Rempit Rempitan...

Fuh... hari ni aku agak kelam kabut (walaupun, sebenarnya tiap-tiap hari aku kelam kabut jer). Anak aku demam, so dia off to school hari ni. Aku dengan muka budget "selamba derk aku tu" mula la melewat-lewatkan masa, untuk bersiap ke office kan... Siap BW jap kat blog-blog jiran tetangga  bagai... keh keh keh (kunun-kunun lawatan rasmi le tu... cehhh)...


Korang bayangkan aku punya office hour latest I must reach there 9.30... lepak punya lepak , bila aku pandang jam dinding AIYAAAAKKKK! Dah kul 8.10 selalu time-time macam tu aku dah masuk bilik air and almost done mandi. And kuar dari pintu rumah dlm kul 8.35. Nasib dah mandi solat subuh tadi. Dah le nak gi bank jap, nak hantar anak aku kat umah mak aku... Dan dipendekkan citer aku bersiap ala-ala "SUPARMAN" kan... capai itu ini... zasssssss! Siap! Apa ada hal, aku kan rock.. ha ha ha ko hade nak jiwa2 rock kental macam aku ni???

Dalam satu masa aku buat 3 kerja (korang bayangkanlah tangan aku buat kerja macam tangan sutung kurita). Baammmm! Aku tutup pintu dalam kul 8.45... hurm tunggu lift lagi... uhhhh... last-last sampai ke kereta dah nak dekat kul 8.50 jadi sekali lagi sila korang bayangkan le berapa minit je yang aku ada untuk sampai ke office, dengan aku lum gi bank, lum hantar anak aku masa tu. Sampai PETRONAS dlm kul 8.50 hurm... aku dah agak ni mesti lambat gak aku sampai ni...


So lepas buat apa-apa yg patut kat PETRONAS tu, aku pun terus hantar anak aku kat umah mak aku... Jam dah tunjuk kul 8.55... Lepas jer dari rumah mak aku, aku pun apa lagi, mula la aksi "PECUT" agar aku dapat sampai before 9.30. Semua lampu merah aku langgar jer boleh?? (terpaksa ko) :P Naseb x dek abang pulisi... kalau tak harus dia mintak autograp dari aku he he he... Selalunya paling laju aku bawak pun (paling laju ye ~ aku kan pemandu berhemah 90 jer), tapi hari ni aku kena jadi Alonso... pecut sampai nak 110 gak le tadi (gila le aku ni, len kali tak nak de aku bawah laju2 lagi)... Dan akhirnya aku berjaya sampai di depan pintu office pukul 9.25 ha ha ha sikit jer lagi, 5 minit... la la la ....


MORAL OF THE STORY... LAIN KALI, AKU KENA LETAK JAM SEBESAR DULANG DEPAN MATA SUPAYA X TERLEWAT MACAM PAGI TADI...HA HA HA ^^

aku.adalah.seorang.insan.last.minute@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

24 comments:

  1. EZ terpaksa keh keh keh... janji sekali ni jer PPP bwk lagu hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  2. aku syak bukan setakat kereta saja yang laju, jantung kamu juga laju semacam... kan? hahaha

    ReplyDelete
  3. Nizam Ariff: keh keh keh mana ko tau?? ^^

    ReplyDelete
  4. pecut..jangan tak pecut..hehehe..caya lah akak bawa keta 110..wow!

    ReplyDelete
  5. Sh Hily: Ko jan wow wow... aku sebenarnya x biasa bwk laju2 mcm tu (ceh ceh - cover line) tapi tadi DARURAT keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  6. bhaha . nie kalau ade abang pulisi nie , memang tak ke office ler nie XD

    mun datang sini :) http://www.munviolettaxious.com/2012/06/ubat-penyakit-marah.html

    ReplyDelete
  7. CikMunBlogger: Eh aku ajak sekali abang pulisi tu gi opis aku keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  8. kalau dah lambat mmglah akan langgar lampu merah..sy pun selalu buat mcmtu hehe

    ReplyDelete
  9. mamyharraz: uihhh hang pun lebih kurang brutal cam aku jugak neh.. ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  10. main rushing2 ni kadang2 meyeronokkan jgk...kpuasaan mutlak bila smpai time waktu yg kita set nk sampai tu..huhu

    ReplyDelete
  11. komik: ye memang tapi cuma nasib le tak jadik apa2 yg x diingini tadi :P

    ReplyDelete
  12. bangun pagi aku bisik kat shinta.

    "hari ni kita pergi klinik ye.."

    dia batuk, aku x lena tidur sebab dia asik batuk. sms bos haku gi klinik. jadinya memang after 9am smpai opis.. Tapi kat opis aku dah jadi tebiat. semua org nak jadi bos. x heran ramai yg dtg opis 9.30am.. (tapi aku perkerja contoh ekekeke.. setiap pagi aku yg buka opis- 8.30am) tadi aku gi klinik, staff yg xde kunci semua dok opis buka muka masam smpai 8.50am hingga bos aku masuk opis hehe

    ReplyDelete
  13. NONG: Owh must be musim DERIAN jadi sume jatuh sakit... b.t.w nong ckp dgn kwan loe ... len kali berlagak la jadik mcm boss keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  14. wah wah. Kak PPP, pantas betul. ni boleh jadi Superwoman ni :D

    ReplyDelete
  15. wahhhh multy tasking bagusss bagusss hehehe

    ReplyDelete
  16. Ety: keh keh keh bukan SUPERWOMAN BLACK WIDOW THE AVENGERS :P

    ReplyDelete
  17. ADAZ: No choice ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  18. Pergh! Memang penatlah berlari bagai.....Speeding tak ingat :)

    ReplyDelete
  19. zasssss, siap ! takpe sekali sekala lambat bole la .. xD
    hope anak PPP cepat sembuh ..

    ReplyDelete
  20. Tallif: Speed tak hengat... bila dpt surat cinta dr polis trafik baru nak hengat kot he he he ^^

    ReplyDelete
  21. Michelle: Yup... oh thanks dear ^^ hope too...

    ReplyDelete
  22. best kn lyan pecut laju2 awal pagi, hukk...

    ReplyDelete
  23. caliph: kalau subuh mungkin la best mmg x dek keta ni dah byk so macam racing F1 cilok sana, cilok sini he he he ^^

    ReplyDelete