macam kera kena belacan... giler ko kerja sorang-sorang (kalau aku nak tidur pun boleh, bukan boss perasan pun, sebab dia duduk di sebalik meeting room sanun)... tapi "see the leg" la... i'm not that type of person ok. When it comes to work, i can be very very serious... don't make jokes when i'm working ha ha ha...  But knowing my boss, she's a very simple person, why i say so? Just imagine we never had a weekly meeting more than an hour... office ko ader?? ha ha ha

And most of all, we have the 'freedom' to do our task, as long as you've done your job... do whatever u want... isn't that haven?? La la la la. So aku selalu letak caption: I LAB MY JOB dlm FB aku, to show my appreciation... (aku ada ko hader ke?? jan jeles der). And surprisingly... even tho... my boss tu  Chinese, tapi alhamdulillah, kami (the muslim staff only me and our Admin Executive) diberi kelonggaran to perform our solah, at any time (this is the most important thing, that I would think of before considering any offers for a job), and she did some renovation (one comfortable prayers room in the office), and we also has a huge beautiful "pantry" to "lepak", facing beautiful scenery...

Lastly but not least, let me keep it nicely in my pocket, who and what am I to this company... ha ha ha  lets keep it low (BIORLE RAHASIE).... I think it is a satisfactions for my long winded career (I would say) and praised to Allah s.w.t who never fails to fulfil my DOA, after all the hard work, obstacles that I have to face thru back to back,  and all the while with all the "barkah" of my patience, here I am...  standing strong on my feet, Allhamdulilah thousand time :) Thank You Allah....For giving me LOVE, FRIENDS, AND JOB :)

The Longtailians...


 From left: CT, (tengah tu x yah kenal la... ko dah tau), Sandie. 
Sitting front row: Mark and Reese


My last year birthday celebration, new year exchange gifts 
(budget comel la kunun keh keh keh)


Karoke dulu selagu dua, then only we had dinner 


Hmmm... let me think of a song... ha ha ha kusyuk der... kalau karoke lagu Allycats :P
 keh keh keh 'TRIMA KASEHHHH!" 


Wonder Girls ~ Nobody nobody but you! Keh keh keh Ko ader???


Ehh.. nak jugekkkk style "instagram" ko ade ke der??


Year End Dinner 2011....


 Lucky draw... mungkin rezeki hari jadik kot, aku dapat 
IKEA debit card worth of RM500 masyukkk...


Raya Open House at "Home Sweet Home"


The colorful version of Raya Celebration...


Experimental from the camera lens... (lenguh aku nak berposing) :P


My "leng cai" boss ~ The very very sporting... 


My "Leng Lui" Boss ~ Thanks for everything...


Suka suki pose.... boleh?? hu hu hu


Mark a.k.a Amad Lim ~ Si Pengacau Besau yang selalu menyakat aku...
 tiap2 hari tolong cucukkan  straw for my drinks buleh?? (budget manja kunun) keh keh keh


Gifts from CT (Teddy Cushion) 
so soft... so cute... hug-able... u hu hu... thanks dear...


Hoping this will be my longest and last job for the rest of my life...



Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. bnyk gambrkasih jejalan sni..erm.tgk blog kamu..satg nk folo pulak..hehe...

    ReplyDelete
  2. Selamat menyambut ulang tahun ke-2. Semoga semakin berjaya dalam bidang kerjaya anda. :)

    ReplyDelete
  3. . . met ultah kawan. GudLuck n JalanTerus HInggaUjungWaktu . .

    ReplyDelete
  4. Perindu Arjuna: Sila... sila.. jangan malu-malu buat le macam blog sendiri he he he nanti i pollow u balik hokeh...

    ReplyDelete
  5. Muttallif: Thank you insyalla and amin... doa2kan ye :)

    ReplyDelete
  6. ♥VPie◥♀◤MahaDhifa♥ thank you so much... :)

    ReplyDelete
  7. smoga terus kekal lama kt company tu

    ReplyDelete
  8. khairul: terima kasih mudah-mudahan ya... :)

    ReplyDelete
  9. congatrs to paripariputih.sama la.saya pon dah 2 tahun ngan company skang ni.hehehe..moga terus maju

    ReplyDelete
  10. aReLaN: Thanks...Kita serupa... yup hopefully this will be my last job... ha ha ha dah penat nak kijo... it's time for me to rest la kot... lepas ni :P

    ReplyDelete