Jom Masak Sup Bebola Ayam Tomato Ala PPP

Assalamualaikum... Malam ni aku nak share ngan korang resepi "Sup Bebola Ayam Tomato". Dengar macam sedapkan?? Belum lagi ko makan... pergghhhh! Masyukkkk.... Resepi ni sebenarnya aku cipta sesuka hati aku jer... (aku memang suka mencipta resepi he he he). Mana-mana yang aku rasa boleh and sedap aku tukar jer la the ingredients and method of cooking tu.. Sebenarnya memasak ni senang aja... asalkan korang tahu basic and bahan-bahan insyallah you can cook almost everything... tak caya?? Cuba la.. ok let's see apa dio "SUP BEBOLA AYAM TOMATO" ni kan...

BAHAN-BAHAN:
Minced Chicken Meet (daging ayam kisar)
Tomato
Coriander leaves (daun ketumbar)
Yellow Onion (Bawang besar warna kuning)
Cooking Oil (Minyak Masak)
Salt (Garam)
Pepper (serbuk lada sulah)
Cinnamon (kayu manis)
Fennel Seeds (jintan manis)
Cardamom (buah pelaga)
Star Anise (bunga lawang)


















BON APPETIT!

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

10 comments:

  1. Muttalif: lum rasa lagi tu.. he he he ppp memang suka sup :)

    ReplyDelete
  2. yum yum.. nmpak very yummy..

    * mangkuk tu cantik...

    ReplyDelete
  3. memang mengancam keimanan betul la.wuuuuu

    ReplyDelete
  4. Nong Anday: cuba la buat.. klw rasa2 tak mo makan yg berat2 :)

    ReplyDelete
  5. aReLan: ask you wife to be masakakan nge nge nge

    ReplyDelete
  6. . . kayak nya enak banget tuch. bikin laper dech. bagi^ donk kesini buat aq. he..86x . .

    ReplyDelete
  7. ♥VPie◥♀◤MahaDhifa♥: bisa saja dong, nanti gue antarkan guna "Fedex" he he he

    ReplyDelete
  8. pandai masak..nmpak sedap lah....boleh tage gambar nie....pembuka selera tu...k...
    xper ,,kata orang kalu dah buat orang lapar kena belanja makan tau..heheh

    pls : pape nanti kalu free komen my blog k...

    wassalam...

    yang ikhlas selim

    ReplyDelete
  9. mselim: tima kasih le... ha ha ha tak tau le sendiri masak, sendiri jer le yg rasa sedap kot... insyallah... nanti ppp rajin kita komen kat blog awak ye :)

    ReplyDelete