Oh! No! B.I.S.U.L!!!!!

Assalamualaikum W.T.B, happy Monday moring. Selamat menjalankan tugas macam biasa, selamat menempuh "traffic jam"  dan selamat melalui "Monday Blues". Hari Isnin yang suram, sesuram cuaca kat sini hujan dan sejuk... terketar-katar jari jemari (tak berapa nak runcing) aku ni menaip...

Aduss... hari ni terpaksa ambil EL (emergency leave), need to do some small surgery to get rid of this "boil" or "bisul" hidden on my right back earlobe... Since last week lagi... dah lain macam, i tot it was only normal pimple... When woke up this morning it swells!!! Aiyakkkk!! Camner ni? Adohaiii...Nak tak nak, kena kasi pecah gak ni... Haiyayayaya... wish me luck la ye... Sakit tak henggat tu derr!!! Time nurse tu nak pecahkan bisul and matikan akar dia... eeehhh.... dulu pun kena gak macam ni...


I tot of postponing the surgical, (biar dia besar sendiri) but, what if it becomes bigger and won't burst??? Ha lagi la terukkan?? Tak pelah biar sakit sekarang asalkan tak berlarutan.. Jap lagi la aku gi ... selalu klinik bukak pukul 10.00 ke atas... Ish ish ish... Why?? Why me again?? Arggggg! (mode tension)...


Jangan doktor tu bungkus telinga aku macam ni dah la... :P


(Mode nak tenangkan kepala hotak) 
Oh! Come on cik paripari 
don't be too exaggerated... 
he he he

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

16 comments:

  1. ~sakitnya..semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  2. BlueiceButterfly:: Thanks dear.. mmg takut ni nak mengadap pisau kecik2 tuhhh aaaahhhh :(

    ReplyDelete
  3. get well soon uols
    mmg sakit giler la
    dah la seksa nak tunggu pecah nnt uwaaaaa...

    ReplyDelete
  4. sapu kapur makan kt bisul tu pon ok. bg hilang kembung2 tu. get well soon :)

    ReplyDelete
  5. ☆*♥L@dy @yU♥*☆: went to doc she said x leh pecahkan coz bisul tu lum masak and keras... klw dia pecahkan pun hanya akan kuar darah... so cuma dapat ubat sapu, anitbiotik, and ubat tahan sakit... :P

    ReplyDelete
  6. |shuhadaothman|TM: Oh ye ke? Thanks for sharing... mungkin jugak la kan.. macam kena benguk taru nila kat tempat yg kena benguk... thanks ya.. doctor bagi ubat2an untuk baik hurmm klw tak harus melompat mcm beruk makye tertelan kapor klw kena cucuk kat bisul tu he he he

    ReplyDelete
  7. kesiannye...
    semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  8. Selagi tak keluar nanahnya...memang sakit..Kecik2 dulu selalu ada bisul huhuhu...

    ReplyDelete
  9. Ridzawan Mohamed: Thanks :)

    ReplyDelete
  10. Che Rosliza Che Mat: Itu la masalanya skrg, ni tak leh nak buat apa dah telankan aje la antibiotik and sapu obat cream yg doktor tu bagi :)

    ReplyDelete
  11. Adoi....sakitnya kena bisul....mintak dijauhi

    ReplyDelete
  12. Muttallif: Too late dah kena pung :P

    ReplyDelete
  13. saket tuh.....tahanlah yek ppp...sy dulu pon penah kene tapi kat bontot lah...seminggu gak tidur mengereng...huhuhhh!!!!

    ReplyDelete
  14. P#eonix: thanx for your concern really appreciate it... :)

    ReplyDelete
  15. ahaha.. bisul ke? sabar ye

    ReplyDelete
  16. Nong Andy: Ya lor... tapi ok sikit dah.. :)

    ReplyDelete