Seindah Pandangan Mata...

Assalammualaikum w.t.b. Selamat petang dan selamat "packing-packing" nak balik ke rumah sambil, menjeling orang kiri-kanan ketika tengah jam... Ha ha ha aku macam tau tau jer kan?? Asal balik jer.. mesti jumpa traffic light yang sama, bangunan yang sama, jalan-jalan yang sama. Rutin harian yang sangat menyesakkan mata dan fikiran... Aku terkenang kata kawan aku semalam, hidup kat KL ni "memenatkan"... sebenarnya aku pun setuju...

Bukan tak pernah nak fikir untuk bersara awal, tapi kalau bersara tu biarlah bersara terus. Maksud aku, tak yah nak pandang atau sentuh computer, tak yah nak tempuh jam, tak yah nak dengar bunyi bising kenderaan lalu-lalang... Cuma yang aku nampak bila bangun pagi hamparan laut biru di ikuti kicau burung yang mendamaikan hati... angin bayu laut yang bertiup lembut sepoi-sepoi bahasa... Perghhhh! Memang tak dapat nak aku bayangkan bertapa damainya suasana macam tu... 

Insyallah... bila tiba waktu... aku pun mungkin akan berhijrah ke alam "no where" yang manusia di tempat tu boleh dibilang dengan jari... ade ke?? He he he... aku memang seorang pencita alam... tapi sayang sangat... banyak tempat indah kat dunia ni dah dicemari.... So mana tau kot-kot impian jadik kenyataan... jom le kita layan kan jer... tempat impian aku tu he he he (kalau korang lak, di manakah tempat impian korang tu??)










ERRRKK! INI PLANET MANA LAK NI? 
SIAP ADA BANGKU KAT DASAR LAUT NI?? HE HE HE


MORAL OF THE STORY: TAPI APA2 PUN KALAU DAH NAK TINGGAL TEMPAT CENGGINI KENA LAH PANDAI BERENANG YE TAK?? HABES KO NAK CARI IKAN TAK KAN PAKAI GAYUNG JER HE HE HE

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

5 comments:

  1. Rasa macam tipu, tapi ada ke tempat nie? Sangat cantik!

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum kak zai :) tadaaaa!

    Firstly, tima kasih sebab ada list kan blog lana kat entry akak yg you're not alone tu..believe me, you're not alone.. :)

    Haaa..subhanaAllah..cantik n jernih! Nak pergi jugak! yg 1st tu..sampai jelas bayang sampannya..cantik giler..giler pun tak cantik camni,ehehehe

    ReplyDelete
  3. okeh! aku pandai berenang.. so aku boleh tinggal kat tempat-tempat dlm gambar di atas.. ya Allah.. indahnya!

    ReplyDelete
  4. Subhanallah...
    Indahnya ciptaan Allah..

    ReplyDelete
  5. camtik sangat2 sumer pic tu...erk kalo guna gayung dapat ikan ok la kan...kalo dapat benda lain...ha cemane tu cik pepari...

    ReplyDelete