Down To Memory Lane...

Aku ni masa muda-muda dulu minat sangat kat Kylie Minouge, she's one of my favorite Female Singer. Boleh katakan aku membesar (tak le besar pun, masa tu dah 19 tahun) dengan lagu-lagu dia... Ingat lagi masa birthday aku yg ke 19 aku dapat kaset Kylie ni... ha ha ha masa tu pakai kaset lagi, mana ada CD, masa tu kami satu family celebrate kat Blue Lagoon PD, so sepanjang perjalan balik dari PD tu, apa lagi semua orang dalam keta terpaksa dengau lagu aku keh keh keh.... (besa la, masa tu tengah gila baban bercinta First Love la katakan.. hu hu hu)

After 10 years berkawan break up.... (mode T.T tak de jodoh) and lagu-lagu Kylie ni memang banyak sangat kenangannya...(apa jadi dengan 10 tahun punya cinte tu... biorle rahasie he he he) Now if you ask me bout it... frankly my answer, tak kisah dah, redha jer malah bersyukur... kerana Allah knows what BEST for you.. so jangan la bila putus cinta, frust menonggeng bagai nak rak... Don't waste your life mourning on your "cinta tak kesampaian" and so on... trust me... buang masa jer... move on... ada ramai lagi yang menunggu korunk di luar sana nobody knows kan...

Satu lagi percaya la pada Qadaq dan Qadar if he/she meant for you... insyallah... susah macam mana pun, bila dah sampai jodoh korunk akan bersatu juga.... Jangan  simpan dendam... (tak baik) and aku ngan mamat tu, masih berhubung ok... (bukan hubungan sulit nauzubillah...) still keep in touch bila hari raya, aku gi umah mak dia and kebetulan if he's there, aku buat biasa-biasa jer... kat FB aku pun dia ada, cuma aku x le chat kot... ha ha ha...(not interested... lagi pun aku mmg x suka chat kat fb, ramai sgt org yg x kenal) just gitu-gitu jer (bak kata Saiful Apek)... and hubungan aku ngan family dia, especially his mom, masih lagi macam dulu... (anak angkat kesayangan la katakan) hubby aku pun secara automatik jadik anak angkat kesayangan mak dia.. so tak perlu bermusuh... teruskan jer penghidupan seperti yang telah tertulis dan tersurat itu sebaik-baiknya... Hidup mesti sentiasa ceria...




I'll Still Be Loving You


Turn It Into Love


Never Too Late




Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

3 comments:

  1. InsyaAllah, Allah tau yg terbaik..(:

    ReplyDelete
  2. hahaha rindunyer zaman guner kaset dulu!! nak dengar lagu punyer psl, sanggup bawak walkman.. poket pon pe lagi, membusung la.. haha

    ReplyDelete
  3. aku paling ingat lakonan kelly ni dgn tom cruise, citer apatah.. yang pakai helicopter canggih tu hehehe..

    kalau tak silap kelly kena cancer payudara kan? ntah apa kabar dia sekarang.

    zaman2 kaset ni aku sempat juga. masa tu sepupu aku beli kaset britney spears, apa lagi ulang2 la lagu dalam tu :)

    ReplyDelete