Syyyy!! Jom Bongkar Rahsia Lelaki & Warna Yg Derang Suke...

Assalamualaikum. Jam di tangan rasa bergerak merangkak-rangkak. Nape ari ni masa berjalan macam tersangat-sangat la perlahan??? Aku toleh kiri kanan, member sume tak de kuar meeting. Haisssyyy! Tak leh jadi ni... hu hu hu aku pun apa lagi, mula le aku chat ngan teman sejati aku, sapa lagi?? kalau bukan Abg Google.. keh keh keh. Hari ni aku cakap ngan Abg Google aku nak cari sumetin interesting yang aku boleh share dengan blogger-blogger lain. 

Dan memandangkan kenalan blogger aku yang perempuan lebih ramai dari yang lelaki, so I think It's good to share with all the ladies out there, (tak kira la sama ada you all tu single ke, bertunang, dah kawen and so on) tentang Rahsia Lelaki & Warna Kegemaran Derang. Apa yang aku nak kongsi ngan korang ni mungkin dapat membantu korang (sedikit sebanyak ~ tapi bukan 100% ye) mengenali personality si dia melalui warna kegemarannya. Ahaks! Jom kita bongkar rahsia WAHAI JEJAKA DAN WARNA... kelassss! 

Ungu


Dia seorang yang kuat memburu kejayaan. Pemikirannya lebih banyak positif daripada negatif. Oleh itu jangan terlalu curiga kalau dia berjauhan dengan anda. Mindanya lebih banyak untuk kecemerlangan daripada kegatalan.

Biru Tua


Dia seorang yang rajin dan amat berdedikasi. Rangsanglah dia untuk cemerlang dalam kerjayanya. Terlampau mencurigainya akan membuatkan dia bosan dan marah.

Merah


Dia seorang yang berani, bersemangat dan tidak ada istilah gagal dalam hidupnya. Usah dicabar emosinya, nanti dia berani berbuat sesuatu yang tidak terduga oleh anda.

Hijau


Dia seorang yang tenang dan tidak banyak kerenah. Namun dia seorang yang kuat cemburu tetapi romantik serta baik hati. Dia juga gagal mengawal perasaannya jika terlalu kerap digoda. Usah cepat mencurigainya. Kadang-kadang dia hanya suka-suka tetapi hatinya tetap pada anda.

Kuning


Dia seorang yang ceria. Dia sentiasa berbaik sangka dan tidak suka bergaduh. Jangan buatkan dia marah sebab jika dia marah rasa cintanya turut pergi. Anda perlu tahan hati dan perasaan ketika berurusan dengannya kerana sikap cerianya itu mengundang cinta di hati orang lain.

Hitam


Dia seorang yang amat protokol, tetapi emosional dan mudah menangis. Dia tidak suka dicurigai kerana biasanya dia seorang yang jujur.

Coklat


Dia seorang yang matang dan bertanggungjawab.

Putih


Dia seorang yang amanah. Tak usah menyakitkan hatinya selalu kerana semulajadinya dia seorang yang boleh diharap dan penyayang.

Erk! ABG Google... 
WARNA KELABU ASAP TAK DE KE?? HE HE HE
(tak kire le, warna hape pun yang derang suka, yang penting hati mesti mo baik... ko hade??)


biorle.rahasie@paripariputih

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

20 comments:

  1. oh..bapak saya suke merah..
    hehehhehhe..nak suh die minat kaler pink pula..
    done 4low u :)
    banyak info ea belog akkk :)

    ReplyDelete
  2. info menarik nih.. usha biru tua.. ada jugak yang kena.. hekhek..

    ReplyDelete
  3. hdp kuning!hdp bersih!*tetibe*hahaha~

    ReplyDelete
  4. kaler pink xda?haha

    ske kaler kuning sbb jersi malaysia
    ske kaler merah sbb jersi bayern n liverpool dan kaler putih jgk sbb kbayakkn jersi away bola snue nyer lawa...kehkehkeh

    http://komik2malaysia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. entrah... tak pernah ambik tahu pun..hehhe.

    Abah saya pakai je apa2 warna. Kecuali Pink, tak pernah nampak lagi.hahaha

    ReplyDelete
  6. err saye tak kesah pon kaler ape, asalkan cantik..
    i mean, ade merah yg kusam, ade yg lawa..
    ade hijau yg pucat, ade yg cool..
    camtu la.. hehe

    ReplyDelete
  7. saya ada baju untuk semua kaler tu.. adakah personaliti saya juga berbeza beza?? huhu

    ReplyDelete
  8. baju suma kaler,tp hati macam puaka..tak elok gk kan? hoho

    ReplyDelete
  9. saya suka lelaki berbaju merah n hiitam..hakhak:)

    ReplyDelete
  10. hoho..how abt color ofpaddle pop?

    ReplyDelete
  11. erk..saya tak pasti la pulak dia warna apa..hijau kot..hehe~ :p

    ReplyDelete
  12. kalau sye..sye suke hitam..:) my dad suke coklat n my bf suke hitam...:)

    ReplyDelete
  13. Salam..akak! macamna kalau dia suka semua color?bhahahaha.

    Info ni terpakai tak tuk pempuan?wehehehe. Kalau color turqoise cmna? cebuk jep,hahaha >_<

    ReplyDelete
  14. yg pasti abg model 2 kacak
    ;p

    ReplyDelete
  15. Boipren kite a.k.a suami kite shuke warne ape ea??? Hitan n putih kott..sebab blh kata majoriti baju dia warna hitan n putih.. =)

    ReplyDelete
  16. smart la baju-baju ni, teringin pula ;)

    ReplyDelete
  17. Arman Zafri: Hanya ko satu-satunya yang tak minat pada warna, tetapi minat pada baju-baju tu keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  18. Nice Entry...Thanks coz Info dear :D

    ReplyDelete