Finally....

Bismillah & Assalamualaikum...

Sorry peps, malam semalam aku tak dapat on9 sebab tenet connection down. So aku "mati kutu" walaupun tak ada kutu yang melekat kat rambut aku keh keh keh. So pada yang menanti kemunculan aku selepas tamat siaran "Celebrity Master Chef" semalam, aku sekali lagi pohon ampun dan maaf, sebab tak dapat bersama-sama korang "menyibukkan diri aku yang sengal" ini... ha ha ha...

"Scented candle ~ apple smell"


Oh ye, sementelah aku tidak berblogging malam tadi aku telah secara sendiri menjalani "therapy" melawan penyakit "tegar aku yang susah nak membute" he he he. Aku telah di nasihatkan oleh "seorang pakar" (keh keh keh biorle rahasie kan) untuk membuat sesuatu ke atas kesusahan dan kepayahan serta kesulitan aku untuk titun ni...

"When light goes off, the smell of fresh apple spread all over my bedroom ~ WHY on earth I didn't think of this idea before??."


Walaupun pada mulannya "rawatan" tu tak memberi apa-apa effect pung pada aku, (ketika aku berjaga), tapi bila aku paksa diri dan letak kepala aku atas bantal, tiada la adegan pusing kiri, pusing kanan (eh apa daa... macam bunyi orang berkawat la pulak) yang berlarutan hingga ke subuh, and alhamdulillah i could say... hanya selepas 20 minit, slowly i fell asleep and straight into my dreamland... so called la la land (he he he ko ade?) Alhamdulillah... (it was not as bad as the day before)... thank you Doc keh keh keh...

First thought to have slice of ginger... but nah... i'm not into ginger, 
so i had glass of fresh milk instead... ^^ 


And finally there goes my "INSOMNIA", walau tak pulih 100% tapi sekurang-kurangnya aku dapat juga melelapkan mata (dan yang paling penting, otak aku dapat rehat)... Pagi ni aku bangun rasa segar  sikit... ^^ Thank You..

tiada.penyakit.yang.tidak.boleh.dirawat@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

26 comments:

  1. hurm.. agaknya, aku kena beli candle tu juga. Aku pun ada penyakit insomnia juga.. huuuu. =)

    ReplyDelete
  2. baru taw insomnia ni ada ubat jugak...nanti nak wat entri cara tangani insomnia plak la...haha

    ReplyDelete
  3. reenapple: yup cuba la.. mana tau boleh cure... PPP pun first time cuba... tak salah kan kita mencuba?? ^^

    ReplyDelete
  4. Noh Kodiang: Jan lupa share ngan PPP ok... ha ha ha boleh le jadi "DUKUN NOH" :p

    ReplyDelete
  5. Adylia Qarissa: Hello dear.. thanks bw kat sini how are u??

    ReplyDelete
  6. boleh try ni..saya pun jenis susah nak tidur.. huhu

    ReplyDelete
  7. syukur aku jenis senang tido haha

    ReplyDelete
  8. Sayidah Nafisah Ruslan: Ya cuba la try, tapi mungkin lain org lain effect nya ^^

    ReplyDelete
  9. TanpaNamaDer: Bukan ko kata ko tu peneman setia burung hantu ke?? keh3 ^^

    ReplyDelete
  10. wahhh ada ubat rupanyer eyh

    ReplyDelete
  11. Ch000tz: ya lor tapi I think lain individu lain caranya u pun insomnia?

    ReplyDelete
  12. hai...salam kenal....saya follow blog ni yer...

    ReplyDelete
  13. hi Lawa Collection thnx ^^

    ReplyDelete
  14. aku harap lepas nih akan ada pusat rawatan Insomnia bagi orang2 yang menghabiskan masa siangnya dengan tidur. :)

    ReplyDelete
  15. ghost writer: ha ha ha ada nanti aku tubuhkan satu pusat utk org2 tersebut... yang dipanggil RUKUN TETANGGA keh3 ^^

    ReplyDelete
  16. wah..nmpk cm menarik je..tp xm'yermkn kew..

    ReplyDelete
  17. whoa..macam best je tu ..haha

    ReplyDelete
  18. SP: apa yang whoa susu tu ke? penyakit insomnia tu ke?? he he he ^^

    ReplyDelete
  19. profmie: seram?? keh keh keh langsung x... ^^

    ReplyDelete
  20. wah boleh cuba ni, wat masa ni nasir sembur minyak wangi kat bantal busuk nasir..je..bhahaha... kantoi!

    ReplyDelete
  21. nasir: ha ha ha harus bertambah pitam... dah busuk + wangi apa kah?? keh keh keh ^^ malam ni on9 ke?? PPP malam tadi x on9 tenet tekelepot ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  22. haha.. aku insomnia masa hujung minggu jer ekekeeke..

    ReplyDelete
  23. Bagus bah "insomnia" ko... boleh pilih2 hari he he he ^^

    ReplyDelete
  24. ohhh,boleh rekemen doktor tu kat kita x? hahahha

    encikcopypaste.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. leakedknowledge: boleh saja... are u sure?? ha ha ha ^^ BIG SMILE TO YOU MR KOMIK :)

    ReplyDelete