Having Crush On Someone??

Ayo.. tak tayok... ha ha ha dah lama aku tak dengar perkataan "sengal" ni, entah dari mana asal usul pun aku tak tahu, tetiba jer terpacul dari mulut ku yang somel ini (sila muntah sebesen sekarang jugak ha ha ha)... Are you having crush on someone?? Walauwei... secret admire ke?? Kekasih gelap ke?? Ha ha ha... pucat muko...

Ko tau tak apa maksud Crush kat atas tu?? Tak tahu? No worries, come let me explain... Crush tu bukannya soh ko gi langgar orang, atau baling barang kat dinding ke, lantai ke, sampai pecah ye... CRUSH tu bermaksud: KO suka seseorang dalam diam, tanpa orang itu mengetahui bahwasanya ko minat, angau, gila bayang kat dea... ha ha ha ko hade?? Dan macam tu la jugak hal sebaliknya... ada orang minat kat ko dalam diam-diam tanpa pengetahuan ko... ko mampu ke cenggitu? he he he... ^^. Atau kesimpulannya ko ada simpan perasaan pada sesorang dalam diam... faham?? Kalau tak faham tanya abang Google :P


Kalau ko tanya aku, dan kalau aku kata takde... NAMPAK BENO MENIPU PPP ni kan?? Ha ha ha... mesti la ada.... ko hade?? Tanya-tanya orang bagai?? Ehh... aku ramai... bukan aku yang CRUSH kat orang, tapi orang yang crush kat aku. Dulu le masa zaman-zaman aku belajau kat ITM dulu... Al maklumlah, saham tengah naik kan... tak silap aku masa tu umur aku 19 kot. Aku ingat lagi ada sorang mamat ni, student DCS, dia ni memang muka genius yg nerd pakai spek muka cam Chinese sket, kira dia ni salah sorang top student kat ITM le masa tu, dan kira senior dia seroang yang pemalu. Tapi dalam malu2 dia tu, dia mintak sorang mamat ni dari DPIM, untuk tolong usah2 kan aku?? (Sila la muntah byk2 kali ye)... Nak dipendekkan citer, akhirnya dia berjaya la jugak usha aku, walaupun dia dia tlh dimalukan depan member dia ni (budak DPIM tu le) yg sebenanrya jugak ada hati kat aku... ha ha ha... boleh (ini bukan rekaan ye kisah benar sebenar-benarnya ahaks)... tapi aku kawan gitu-gitu jer dgn dia... maklum la top student so ramai jer yg jeles kan.. Last aku ingat aku ckp dgn dia, x yah le couple2 sbb aku tak nak dia kaciwa... dan aku ckp jadik adik angkat jer cukup le... (sebab tahun tu pun dia final year). Lepas dari cuti semester tu aku dah tak jumpa dia.. atau terima khabar dari dia.. tapi dia ada bagi aku Library Card dia siap ada gambar and alamat dia ha ha ha... itu la last kami jumpa...


Me, with Lizam and Kak Nora, during my college year
 (yang pakai baju putih duduk tu, Kak Lizma dah arwah sbb accident)


Dan lepas beberapa tahun aku bekerja (tak habis pun ITM) malas nak repeat, aku x minat nak study, so aku kerja... One fine day, masa tu aku tengah gi shooping kat Ampang Park, nak beli baju raya, then terserempak ngan mamat ni, dalam hati aku cakap gak, he looks familiar, tapi aku buat tak pot la kan, tak kisah mungkin aku silap orang. Lepas beberapa hari dari kejadian terserempak tu, aku terima satu kad raya (dulu mana ada sms, mms & fb kan), yg sgt comel, warna hijau dan ada corak bunga, guess from whome? Drp Mamat DCS tu: Betul la.. yg aku terserempak kat Ampang tu was him... paling sayu hati aku, bawah kat card tu dia tulis P/S: I miss U...  ade deh deh... patah seribu hati aku... tapi mmg x de jodoh, aku pun tak tau mana dia skrg, mungkin happy jadi doctor and happily married.. semoga begitu la kan... (tak tau le dpt jadi doktor ke hape, sbb tulisan dia memang x cantik... :P) Itu le citer aku pasal CRUSH... ha ha ha last-last memang CRASH trusss... 

Ni la kami budak-budak DSS yang sering di pinggirkan dan 
digelar FESYEN DIVA.. ko hader?? ha ha ha



YOU NEVER REALIZE HOW MUCH YOU LIKE SOMEONE, 
UNTIL YOU WATCH THEM LIKE SOMEONE ELSE

my.crush.story@paripariputih.blogpsot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 comments:

  1. Mai ade crush dalam kelas mai kt uitm.Mai suka dia sangat2. Hari2 update status pasal dia, tp dia buat dono je...

    Bila cik Akmal ayat2 mai pikir gak bnyk kali. last2 mai bg peluang kt Akmal .. pastu cuba nak sayang akmal.


    tetibe skrg mula la dia dtg menghimpit2.ngada. Dulu waktu kita single tanak pulak...

    takpelah mai tk berminat dah ...hehehe


    ehh saje nak cerita..maaf komen terpanjang.kihkih

    ReplyDelete
  2. kekeeke dh baca dr atas smpai bwh...ppp bju putih yg berdiri ker??

    kitew ada jgk citer2 corg yg syok kt kitew ni, tp xpela biarlahhh rahsia :P

    err, tulisan buruk mmg sinonim dgn doktor ke?kahkahkah kesian doc.

    crite cinta dgn hubby mcm mne lak? :P

    http://encikcopypaste.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hehe..gambar mmg gambar lama tu..old fashion punya gambar..huhu~

    ReplyDelete
  4. Anonymous14/6/12

    daebak aa kau kak! *clap clap*

    citer pasal kesah kau dgn hubby kau pulak kak. mesti suwiiitt gitu kan. aww aww :D

    *poyak*

    ReplyDelete
  5. wah...zaman dlu2 nih...ngeh3...meletop akak kita upanya...

    ReplyDelete
  6. wah, hot gtoo kan! Haha~ tapi ada crush sungguh mendera jiwa n emosi~ haha

    ReplyDelete
  7. Salam..wow..akak time moda modi,hik3. Akk, DSS tu diploma pa tu?

    Tipula jugak kalau sy ckp tak pernh crush..hmpir suma org pernh mlaluinya..

    tapi tulah, crush sy kat retis2 yg handsome blaka..memg tk kemana lah,hahahaha.

    *jwpn knk2 riang lgi,hahhaha

    ReplyDelete
  8. 1st nk ucap thx sbb follow saya.
    2nd... sweet blog.. lagu tu... sayu...

    ReplyDelete
  9. aku ade secret admire..
    tapi die wt dono..yelah org tak cantik kann..
    jadi aku sedar , dan pk baik syg org yg syg kat kita dr kita sayang org tuh..
    ye dak??

    ReplyDelete
  10. aku ada yang seperti ini -.- aku suka dia dia suka sama aku tapi kami diam saja hahha =.= dan saya selalu pura pura gatau wkkwk

    ReplyDelete
  11. gamba² tu sooo oldskull gitu heheh suka!

    ReplyDelete
  12. ch000tz: boleh di kategorikan sebagai "ANTIK" keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  13. dulu zman skolah kes kak senior nk amik sy jadi adik angkat ada laa, huh...

    ReplyDelete