Haruskah? Ya..Kerana Aku Isterimu..

I'll LOVE You For A Thousand Year...


Wahai para-para isteri, bakal-bakal isteri, bekas-bekas isteri... here something i want to share with you people... nak jadi isteri mithali tak?? Nak...? Bagus... Apa kata amalkan tips-tips kat bawah ni... jugek untuk panduan "diriku ini yang begitu berharga..." keh keh keh ko  hade ayat-ayat power root cenggitu???


Petua Menjaga Hati Suami

1. Tunjukkan simpati dan tolong suami mencari sesuatu jika dia terlupa di mana dia letakkan barangnya.

2. Jangan menyuruh suami melakukan sesuatu yang sememangnya ingin dilakukannya. Ini akan menyebabkan suami tawar hati.

3. Kebanyakan suami merasa seronok dan selesa sekadar duduk bersama isteri. Justeru itu isteri harus sanggup berbual dan bercerita tanpa banyak tindak balas dari suami. Kebanyakan suami memang kurang bercakap dengan isteri.

4. Apabila berselisih faham / berkrisis / bertengkar dengan suami, fokus kepada masalah semasa dan jangan ungkit perkara yang lalu.

5. Beri dan perbaharui kepercayaan kepada suami sepenuhnya setiap masa. Jangan suka mengenang "rekod lama" dan jangan melabel suami berdasarkan rekod tersebut.

6. Jangan engkar mengenai apa yang dipersetujui. Suami akan berkecil hati bila isteri menyatakan/ mempamerkan persetujuan tetapi tidak bertindak mengikut apa yang telah dipersetujui bersama.

7. Berkongsi perasaan negatif dengan suami secara terbuka dengan tidak menyalahkan suami.

8. Elakkan dari membuat suami merasa tidak mampu / tidak layak / atau tidak berkebolehan.


P/S: OH GAMBAR DI ATAS TU (BARING-BARING ATAS SHOULDER BAGAI TU... HANYA SESUAI UNTUK DERANG YANG DAH BERGELAR SUAMI JER YE... SETAKAT TUNANG & BOYPREN TEEEETT TAK BOLEH!! HE HE HE...

aku.adalah.isteri.yang.1.dalam.1000.hehehe@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

24 comments:

  1. datang belajar tips rumahtangga walaupun blom kawen.hihik...

    tak sabar nak rasa empuk tak empuk bahu suami..ekekekekekeee....

    ReplyDelete
  2. err..xtau nk kome apa sbb aku bkn seorang isteri dan ak belum mmiliki isteri..hehe so tgk2 jer apa komen isteri2 kt n3 nih :p



    http://encikcopypaste.blogspot.com/2012/06/serius-aku-cintakan-rokok.html

    ReplyDelete
  3. err..xtau nk kome apa sbb aku bkn seorang isteri dan ak belum mmiliki isteri..hehe so tgk2 jer apa komen isteri2 kt n3 nih :p



    http://encikcopypaste.blogspot.com/2012/06/serius-aku-cintakan-rokok.html

    ReplyDelete
  4. err..xtau nk kome apa sbb aku bkn seorang isteri dan ak belum mmiliki isteri..hehe so tgk2 jer apa komen isteri2 kt n3 nih :p



    http://encikcopypaste.blogspot.com/2012/06/serius-aku-cintakan-rokok.html

    ReplyDelete
  5. wowwwwww.......sweeeeeeettttttttttttt

    ReplyDelete
  6. cik mai: kalau x empuk pun tak pe.. padding baju kan banyak keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  7. owh... akulah seorang suami... dan aku ada bahu juga... hahaha

    ReplyDelete
  8. Komik: tak tau le kena tau.. ni kira tutorial dari PPP ni untuk bakal2 isteri & bakal2 suami keh keh keh^^

    ReplyDelete
  9. Noh Kodiang: Apa yang sweet?? PPP ke?? Entry ni?? keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  10. Nizam Ariff: Yo la.. tau la ko mmg ado bahu... :P

    ReplyDelete
  11. nice sharing.. dah kawen t kite nak gune laa petua akak.. hehe

    ReplyDelete
  12. ein: bagus-bagus... ni dah ade calon ke lum?? ramai kat sini yang masih bujang trang-tang-tang lagi ni hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  13. pehtua ni pehtua.... nak jd isteri mithali..... yes!

    ReplyDelete
  14. kena simpan petua ni utk masa depan...hehee

    ReplyDelete
  15. mrs mell: jom pakat2 jadik isteri mithali... hu hu hu ^^ (walaupun berat, tapi PPP akan cuba gak :P)

    ReplyDelete
  16. Aishah Jahirah: Simpan jan tak simpan he he he ^^

    ReplyDelete
  17. Kalau tak menjadi petua ni i cari u sis hahahahah =))


    mahaaaaaaap shesgt eyh.....kebizian sket lately....

    ReplyDelete
  18. nak kawin gak~~~ hehe~ :P

    ReplyDelete
  19. ch000tz axoera ヅ no worries counseling in da house he he he ^^

    ReplyDelete
  20. Yana Libra: Ko dah cukup matang ke nak kawen neh?? he he he ^^

    ReplyDelete
  21. Salam..ehem, baik kak.. saya jadikan panduan tuk diri saya, hek3.

    Cuak juga nak kahwin ni..huk3. Kongsilah tips tuk yg bakal berkahwin plak kak..heh3

    ReplyDelete
  22. Lana: Bagus Bagus... apa lak nak cuak?? lek jer bila dah kawen suk insyallah sumenya akn diadapt secara semula jadi... dun worry utk mendirikan rumahtangga ^^

    ReplyDelete
  23. haha.. bagus PPP, tips ini memang sesuai sgt utk aku hehehehe....

    ReplyDelete
  24. no 8 tu paling sensitif, jgn dok jaja citer cmtu kt luar umah *real story ni, huh...

    ReplyDelete