Mesra Alam Le Sangattttt.... :P

Assalamualaikum w.t.b. Sekarang ni jam di lappy aku menunjukkan pukul 6.29 pagi bersamaan hari Rabu, 16/5/2012. Sementara tunggu anak aku bersiap-siap nak ke sekolah, aku mencuri sedikit waktu untuk menulis sedikit catatan bagi entri aku di pagi subuh yg bening ni (ceh... mula la dah tu nak merepek pagi-pagi ni kan...) 

Sejak 2-3 hari lepas ni aku memang banyak jugak terima tagging dari blogger-blogger lain yang banyak memberi aku semangat untuk aku meneruskan "penulisan sengal" aku dalam blog PPP ni... mungkin ini berkat dari tabiat "mesra alam" haku... yang tak mengira sapa, dari mana, bangsa, agama dan sebagainya, aku akan "'pow" derang dengan ayat-ayat "sengal" aku cukup-cukup (ko hade?? he he he) tiap kali derang jenggah blog PPP ni..

Dan yang mana pada mulanya... aku memang nak tarik diri dari teruskan blog ni... sebab aku rasa macam dah "penat" giler, sampai aku rasa dengan mengucapkan "hai hai bye bye" je pada blog PPP dan blogger len... (aku akan tenang, but i was wrong, totally wrong) and most of all I've make BIG MISTAKE! HUGE MISTAKE!!!.... sampai aku kehilangan "geng kamceng aku" yg merjuk ngan aku (ini buat aku paling sedih, aku harap derang boleh maafkan aku di atas keterlanjuran aku nak "off" kan penulisan aku kat sini... after a while.. puas aku dok berfikir pagi, petang, siang, malam... I think i'm being unfair to them.. and I really regretful to what i've done....

Coz i knew, it's not the right time for me to leave yet.. with all the nonsense reasons i gave... sebab aku tahu, masih ramai lagi yang aku belum kenal kat blog ni, yang ingin berkongsikan sisipan terindah dalam hidup mereka (yang membuatkan aku jadi insan kerdil, teramat kerdil... setiap kali membaca enteri-enteri mereka itu), walau ia tidak sehebat penulisan Hamka, penulisan Shakespeare... tapi mereka-mereka inilah yang memberi aku inspirasi dalam setiap penulisan aku.... 

Antara sebab-sebab aku akan terus berkarya.... Aku print print from FB ~ 
Yang aku baru terima baru-baru ni... 
Thanks pensilhidup

Dalam hidup seharian kita... sudah pasti ada perselisahan faham dan sebagainya justeru itu aku ingin meminta maaf seandainya ada selama ni aku ada membuatkan korang rasa annoying, benci, meluat, rasa-rasa macam aku ni x sedar diri... (aku minta maaf banyak-banyak sebenarnya i have no intention pun to do those things to you) jika permohonan maaf aku ini di terima, aku bersyukur jika sebaliknya aku hanya berserah pada maha Esa... koz aku dah lakukan yang terbaik sebagai seorang insan... seperti yang aku tuliskan I'M ONLY A HUMAN BEING... I'M NOT PERFECT... AND I'M ONLY A TINY LITTLE PERSON WHO WAS BORN TO BE MESRA ALAM...

THANKS ALL FOR BEING THERE... WHEN I NEEDED YOU MOST.....AND EVEN THO SORRY SEEMS TO BE  THE HARDEST WORD... BUT I'M SAYING IT OUTLOUD...I'M SO SO SORRY!!! :(

daripena@paripariputih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

14 comments:

  1. Berhenti sementara boleh, jgn berhenti terus haha

    ReplyDelete
  2. wahhhh, akak dah 2x buat kita terharuu tau. emmmm, thanks kak :)

    ReplyDelete
  3. tetibe saya ter'tacing' jap....kemon la pepari...tanpa blog kamu takdelah entri2 sengal yg menjadi tatapan harian cik tulip nanti...haa

    ReplyDelete
  4. titew pon sengal.macamni lah ye, kita menulis sebab kita suka, takde rasa paksaan dari mana2 pihak dan feel free bila menulis. Bila kita terikat dengan sesuatu, ia mula buatkan kita rasa bertanggungjawab dan akan rasa bersalah kalau kita tak tunaikan kewajipan kita tu. Macam tu la kesnya ngan berblogging

    menulis la kerana kita nak menulis bukan kerana org lain :)

    peace :)

    ReplyDelete
  5. Thnkz akak, nira hrgai sngt2...cuma Nira hrap akak jgn ptus asa erk..trus bkrya yer cz nira nak bca entry2 akak lg...bkn tuk ari ni jer tp sapai bila2...syg akak =)

    ReplyDelete
  6. bila kita dapat kepuasan menulis pasti sukar untuk benti :)

    ReplyDelete
  7. hehehe...sdey lah plak....hehehe...ari neh masak sayur bening...nak x???erk!!(hape kene mengena sayur bening ngan entry neh....pening!!!pening!!!)hakhakhak...

    ReplyDelete
  8. buat apa yang kita suka ajer...;D

    ReplyDelete
  9. suke hati jiran ko la...haha

    ReplyDelete
  10. Oh Sis !~ Terharu tau...samax...tq jugak coz ada saya tersenarai kat entry sis ni....terasa blog saya dihargai,walaupun kita tak penah mengenali...anyway,teruskan berblog yea sis...salam perkenalan dari saya :D

    ReplyDelete
  11. eh..eh.. aku yg sunyi sepi tanpa n3 ni pun kena tag? hehehe... oh! jgn risau.. kalau letih kita berehat.. blogging bukan tekanan.. blogging ikut keselesaan :)

    xde idea? okeh.. xpe.. kita rehat cuci mata kat blog org (akulah tu)

    xde masa cuci mata. xpe.. ada masa kita jengak lah nanti (Aku lagi lah tu) hehe...


    *Serius aku bz :) blog x update. blog org x jengak :) tapi now sedang jenggah la ni :)

    ReplyDelete
  12. Itulah gunanya kawan...
    Sentiasa memberikan kekuatan di saat kita lemah...
    Teruskan berjuang...

    ReplyDelete
  13. Jangan berhenti, tapi jalan slow and steady. Kadang Kita akan merasa terlalu lambat, lajukan sedikit. Kalau terasa terlalu lambat, perlahankan sedikit.

    Thank kerana Mention kt atas :) Terima kasih :)

    ReplyDelete