Aku ATAU Dia???

Ha... ko hade?? Mampu nak tanya soklan-soklan cepumas cenggini kat orang?? Tak dek... ko duk diam2 situ... baca aku punya n3 ni sampai penamat, lepas tu tolong jawab la soklan FBI aku ni kan... 

Ko ada brann ke der mo tanya soklan-soklan bagai ni?? Aku tak kira... aku sebagai F.B.I aku tetap dan wajib bersoal jawab dengan korang-korang sume... Problem?? He he he kalau ada problem ko jawab jer dekat En. Troll (yang sentiasa senyum cam hapa-hapa tah).

My question is very simple, susah lagi kertas maths budak-budak tadika he he he... Ok question, mana satukah pilihan korang untuk mencari bakal suami?? Atau which one yang korang lebih prefer and considered to choose as your future hubby?? Aku cuma bagi dua option senang sikit nak fikir dan menjawabnya kan...


Pilihan pertama 1: Dia memang good looking, ada gaya tersendiri kalau ko jalan dengan dia mesti la mata-mata mengerling ke arah ko berdua.... tapi dio punya kewangan serderhana saja. Tingkah laku tu kira sume ade le sekali pakej... 

Gambar Hiasan (Ha ha ha aku x tau le taste korang camner kan)


Pilihan kedua 2: Muka asal boleh le... kan, ada le gaya gak, tapi bila ko jalan berdua dengan dia orang dok tertanya-tanya, ni bapak dia ke atuk... he he he ^^. Tapi keta ko. bodoh-bodoh pun Mitsubishi Evo poket tebal jer der... tak kira awal bulan ke, tengah bulan ke, hujung bulan ke... tapi pakej lain tu mmg le ada included 

(gambau hiasan gak ni... :P)


JADI WAHAI WANITA DI SEGENAP ALAM... MANA SATUKAH YANG JADI PILIHAN KORANG?? BE OPEN PPP X KISAH... NI KIRA SURVEY LA JUGAK KAN...

P/S: TAPI KALAU ADA YG CAKAP NAK MEMBUJANG SAMPAI BILA2. AKU X BERAPA NAK SOKONG... HA HA HA SEBAB APA?? NANTI AKU JAWAB LE...

pilihparipariputihATAUwhiteperryperry@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

31 comments:

  1. tak tau la sebab diri ini laki2.hehehe..tapi patutnya biar la sederhana janji bahagia kan.ada duit tu bonus la kiranya.

    ReplyDelete
  2. kah kah kah Edward cullen jgk yg jd cth..hahaha :p

    http://encikcopypaste.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. saya tak kisah tu semua, bila dan cinta hensem atau tak,ada duit atau tak, tu semua tak penting~ :)

    ReplyDelete
  4. I'll go for pilihan pertama.

    Ada duit tu kira bonus. Tipulah kalau hati kata tak nak langsung. Normal person kan :)

    Tapi, yang sederhana pun dah cukup bersyukur dah. Yang penting, boleh bimbing dan boleh sara anak bini, alhamdulillah.

    psst : goodlooking tu pun kira bonus tau. Kita mestilah nak yang sedap mata kita memandang :D

    ReplyDelete
  5. aReLaN: sederhana pada duit... ke pada rupe?? hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  6. Komik: dah muka dia jer yg terlintas bila nak buat entry ni boleh?? ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  7. Yana Libra: Betul... sebab itu lah ada perumpamaan 'CINTA ITU BUTA' ^^

    ReplyDelete
  8. Ety: Betul masa akak dulu2 kan akak pilih rupa he he he (aku sincere ni keh2...) duit boleh cari sama2, tapi paras nak yg up sikit kena cari yg natural beauty le klw ada duit pun bukan leh operate keh3 jan mare, dlm al-quran pun digalakkan utk cari yang cantik selain dari pada agama kan :P

    ReplyDelete
  9. Hanif: Aku terima sebab ko dah kawen he he he ^^

    ReplyDelete
  10. Mai pilih yang pertama. Hehehehe . Lgpun mmg keadaan skrg mcm tu pun, dia dah pesan hidup dgn dia tak mampu nak mewah2 lah, dia kije askar je....

    ReplyDelete
  11. CikMai: yup... duit bekepok tapi hati susah pun x bahagia jugek... muka ni sebb kita nak idup lama dgn dia kan.. klw yg satu tu muka mmg le bukan pilihan.. klw gaduh lagi le tak tahan nak tengok lama2 keh3 ^^ adoai ... akak gurau2 jer don't take it seriously klw dah jodoh kita pun x leh nak elak.. :)

    ReplyDelete
  12. errr speechless. haha..

    pilih yg pertama kot. tak kaya xpe. tingkah laku tu penting. :)

    ReplyDelete
  13. Chic Na: speechless?? he he he ha aa... yg poket penuh tu pun tingkah laku dia hoke rupa jer la kureng kot.. tapi klw encem mesti nak kan?? keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  14. hahaha.. sudah pasti lah. xde mention pon td org kaya tu tngkah laku ok. tp org kaya susah nak jaga, ramai peminat. huhuhu..

    ReplyDelete
  15. singgah tgk jawapan, hikk...

    ReplyDelete
  16. caliph shuriken: silakan silakan he he he ^^

    ReplyDelete
  17. Pilihan pertama, semestinya. Nak yang macam Edward Cullen. hahaha :D

    ReplyDelete
  18. Sally Yatiey: Edward tu contoh jer... ramai lagi yg lebih ganteng keh keh keh ^^ sabau jer la kan :)

    ReplyDelete
  19. uih payoh gak ni. skrg ni ikutkan, dwet tu penting.lepas tu cuba2lah sygkan suami ye idak? tp rsenye ikut ur intinct jugak kut. which one y paling betul. solat istikharah jgn lupa. bukan dgr pndpt org je. aceh~ ckp cm rety benau je. haha

    ReplyDelete
  20. beLLa: Tak leh nak ramal... sebab lain orang lain pandangan... mungkin ada yang pilih ringgit kesorgga, memandangkan keadaan hidup yg begitu mencabar dewasa kini... segala-galanya perlu fulus... tapi PPP percaya, masih ramai di luar sana mengharapakan yg terbaik utk mereka... so moral of the story jadilah celebrity untuk "pancing" lelaki kaya lagi macho.. ha ha ha ko hade??? ^^ (tolong jan ikut nasihat sengal aku ni ye keh keh keh)

    ReplyDelete
  21. erm....cik tulip pilih pilihan pertama...paras rupe tu penting...kalo dah nampak macam bapak @ atok kita pon susuah jugak...kang tak memasal dicop perempuan simpanan lelaki kayo...ouh....

    ReplyDelete
  22. Salam..saya pilih yg bnyk duit @___@ wahahahha, tak tak, sya bukan tamak. Saya cuma nak dia gunakan duit tu tuk beli rak buku n buku2 skali. kalau boleh beli kedai buku lgi bagus, leh baca free,wahahaha.

    *jwpn kanak2 riang memg cemgini, keh3.

    Tapi, saya prefer no dua juga..bukn krn kwgn smata, tpi sbb rupa yg sdrhna.. mak saya ada ckp, jgn cri yg handsome mcm edward cullen. Ada lah sbbnya. heh3.

    ReplyDelete
  23. Tinta Lana: ha ko tu dia.. bagus aku suka jawapan yg ikhlas cenggini.. keh keh keh macam akak cakap tadi le lana, len org len pandangan.. pasal yg muka tu akak tau asal lana x suka macam Edward tu... takut suk2 anak tak tau keturuanan manusia ke vampire keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  24. aku pilih yang aku cinta sekarang :)

    hehehheh..aku pilih yang pertama ..
    sbb aku mmg suke edward :)untuk fun-fun je kot..

    tapi untuk long term aku pilih yang kedua sbb jgn amek yang hemsem, nati dikebas org..duit ade ke xde ke aku xkisah..itu rezeki allah kan :)



    hahhahha...

    terusterang bf aku xsehensem mane pun..dan juga xlah kaye mane pun..
    jadi aku terpk-pk gak lah nak pilih yang mane..janji sayang aku..setia n nak kawen gan aku..

    merepek da aku neh :)



    duit boleh dicari ..tapi setia mane leh diganti..

    (aku rase cm lari topik )

    ReplyDelete
  25. Cikzaitul sapa kata setia tak leh dibeli/ganti/cari... kata area-area umah aku tu banyak jer taman nama mula dari SETIA... SETIAWANGS, GOMBAK SETIA keh keh keh ^^ ko hade??

    ReplyDelete
  26. hahhaha..
    ko hade ??

    aku nak setia wangi sedose...
    hahhahah..

    ReplyDelete
  27. edward cullen-robert pattison realy mt test huhuhu

    ReplyDelete
  28. CikZaitul: Jangan kan sedose... berdose-dose pun haku mampu bagi... ko mampu?? keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  29. Nong Andy: PPP suke yang "serigala jadian" tu keh keh khe ^^

    ReplyDelete
  30. jacob black pun okeh aja bah.. hehehe.. badan taf hehehehe..


    * sila pilih yg poket tebal sebab muka ensem tia bikin kayang ahahahahaa...

    ReplyDelete