Aaaa... Rabu Yang Hujan..

Assalammualaikum w.t.b. 

Korang sejuk tak?? Mesti sejuk kan... Pagi tadi aku nak gi kerja awan + angin = gelap (macam masih pukul 6 pagi). Aku dah agak ni mesti hujan jap lagi ni... Aku cepat-cepat siap, hantar anak aku kat umah mak, on the way tu "Rauuuuuuwww!" Aini! Angkat Jemuran... Hujan Dah Turun... He he he... Alhamdulillah... Hujan Rahmat Ni... (aku bisik dalam hati)...

Dalam perjalanan tu sepanjang-panjang jalan macam ok jer, walaupun hujan lebat tak henggat... aku bawak keta slow-slow (bahaya klw nak bawak macam F1 pun). Yang bestnya tiap kali aku nak sampai ke tol atau jambatan aku rasa macam YB pulak (Yang Berhormat). Mana taknya semua penunggang motor, park motor derang dan berteduh di sepanjang bawah jambatan dan terowong (dan aku sebagai pemandu berhemah cecewah!), tiap kali aku melewati deretan penunggang-penunggang motor ni aku pun perlahan kan keta aku... 

Bukannya nak eksyen ke... atau nak tayang muka seposen aku ni ke derang tu... (aku kan insan berhati mulia, he he he sila muntah sambil meniarap)... SEBAB AKU TAK NAK... derang masuk office dengan jambul yang mula-mula macam Jeffry Din jadi pinggan plak!! Yang aweks atau akak2 tu, kang cantik-cantik pakai tudung macam Yuna... terus jadik tudung bawal he he he... Jadi atas alasan aku ni serorang yang berhati perut... jadi aku perlahankan kereta aku dengan harapan derang tak MANDI FREE! 

Dah.. jom le kita redakan KESEJUKAN HARI KORANG TU... jom le kita tengok gambau yang bisa MENGHANGATKAN HARI KORANG LAK! 
HU HU HU....













 kusangka.hujan.hingga.kepetang.rupa2nya.adagak.matahari.muncul@paripariputih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. ahahahahh..bangla untuk dijual tu tak boleh tahan!!

    wina pun tengah menggigil kat ofis nie..tangan asyik kebas jek

    ReplyDelete
  2. tempat aku tak hujan pun..hukhuk

    opss..lupa aku tinggal jauh..

    ReplyDelete
  3. coachroach kene cancer paru2 eh...kesiannnnn

    ReplyDelete
  4. sini x hujan pung haha :))

    ReplyDelete
  5. hehehe mana ajer dia dapat semua signage ni heheh

    ReplyDelete
  6. kelantan hangat arini~ ;)

    ReplyDelete
  7. KK tak hujan :)

    thank! u put a big smile on my face by this n3 :)

    ReplyDelete
  8. hujan pagi tadi tetiba je kan?
    plus sejuk tersangat... huhu

    ReplyDelete
  9. pertama kali ujan pagi kat Melaka tadi... tadi panas memanjang sampai sekarang ni

    ReplyDelete
  10. Lawak ler gambar2 tu..hehehe

    ReplyDelete
  11. mcm2 ada ni.. popcorn ada, bangla ada, 9 days ada.. abis laa jawab math semua or cmtu, hukk...

    ReplyDelete
  12. Hi, love your lively sense of humour.
    Nice blog too.
    You have fun and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  13. uis, pelik2 gambar tuh, boleh plak cam tu ek..hehe.. kat tempat Nasir ni tak ujan pun, panas banget..huhu

    ReplyDelete
  14. kat sini panas...

    gambar2 tu membuatkan akak hahhahaha

    ReplyDelete
  15. haha yg last tu mst budak tu blur gila..

    ReplyDelete
  16. Taboli blah la gambar² tu.. heheheh


    Hari ni tempat aku pagi² dah hujan lebat.. Sejuk.. ;)

    ReplyDelete
  17. hahahha gambar gambar nya ckckck :D bikin ceria di pagi hari nice ! :D

    ReplyDelete
  18. awat hari rabu lagi kat sini eyhh hehehe

    ReplyDelete
  19. ch000tz: I ikut overseas puny time keh keh keh... ^^

    ReplyDelete
  20. kelakor giler pulak.

    ReplyDelete