Winduwenya Hong Kong Part 2

As salam dear readers... petang ni aku asyik masuk kuar "toilet" jerk kerjanya. Entah apa la yang aku makan sampai macam ni.. (sebenarnya dari malam tadi lagi aku berkeadaan tak keruan) tu la sebab entri pun sengal semacam malas nak type berjela-jela... :P. Ha ha ha sebab perut buat hal jadi tangan pun berkait le (selain dari dah mengantuk dan maleh tahap tenuk) ha ha ha.... 

Ini pun aku buat "advance entry" sebab takut malam kang wat hal balik perut aku ni... Ok semalam aku dah bawak korang kembara dan ronda-ronda kat HKD dan Madame Tussauds HK kan?? So di bahagian ke dua ni aku nak bwk korang ronda-ronda kawasan perairan derang lak. Habis asik tengok Mickey Mouse jer... tak nak ke tengok Kapal Layar yg bernilai USD 4 mil... ko hade?? ha ha ha jom le... aku pun dah tak berapa ingat la tempat2 yg aku dah gi ni kan... so korang layan kan aje le... 

 OK INI LAH AIRPORT H.KONG... 
LEBIH KURANG MCM KAT KLIA GAK..





OK KITA INTAI2 DULU HOTEL PENGINAPAN KAMI... HOTEL DI SINI SANGAT MAHAL JADI KAMI DUDUK HOTEL ALA KADAR JER... (HA HA HA ADA AKU KESAH??) KALAU KO NAK YANG SELESA BERIBU2 LE SEMALAM... 






Tak berapa jauh dari hotel ktierang tu terdapat sebuah Masjid ye... sentiasa penuh dgn org Islam from Africa, Indonesia, Malaysia, Pakistan etc...


Aaa eh... tak perasan lak ada kedai BABILA keh keh keh 


Kalau ko tak fasih berbahasa Inggeris, tak apa sebab drebar2 kat HK ni pun langsung x reti cakap omputeh.. aku pakai bahasa isyarat jer dgn derang, dah mcm org bisu lak :P


Owh... Comel Sungguh Panda Merah ni ye.. 
ha ha ha tetiba aku terkenang APAI...


Ini Medan Arca Keemasan Bauhinia - Berhampiran Arca Bunga Keemasan Bauhinia, terletak Monumen Penyatuan dengan kaligrafi Perdana Menteri ketika itu, Jiang Zemin. Ko jan percaya aku tulis secangih ni.. (sebab aku copy paste jer dari google keh keh keh)



Owh... kondo-kondo di sana memang x ble blah.. suma tinggi2, pas tu pacak kat lereng bukit.. ko hade?? mampu nak duduk kat puncak dunia tu..? aku org bagi free pun kim salam jer la kan.. Ini pemandangan dr dlm "Peak Tram" untuk naik ke Victoria Peak (Medam Tussauds)...





 Di seberang takir nu.. eh ha ha ha suka2 jer aku letak..kan.. disebrang sana itu lah terletaknya KOWLOON..



Oleh sebab HK tu adalah sebuah pulau, dgn penduduk yg padat, maka ramailah org2 kaya yg terlebih duit, beli kapal2 mewah... ni bukan murah2 ye harga dia ada yg sampai cecah USD 4 mil...







Owh! Ini adalah tempat shooping HANDBAG BAJU JAM yg branded... aku tak masuk pun tau mmg tak mampu ha ha ha (tengok jer dri luar)...




Yang beruniform putih ni bukan DBKL ye... 
ini abg yg main "tong" buat musik masa kat HKD..


OK LAH TAK LARAT LAGI AKU NAK UPLOAD GAMBAR2 NI ... CUKUP LE YG NI AKU SHARE NGAN KORANG... KLW ADA REZEKI GI LA.. RATING AKU BAGI 7/10 ^^

jalan.jalan.cari.pasal@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

21 comments:

  1. kalau p vacay hotel simple2 pun dah ok sbb nak berjln kan..kalau amik yg mahal mcm rugi.

    padat betul bumi hongkong.

    ReplyDelete
  2. mamyharraz: padat lagi sendat hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  3. comel jer panda bas tu :D

    ReplyDelete
  4. cik Lilis: semua spesis panda mmg comel2 belaka keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  5. ok buleh cuci mata kat pic u nih :)

    ReplyDelete
  6. Bestnyer holiday obersea! MM teringin nak ke Korea.. Doa2kanlah MM murah rejeki yer. =)

    ReplyDelete
  7. Bitt: ha ha ha silakan... sila kan ^^

    ReplyDelete
  8. MM: insyallah amin ^^

    ReplyDelete
  9. PPP terima kasih bawa jalan ke HK yer....makan disana senang tak bg org2 muslim.

    HK mmg dalam list utk dijejaki

    ReplyDelete
  10. TP isnyallah ok... cuma kena pandai cari... so far yg byk halal food is from org Pakistan... and ada jugak chinese halal food (yg ni mmg full house... sokmo) selebihnya takyah la kot ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  11. mula-mula nak kata aku suka gambar no. 16 dan 18 .. (eh.. letih la nak kira akakakaka)

    tapi.. skroll bawah lagi a... hampir semua aku suka hehe.

    *Jadi.. nanti gi dubai? a... jelesnya.. bawa daku bersama.

    ReplyDelete
  12. Nong: Dubai insyallah ada duit boleh citer takdek kalu diam2 duk malaysia jer ha ha ha ^^ eh ko nnti PM aku bagi no hp ko. September berapa hari bulan ko nak mai??

    ReplyDelete
  13. Memang cantik tempatnya pun bersih jer..

    nasir suka gambar permandangan dari atas bukit tu ppp, huh boleh hilang segala tekanan kalau duk situ.. cantik betul panoramanya...

    ReplyDelete
  14. orait baby! nanti pm Cik PPP :D

    13th sept di jangka sampai KL insyallah :D

    ReplyDelete
  15. uish...cambest je.bilalah nak jejak kaki ke hongkong tu.wuuuuu

    ReplyDelete
  16. Nasir: Memang cantik tapi gayat... :P itu nak naik ke tempat dimana terletaknya gedung Patung2 lilin celebrity tu.. ^^

    ReplyDelete
  17. Ok Nong insyallah... kita jumpa ^^

    ReplyDelete
  18. aReLaN: boleh jer... bwk org rumah la gi honey moon ^^

    ReplyDelete
  19. klau dpt olidei kt jpun wktu musim sakura lagi best kn ^^

    ReplyDelete
  20. caliph: mmg la best... yg tak bestnya poket pun penuh dgn bunga2 gak (koyak) keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  21. huwaaaa!!! syoknyeerr... majuk ah sis tak ajak pi :P

    ReplyDelete