Alahai I.N.T.E.R.V.I.E.W... Ahakss!

Assalamualaikum w.t.b, selamat pagi, selamat hari Selasa 15/5/2012. Aku harap pagi ni kita mulakan dengan semangat baru, resolusi baru, azam baru, dan wajah baru... (erkk ni tak kot, mana boleh tukar2 wajah kan?? he he he). Sematkan di hati.. sentiasa sayangi mereka-mereka di keliling kita..  buangkan rasa amarah, rajuk, dan sebagainya jauh-jauh.....(baling jauh sket.... sampai tak nampak he he he)

Oh ye pada korunk yang ber BW kat page aku malam tadi, dan aku "lesap" entah ke mana... jan la berdukacita atau kaciwa ekk?? Bukan apa, aku terpaksa bergegas keluar untuk mencari bahan-bahan pagi ni, untuk keluaran isu-isu semasa... (ko hader?? ha ha ha). Merata-rata jugak la aku kutip berita-berita malam tadi... masa korang tengah tidur, dengan air liur basi meleleh tak henggat ha ha ha...(tak leh nak aku bayangkan) :P

Dah jom!! tak leh celoteh lama-lama ni, pas ni kang bergegas nak ke opis aku lak.... ha macam lipas kudong lagi... ko heder?? Kelassss.. jom le kita tengok siapa-siapa yang aku interview....

SEGMEN SUKAN ~ WBR: Bang tumpang tanya sikit?? Apa pandangan abang MC menang ari tu?? Player baju putih: Betul ke ko nak tau ni?? Player baju biru: Wei Wei... dah tak yah, tu ramai baju merah negok tu... kan tak pasal-pasal lebam mata ko kang!!!!


SEGMEN PASAR ~ WBR: Akak memang selalu ye datang kat 'PASAR BORONG SELAYANG' ni? Apa pendapat akak tentang harga-harga ikan sekarang? AKAK: Eh aku rasa harga dia melampau sungguh!!! Hada ke patut... 2 keping ikan JEHANAK je.. regga dia sampai RM15.00!!, kalau besau tak pe la jugak!! Ini tak!! Rasa besau lagi lobang hidung aku neh.... 


SEGMEN SIARAN TV ~ WBR: Bang nape ek wajah abang ni berkerut semacam bila saya tanya pasal citer2 yang di mainkan di seluruh stesen TV tempatan kita?? ABANG: Kecewa! Kecewa! Hade ker... derang ulang tayang citer2 zaman "tok kaduk" pun... iklan lagi manyak... Paling aku perast!! Tengah syiok-siyok tengok citer MADU 3 malam tadi, tetiba jer umah aku black out... WBR: Tak pe la ye bang mekasih (lain aku tanya, lain dia jawab sengal!!)


SEGMEN CARTOON ~ WBR: En Cockroaches... bagaimana pendapat anda, bila telah memenangi award sebagai "kaki lawak" paling top masa kini?? EN COCKROACHES: Kami tak nak banyak komen, tapi nak ucap terima kasih la pada NARUTO (die henggat dia hebat ke dari kami?? he he he) sebab memberi lalunan kemenangan pada kami ok... no more comment please....


SEGMEN SUKAN OLIMPIK ~ WBR: Eh kak! kak! tumpang tanya.... PERENANG: WEIH! KO TAK RETI BAHASA KE?? NAK INTERVIEW AKU KEJAP LAGI BOLEH TAK!? KO TAK NAMPAK AKU TENGAN NAK TEJUN NI??
(la! lek aaa kak... alahai lawonye muke akak, tak jadik le aku nak "henterview" dia neh..keh3)


SEGMEN FESYEN ~ WBR: Eh terima kasih sgt2 sbb bagi saya peluang nak interview.. apa perasaan akak dapat jadi model pertama "Victoria Secret" ni?? MODEL: Oh! Very Excited.. dan dengar khabarnya, contract I dgn VS ni akan di lanjutkan lagi 10 tahun... b.t.w kim salam kat David Beckham ye! Coz nanti i akan jadi dia punya next partner untuk product "suar sotong kering" dia tu awuu! (ha ha ha tolong!! haku nak plastik nak muntah dah ni dengan pengakuan akak neh..)


SEGMEN USAHAWAN ~ WBR: As salam Datin Sri Senduk... lama tak jumpa ye! Dgr khabar sekarang bisnis tudung dah sampai ke US, betul ke?? Datin Sri Senduk: Emrr alhamdulillah la.. dengan berkat promosi dari blog PPP ni, aku dah jejak kaki sampai ke sana betul la tewww... Eh ko interview2 aku neh.. tak nak order tudung ke?? Ko punya pasal 6 kali bayo pun boleh jer.. (he he he ko hader?? Org nak hoffer cenggitu keh keh keh)


SEGMEN RED CARPET ~ WBR: Err George is it true that you will be replacing MR BEAN, for BEAN next sesason?? GC: ERKK!!! (ha ha ha muko tak ble blaaa)


SEGMEN HOBI ~ WBR: Haaa selamat pagi En Kucen... sihat ke?? En Kucen: Ko tak nampak ke aku tengah layang nak tido ni... yang ko ni pagi-pagi mengacau ni apa hal?? Dah tak de kerja lain??? WBR: Eh ni le keja haku ko hader?? he he he  


MORAL OF THE STORY: UNTUK MENJADIK SEROANG WARTAWAN ANDA PERLU ADA 1. HATI YG KERING 2. TELINGA KUALI & 3. MUKA TEMBOK... keh keh keh aku layak sebab aku ada sume tu ko hade????


lawaksengalonly@paripariputih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

17 comments:

  1. kelas kau pari2 ..
    hahaha~
    mcm2 ..

    ReplyDelete
  2. Michelle Hopell: aku memang rapuh mcm gelasss keh keh keh

    ReplyDelete
  3. lawaknye muke depa2 tu lah :D

    ReplyDelete
  4. ha ha ha ko tak tengok lagi muka org yg tukang interview tewww lagi lawak ha ha ha

    ReplyDelete
  5. entri pepari yang sengal mulut, sengal gusi dan sengal2 ubi....hahahaha...kau hado???

    ReplyDelete
  6. hahahahaha...adoiyai.bila tengok muka mamat jepun tu,terkenang balik bila dok jepun.rancangan tv jepun memang best.huhu

    ReplyDelete
  7. dah lama aku tak jengah blogger senduk ini..hehhhee
    Aku paling suka cara ikat tudung tu..kekkkeke

    ReplyDelete
  8. Pink tulip: apo laie yang tak sengal nanti meh aku buat kan keh keh keh

    ReplyDelete
  9. ArElaN: Ko dah jopun memang x leh dipisah kan haiiitttt! keh keh keh

    ReplyDelete
  10. Hanif: ha ha ha haku pun memang x penah dapek masuk pun blog dia yg sengal tu keh keh keh, bila rindu tengok jo tudung dia tuh he he he

    ReplyDelete
  11. hahaha.. datin sri senduk pun ada.. aduiyai.. tapi betul kot, bukan senang nak jadi wartawan nie.. kerja dia berat kot.

    ReplyDelete
  12. Aida Omar: Tau tak pe.. tu belum lagi yang kena maki hamun.. kena kejau.. oleh manusia dan hewan2... ahhh... ha ha ha hakkkksss

    ReplyDelete
  13. perghhh.. terbaik nyer interview.. =)

    ReplyDelete
  14. aku HaniAsyira: keh keh keh terbaik sampai nak teroglek dibuatnya... :P

    ReplyDelete
  15. Ya Allah..ketawa sorg2 sy depan meja makan ni menghadap entry ni kak oii,hahahaha.

    Terklik plak yg ini,keh3

    ReplyDelete
  16. kah kah kah..kembalikan entri2 gila akak yang nihh!!!!!

    ReplyDelete
  17. hohoho.. memang n3 buat pecah perut :D

    ReplyDelete