What's Your Birthday Color???

I just found out my Birthday Color! Find your own color here

http://j.mp/Hkghms





JANUARI
bercita-cita tinggi dan orangnya serius suka mendidik dan dididik sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan suka smart, kemas dan teratur bersifat sensitif , berfikiran mendalam pandai mengambil hati org lain pendiam kecuali telah dirangsang agak pemalu daya tumpuan yang sangat tinggi mudah mendisiplinkan diri sendiri badannya sihat tetapi mudah diserang selsema bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya cukup sayang pd kanak-kanak suka duduk rumah setia pada segala-galanya perlu belajar kemahiran sosial cukup cemburu yg sangat tinggi.

FEBRUARI 
berfikiran abstrak sukakan benda yang reality dan abstrak inteligent, bijak dan genius berpesonality yg  mudah berubah mudah menawan org lain agak pendiam. Pemalu dan rendah diri jujur dan setia pd segalanya keras hati untuk mencapai matlamat tidak suka dikongkong mudah memberontak apabila dikongkong suka kegiatan yg lasak emosinya mudah terluka dan sgt sensitif mudah mempamirkan marahnya tidak suka benda yg remeh-temeh suka berkawan tapi kurang mempamerkannya sangat berani dan suka memberontak bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya pemerhatian yg tajam suka hiburan dan sukan suka benda yg bersifat seni sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran berkecenderungan pd benda yg tahyul amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros belajar untuk mempamirkan emosi. 

MAC 
berpesonaliti yg menarik dan menawan mudah didampingi sgt pemalu dan pemendam rasa sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam  persekitaran suka pada kedamaian sgt peka kepada orang lain sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain tidak cepat marah dan sangat amanah tahu balas budi dan tahu kenang budi pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal suka berangan-angan suka melancong sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi kelam kabut dalam memilih pasangan suka dgn hiasan rumahtangga punya bakat seni dalalm bidang muzik kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik jgn terlalu moody. 

APRIL 
sangat aktif dan dinamik cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal sgt menarik dan pandai manjakan diri punya daya mental yg sangat kuat suka diberi perhatian sgt diplomatik (pandai memujuk ).berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org sgt berani dan tiada perasaan takut suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah emosi cepat terusik try control the emotion 
kecenderungan bersifat dendam agresif, kelam kabut utk membuat keputusan kuat daya ingatan gerak hati yg sangat kuat pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain berpenyakit disekitar kepala dan dada sgt cemburu dan terlalu cemburu. 

MEI 
kekerasan hati & degil kuat semangat & bermotivasi tinggi pemikiran yg tajam mudah marah apabila tidak dikawal pandai menarik hati org lain & menarik perhatian perasaan yg amat mendalam cantik dr segi mental & fizikal tidak perlu dimotivasikan tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain mudah dipujuk bersikap sistematik (otak kiri) suka berangan kuat daya firasat memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit daya khayalan yg tinggi permikiran yg tajam pandai berdebat fizikal yg baik kelemahan sistem pernafasan suka sastera,seni & muzik serta melancong tidak berapa suka duduk dirumah tidak boleh duduk diam tidak punya ramai anak rajin dan bersemangat tinggi agak boros. 

JUN 
berfikiran jauh & berwawasan mudah ditawan kerana sikap baik berperangai yg lemah lembut mudah berubah sikap,perangai,idea & mood idea yg terlalu banyak dikepala bersikap sensitif otaknya aktif (sentiasa berfikir) sukar melakukan sesuatu dengan segera bersikap suka menangguh-nangguh bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik cepat marah &cepat sejuk suka bercakap & berdebat suka buat lawak & bergurau otaknya cerdas ,berangan-angan mudah berkawan & pandai berkawan org yg sangat tertib pandai mempamerkan sikap mudah kecil hati mudah kena selsema suka berkemas cepat rasa bosan sikap terlalu memilih & cerewet kurang mempamerkan perasaan lambat nak sembuh apabila terluka hati suka kepada barang yang berjenama mudah menjadi eksekutif kedegilan yg tidak terkawal sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.

JULAI 
Sangat seronok didampingi Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki Agak pendiam kecuali diransang Ada harga dan maruah diri Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan Mudah dipujuk dan bercakap lurus Sangat menjaga hati orang lain Sangat peramah Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya Berjiwa sentimental jarang berdendam mudah memaafkan tapi sukar melupakan tidak suka benda remeh-temeh membimbing cara fizikal dan mental sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang layanan yg serupa dgn semua orang tinggi daya simpati pemerhatian yg tajam suka menilai org lain dgn pemerhatian mudah dan rajin belajar suka munasabah diri suka megenangkan peristiwa atau kawam lama suka mendiamkan diri suka duduk dirumah suka tunggu kawan tapi tak cari kawan tak agresif kecuali terpaksa lemah dari segi kesihatan perut mudah gemuk kalau tak kawal diet minta disayangi mudah terluka hati tapi lambat pulih terlalu mengambil berat rajin dalam membuat kerja. 

OGOS 
suka berlawak mudah tertawan kepadanya sopan santun dan caring terhadap org lain berani dan tidak tahu takut orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan pandai pujuk org lain terlalu pemurah & bersikap ego nilai harga diri yg sangat tinggi dahagakan pujian semangat juang yg luar biasa cepat marah & mudah mengamuk mudah marah apabila cakapnya dilawan sangat cemburu daya pemerhatian yg tajam & teliti cepat berfikir fikiran yg berdikari suka memimpin & dipimpin sifat suka berangan berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk cepat apabila ditimpa penyakit belajar utk relax sikap kelam kabut romantik ,pengasih,penyayang suka mencari kawan. 

SEPTEMBER 
sangat bersopan santun & bertolak ansur sangat cermat,teliti & teratur suka menegur kesilapan org lain & mengkritik pendiam tapi pandai  bercakap jika perlusikap sangat cool sangat baik & mudah simpati sangat perihatin & terperinci,amanah,setia & jujur kerja yg dilakukan sangat sempurna sangat sensitif yg tidak diketahui org yg banyak berfikir daya pentaakulan yg baik otak  bijak & mudah belajar suka mencari maklumat kawal diri dari terlalu mengkritik pandai mendorong diri sendiri mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia suka sukan,hiburan & melancong  kurang menunjukan perasaannya terluka hatinya sangat lama disimpan terlalu memilih pasangan sukakan benda yg luas bersistematik. 

OKTOBER 
suka sembang suka org yg sayang padanya suka ambil jalan tengah sangat menawan & sopan santun kecantikan luar & dalam tidak pandai berbohong & berpura-pura mudah rasa simpati,baik pentingkan kawan sentiasa berkawan hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama cepat marah macam pentingkan diri sendiri tidak menolong org kecuali diminta suka melihat dari perspektifnya sendiri tidak suka terima pandangan org lain emosi yg mudah terusik suka berangan & pandai bercakap emosi yg kelam kabut daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan) suka melancong, bidang sastera & seni pengasih ,penyayang & lemah lembut romantik dlm percintaan mudah terusik hati & cemburu ambil berat tentang org lain suka kegiatan luar org yg adil boros & mudah dipengaruhi persekitaran mudah patah semangat. 

NOVEMBER 
banyak idea dalam perkara sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya berfikiran kehadapan berfikiran unik dan bijak penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa pemikiran yg tajam daya firasat yg sgt halus dan tinggi, bagus utk jadi doktor cermat dan teliti, personality dinamik sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah setia dan byk kesabaran terlalu degil dan keras hati apabila hendak sesuatu, diusahakan sehingga berjaya, tak suka marah kecuali digugat mudah ambil berat terhadap orang lain pandai muhasabah diri cara berfikir lain dari org lain otak yg sangat tajam pandai mendorong diri sendiri tidak hargai pujian kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya badan yg tough kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam romantik tidak pasti dgn hubungan kasih sayang suka duduk di rumah sangat rajin dan berkemampuan tinggi amanah, jujur setia dan pandai berahsia tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi bercita-cita tinggi perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah. 

DISEMBER (he he he aku ada ko ada??? la la la la...)
Sangat setia dan pemurah, bersifat patriotik Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa Bercita-cita tinggi Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi (eh... ni sume org pun suka kan?) Seronok didampingi Suka bercampur dgn org Suka dipuji (erk apa manyak sangat negetif sikap aku neh?? hu hu hu), diberi perhatian dan suka dibelai, Sangat jujur amanah dan bertolak ansur Tidak pandai berpura-pura Cepat marah Perangai yg berubah-ubah Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi Benci pada kongkongan Suka berlawak Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik. (yang ni memang betul ni aku setuju sangat-sangat he he he)




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

16 comments:

  1. Suka sangat bulan Disember tu, kerna ia sebahagian dari saya, dan kenyataan itu ada kebenarannya.

    ReplyDelete
  2. Arman Zatri: YOu was born in Decembar?? Humm welcome to the club.. ini adalah kajian 25 tahun Dato Fazilah Kamsah :) tapi tak semestinya mana2 sikap yg negatif tu tak boleh diubah kan?

    ReplyDelete
  3. sy bulan april...tp maklumat tu kurang tepat kot...hehe

    ReplyDelete
  4. Jasman: Yup ini hanya kajian and it's not 100% tepat : ) tapi paripari punya boleh katakan 99% tepat keh keh keh

    ReplyDelete
  5. eh samala besday kaler kiter...kaler gegurl...hakhak...cik tulip punya julai. almost 99% jugak la tepat...huhu

    ReplyDelete
  6. Oh Julai sama ngan suami pepari hu hu hu (maybe P2L pun sama kot) ha ha ha bagus2... sebab dia jer yg memahami feel isteri dia ni :P

    ReplyDelete
  7. banyak gak yang kene batang idung sendiri gamaknya...haku bulan mac...thanx for da info sis...salam kenal...heheheh...

    ReplyDelete
  8. P#eoniX: Hi PX (shortform malas nak taip panjang2 boleh? he he he) yup good info so kita ambik yang positif, yg negative pun amek and kita perbaiki kan??

    ReplyDelete
  9. dyabunga: sama la dgn si PX hu hu hu ni kenan jadi follower ni lahir sama bulan : )

    ReplyDelete
  10. aku julai.

    Aku rasa " rajin dlm membuat kerja" itu sungguh tidak benar ahahaha...

    ReplyDelete
  11. Nong Anday: Wah nampaknya ramai ging kita yang July ni ... well done : )

    ReplyDelete
  12. yeay.saya bulan 1.huhuhu

    ReplyDelete
  13. aReLaN: Hamboooi... "kuat cemburu" he he he

    ReplyDelete
  14. no doubt on the details for Nov. except badan tough tu..haha..always looking forward (mimpi je la..asyik mencekik je)..haha

    ReplyDelete
  15. Ahmad Saufe: No doubt nama group band tu ka?? he he he yo yo aku tau ko memang cenggituu.... tak dinafikan keh keh keh...

    ReplyDelete