Alahai... Mata...

Korang tau apa itu MATA?? Kalau tak tau.. bek ko gi terjun lombong ha ha ha... Perkataan MATA ni ada banyak tafsirannya... terpulang le pada korang nak menafsirkan pengunaan ayat MATA tapi kalau aku le kan, bila korang sebut jer MATA... ada beberapa perkara yang secara automatic akan terbayang-bayang di minda aku ni... jom kite tenggok apa andaian aku tentang MATA ni...

Bila sebut jer MATA-DUITAN; ini le yang aku bayangkan
(tu... dia bulat terbeliak no... tengok duit...) berhati-hati, jangan cari pasangan MATA DUITAN, sebab dikhuatiri, tiap kali hang kuaq kan duit dari poket je, mata dia dok jegil cam baby ne... he3


Ha.. yang ni namanya Abang Polisi... dulu-dulu jer orang bagi derang ni gelaran MATO-MATO, eh! silap2! MATA-MATA (tak tau le sebab apa, mungkin ibarat spy la kot... entah keh keh keh) Oh! BTW Sorry for being too SEKSA keh keh keh... don't arrest Me.. pilis... you are my fren... ^_^ 


Ya MATA ni kalau tak ada... maka gelap gulita lah siang dan malam mu... ko guna le torchlight ke, lampu kalimantang ke, lampu sportlight kat stadium sekali pun tak akan sama sinaran dan pancaranya.... ha itu la namanya MATA-HARI...


Ha maksud MATA yang ini pulak ada dua maknanya MATA-AIR (satu bermaksud aliran air yang mengalir dari permukaan bawah tanah, atau celah-celah batu-batu secara semula jadi) dan maksud lagi satu yang aku faham MATAIR ni adalah "ganti  nama" bagi panggilan aweks, pada zaman-zaman P.Ramlee dulu... orang tak panggil CIKARO... he he he... lepas ni, ko panggil le awek2 ko MATAIR... harus melekat tapak terompah kat pipi korang tu nanti, keh keh keh apa kelas you call your sweetheart MATAIR...kan?? Tapi ko hade ke??? Hu hu hu


Ohhh... MATA yang ni sedap... manis dan berkrim keh keh keh... yang ini namanya BUAH MATA-KUCING... or direct translation in ENGLISH, CAT EYES FRUIT keh keh keh Oh! My English!!! Mungkin sebab bentuk dia macam mata kucing kot... yang ni kalau nak puas gi jer CHOW KIT banyak ada ni... tapi kena tunggu musim dia le... Tapi jan pulak ada yang gi tangkap kucing dan korek biji mata En Kucen tu dah le he he he...


CAKKKKKK! Keh keh keh Ha.. yang ini namanya, dari MATA TURUN KE HATI... ko ade ke?? Awas!! JANGAN TENUNG MATA NI LAMA2... (dikhuatiri nanti jadik JULING he he he) DAH... jan tengok lama-lama... kang tetiba berkedip lak mata tu kang... mua ha ha ha...



MATA MEMANDANG... MATA MEMIKAT... MATALAH PUNCANYA... 
(tetiba kuar lagu NOORKUMALASARI LAK) 
JANGAN SUKA MAIN MATA... 
KALAU TAK NAK LEBAM MUKE HE HE HE...

AKU SENTIASA MELIHAT DENGAN
 MATA HATIKU...



ALAMAKmato-mato@paripariputih


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. dari mata turun ke hati.hehehe

    ReplyDelete
  2. macam macam mata hehhe :D

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. ha'ah mata..menariklah!

    ReplyDelete
  6. pernah dengar perkataan illuminati? tu la ketua mata hati...hehehe gurau jek ;)

    ReplyDelete
  7. mata duitan....haha...sungguh ketara sekali....

    ReplyDelete
  8. hahaha... nasib tak tenung lama2 nanti juling. :P

    ReplyDelete
  9. yang haku tau kumpulan 'matta' je lah...hakhakhak...uih!!!!noorkumalasari pon hade!!!hakhakahk...

    ReplyDelete
  10. yg lst tu mesti mata cik PPP :)

    ReplyDelete