Saya bukan along... saya hanya mau tolong he he he

Assalamualaikum w.t.b. Aku harap korang ok-ok jer malam ni... semoga suma dah ready untuk masuk beradu... Tido jan lupa basuh kaki... Hu hu hu ok la.. malam ni haku nak berkelakuan baik boleh?? Hari ni aku nak tag sume blogger-blogger yang aku tak pernah tag sebelum ni (dah ada gak yang dah sudah, tapi aku betul-betul ikhlas nak tengok blog derang tu meriah)... Jadi aku harap, dengan cari ni aku dapat bantu korang... (walaupun aku punya follower tak la riban-riban macam blog-blog lain, aku pun tau.. sebab dulu aku pun macam korang gak...masa mola-mola dulu haku buat blog) bila bukak jer blog, tengok follower tak naik.. naik... mesti korunk frust teramat-amat kan?? So camner nak kasik UP LAGIK FOLLOWER-FOLLWER KORUNK NI KAN?? 


Jadikan dirimu bagai pohon yang rendang... 
Di mana insan dapat berteduh... ko hader??? He he he


Korang kena rajin bw tempat orang... ok la jom.. aku pilih ni pun, blogger yang follower dia kurang dari 300...  :) selebihnya atas usaha korang la jugek kan... Petua aku senang jer... kalau ko rajin tolong orang, insyallah orang pun rajin tolong ko... as simple as that...


Ni dia orang yang berteduh di bawah POHON PARIPARIPUTIH... yang patut korang bw and follow derang jugak (kamon uolss jom kita support derang... hokeh). Insyallah kalau aku berkesempatan aku akan buat untuk yang lain-lain jugak. Haku harap korang x salah faham ye SAYA BUKAN ALONG... SAYA HANYA MAU TOLONG KEH KEH KEH


Kalau aku salah eja "NIK" korang tulun inform ye... 

pohonrendang@paripariputih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

28 comments:

  1. alololo... baiknya tolong2 orang.. ho3 :) singgah cni, selamat malam!

    ReplyDelete
  2. Hello and greetings from California! I am a first time visitor. Wow! i love your recipe for success; to do what is right. That redefines success as something that comes from within. And your post on making oneself a tree under which others can take shelter. Awesome. Here in the U.S. there is a book by Shel Silverstein called "The Giving Tree" which carries the same theme. Have you read it? Anyways, you have a great blog and I will be back again to read your posts.
    I write a blog about food, but with my musings on life, love and relationships. Please visit. Or maybe follow. That would be cool.

    ReplyDelete
  3. semoga mendapat ganjaran pahala yang besar dengan sifat baik hati kamu..:)

    ReplyDelete
  4. terima kasih sudi tolong..^_^

    ReplyDelete
  5. Terima kasih Pari Pari Putih, jasamu dikenang :)

    ReplyDelete
  6. Tak tahu nak kata apa....TQ v MUCH dear....terharu....sayang kamu :D

    ReplyDelete
  7. Wow...memang baik hati si Pari-pari. Kepada blogger yang ditolong oleh pari-pari, Taliff juga ada satu entri untuk kita menjadi lebih baik dalam dunia blogging.

    Akan keluar Jam 8 Malam tarikh 18/5/2012. So, Taliff juga ingin membantu usaha Cik Pari-Pari Kita. :)

    Akan singgah ke semua blog tersebut.

    ReplyDelete
  8. Emma: Orang yang baik tak akan mengaku dia baik.. ko hade he he he ^_^ thnks drop by rajin2 singgah entah2 lusa tulat nam ko lak kuar kan??? kelasss

    ReplyDelete
  9. Hey there Mario, glad you drop by my blog, ya why not? It would be good if we could share/exchange recipe, i love cooking... and i sometimes created my own recipe based only on whatever things left in the fridge :) nice to have you in my blog do keep in touch, and i have followed you ^_^ have a blast THURSDAY

    ReplyDelete
  10. Permata ©: Insyallah amin... thanks sudi jengah blog PPP ni :)

    ReplyDelete
  11. ABC: Kasih diterima he he he :)

    ReplyDelete
  12. Arman Zafri: Sama-sama, tak perlule kenang2 yg penting ko kena usaha jugak ok!

    ReplyDelete
  13. SheChinta: Tak ya kata apa2 pun ko senyum jer cukup dah he he he keep in touch hokeh..

    ReplyDelete
  14. Mutallif: Aku pun nak sokong ko jugak... tolong menolong ni amalan Mulia bak kata pepatah ni: BERKONGSILAH ILMU WALAUPUN SEBARIS AYAT... kelasss... ok tallif do inform me any updates pasal usaha ko tu ye... thanks really appreciate it...

    ReplyDelete
  15. hihi tenkiu pari pari . hanya ALLAH yg boleh balas jasa baik kamu ini . InsyaALLAH :D

    ReplyDelete
  16. nurul hazirah: no hal... akak "feferi" ni kan permurah keh keh keh... ^_^

    ReplyDelete
  17. folo blog ni dan kalau rajin mintak tolong folo balik blog mamAuni..

    p/s:suka mintak tolong dengan empunya blog ni sebab tau dia bukan along..huahua

    ReplyDelete
  18. ✿✿mamAuni✿✿ dah follow kat G+ he he he bagus2 ko sorang jer yang berani slow talk .. dgn sepupu "ahlong" ni he he he thanks for droping by cumil la bb kat blog tu :)

    ReplyDelete
  19. hati manyak baik lo :)

    ReplyDelete
  20. syiela: hati manyak baik... hilup sangat gembira loo he he he

    ReplyDelete
  21. hehe baiknya akak...nira nak gak la nti taq nira plak erk hehehe =)

    ReplyDelete
  22. tenks pepari....kamu memang ohsem....
    (tetibe jadi speechless...erk)

    ReplyDelete
  23. Ira Nira: Insyallah dear... hu hu hu :)

    ReplyDelete
  24. Pink Tulip: No hal sis your my fwennn... ^_^

    ReplyDelete
  25. btl pari2 tolong menolong antara satu sama lain..

    p/s. nh mtk maaf ler jarang dpt snggah blog rakan2.. tp insyaAllah nh cube..

    ReplyDelete
  26. nasir hamzah: :) maaf diterima keh keh keh (tapi rasanya kalau kita tolong org dalam diam lagi bgus kan?) tapi klw kat blog x leh cenggitu.. kena infrom klw tak tak jalan :P

    ReplyDelete
  27. PPP... timer kasih bebanyak!! tak sangke ade gak yg sudi wat bende camni utk saye.. =).. btw, sori lmbt respon, baru ni dapat on9..

    ReplyDelete
  28. BP Boy: PPP hanya tolong bantu mana2 yg perlu, selebihnya tetap kena usaha sendiri :)

    ReplyDelete