Bila Page "Masih Cinta" F.B PariPari Diadaptasi Menjadi Novel...

PROMOSI (ULANG TULIS DAN BACA)
"UNTUK DIRIKU YANG BEGITU BERHARGA"
KO HADE??

Assalamualaikum w.t.b. Selamat berkemas-kemas untuk TERBANG ke sangkar masing-masing... (balik rumah le tu) dan selamat bersantai-santai disamping insan-insan tercinta, tak kira walau di mana jua anda berada (he he he siap dengan gaya tangan Dato Karam Sing Walia, korang ada ke cenggitu bila berkata-kata?? Kelasssss). Tapi entri aku petang ni memang la takde kena mengena langsung dengan Uncle Karam ni ye...

Aku kalau takde kerja mula lah "brain" aku ni berputar-putar macam roda... mencari-cari apa yang aku nak buat? Bila otak dah "full" aku akan upload dulu apa-apa jugak yang dah di memorikan dalam "brain" aku ni, ke sesuatu yang aku rasa dapat memberi aku kepuasan. Contohnya macam mana kan??  Ok sebagai contoh, kadang-kadang aku berkarya melalui bait-bait lirik lagu.. dan menghasilkan lagu... (tapi yang ni agak complicated sikit sampai sekarang projek ku yang ini masih terbengkalai :P).

Selain berkarya melalui lagu-lagu, aku juga akan curahkan idologi-idologi aku tu kat atas kertas dan aku akan jadikan ia sebuah novel... opkosss Novel Cinta... (hanya orang-orang yang kuat berangan macam aku ni jer yang suka berkarya... tul tak?? He he he) tak kisah la... tapi paling best bila kita berkarya hasilnya tu dapat dikongsi bersama-sama... Selalunya novelist-novelist ni akan membukukan karya-karya mereka menerusi media-media cetak... tapi untuk aku... aku advance sket... sebab aku membukukan novel aku menerusi alam maya?? Haa ko hade?? He he he... (bukan Maya Karin hokey).

Macam korang tau "otak sengal" aku ni... aku lebih selesa dengan bahan bacaan ringan, yet menghiburkan... frankly... aku cuba juga letakkan diri aku sebagai seorang penulis yang penuh dan sarat dengan madah-madah cinta... and ayat power root... tapi malang sekali aku... langsung hilang akal lalu akhirnya semua karya-karya aku akan berakhir di dalam tong sampah... (aku rasa nak dekat 3-4 novel jugak la yang end up dalam tong sampah tu).

PROMO SIKIT BOLEH?? HE HE HE 
JANGAN LUPA "LIKE" Masih Cinta AKU YE...


And finally, hasil karya aku ni dapat jugak aku lancarkan... (bila tu?? bior le rahasie...) unfortunately the disadvantage of my novel "alam maya" ni is only limited to Celcom user... so der... if you want to read my novel then you have to register with Celcom number...   And again... don't ask me, macam mana aku boleh terjebak... he he he let's keep it low, yg macam selalu-selalu aku nyatakan... Dang me.. ha ha ha opss.. b.t.w sila la baca sedikit INTRODUCTION TO MY NOVEL CINTA (yang bertajuk Masih Cinta sempena my FB Masih Cinta Punya Page).... enjoy your reading dude...

ISNIN 8:30 pagi, hari yang aku rasa semua orang tak suka! Apa lagi aku.. Orang ramai yang nak pergi kerja berpusu-pusu lalu lalang depan gerai Nasi Lemak Kak Leha. Ada yang beli Nasi Lemak berlauk, Mi Hoon, Kuey Teow, Mee dan macam-macam kuih pun ada. Ada tu beli kuih seketul jer!  Baik tak yah beli… ada juga orang macam ni kat KL ni?? Macam-macam kerenah dan perangai manusia ni, gaya apa lagi, tiba-tiba bau wangi menerpa ke rongga hidung aku. Nasib baik berniaga pagi, kalau petang harus aku pakai penutup hidung. He he he…  “Ha! Eilla.. apa yang kau tersengih-sengih tu?! Orang tengah kelam kabut layan pelanggan boleh dia berangan!” “Sorry… Kak Leha!” “Sori..sori.. cepat sikit la bungkuskan abang baju Merah ni nasi” Abang baju merah? Macam radar mata aku melilau cari mamat baju merah yang Kak Leha cakap.  Aisayyyy… cute tak ingat mamat ni! “Bang nasi biasa ke, nak taruk lauk?” “La berapa kali nak cakap! Nasi lemak taruk sambal sotong, timun & ikan bilis!” Eh..bila masa lak mamat ni cakap dia nak apa? Ke sebab masa dia cakap tadi aku tengah berangan. “Oh! Ok.. lagi!?” “Dah tu jer.. berapa?” ala.. ni yang aku tak suka ni… berapa lak Nasi dia ni “Jap ye bang! Saya tolong bungkus jer!” “Ai.. kira itu pun tak reti!?” Ala kerek jer mamat ni… aku tau la aku ni kelulusan takat SPM jer.. tak yah la kerek-kerek. 

Nak tau apa cerita selanjutnya... dan apakah kesudahanya???? 
Sila la register  dahulu :)


MasihCinta@PariPariPutih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

15 comments:

  1. hahahah...nasik lemak kak leha gak yang hade!!!!!nape x kak temah ker??kak nor ker...kak leha gak popular...hehehh

    ReplyDelete
  2. ha ha ha entah masa aku berkarya tu.. nama kak Leha yg menjelma... nape ko nak aku bubuh nama abg naz?? keh keh keh...

    ReplyDelete
  3. huih!!!!!x mo haku..bkan populer pon...ntah sape lah tuh???lalalalal...

    ReplyDelete
  4. heleh... ko tu sapa tak kenal Pinocchio keh keh keh yg idung dia selalu kena tarik dek makcik kak limah keh keh keh

    ReplyDelete
  5. nice ..haha ...keep it up sis .. :D

    ReplyDelete
  6. Spudin: aligato he he he

    ReplyDelete
  7. Salam..u wrote a novel? fantastika betul la kak! salute!

    Ok, walaupn intronya ciput, tapi bahasa santai yg akak guna, memg best! tapi kak, saya pakai Maxis.. T___T kenapa akak kejam, kenapa Celcom je? *hentak2 kaki jap,ahahahahah*

    Good luck akak! Sebenarnya, saya pun ada angan2 kearah itu! huhuhu

    ReplyDelete
  8. oh.. celcom user saja? ala...

    *PPP aku curah semuanya di alam maya jer hehehe.. Aku perasan yg aku ni penulis novel, novel online kikikiki....

    ReplyDelete
  9. Tinta Lana: Ye begitu la gamaknye he he he oh ya... memang CELCOM jer tak dapek den nak nolong.... thanks wish me luck... you also can do it... Lana lagi punya byk ilmu dalam penulisan, so why not... nvr give up in achieving your dream...

    ReplyDelete
  10. Nong Andy: Okeh hapa... orang len ada ke cam ko tu kan?? ahaaa ha ha. Perasan itu adalah baik untuk ko berkarya hak hak hak.. klw ko tak perasan karya ko akan jadik tawar seperti ikan air tawar.. ha ha ha go for it, i'm always by your side.... :)

    ReplyDelete
  11. Kak Leha... nama yang klasik.

    ReplyDelete
  12. Scarlett O'Hara: Waaa lama tak terima kunjungan mu... ahaks... ya tak tau nape Kak Leha tu yg jadi rebutan keh keh keh

    ReplyDelete
  13. Wah!!! dah ada novel...
    Dahsyat....nanti saya nak tengok dan baca....

    Support me by Daily vote me for blogger of the year

    ReplyDelete
  14. hanif: ya mari kita support mengsupport sesama insan he he he

    ReplyDelete