Rindu...

Aku rasa dah lama sangat aku tak dengar lagu-lagu Nasyid dari kumpulan-kumpulan nasyid yang suatu ketika dulu sangat popular dan antara kumpulan itu seperti RAIHAN, HIJJAZ, RABBANI dan banyak lagi... salah satu lagu yang menjadi kegemaran aku adalah lagu RINDU dari HIJJAZ...













rindu.itu.anugerah.dari.Allah@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

20 comments:

  1. Aku paling suka dgr lagu-lagu nasyid lama .. lagu zaman kecik2 Assalamualaikum Al Jawaher

    ReplyDelete
  2. EZ: a.aa memang Al Mizan... sampai sekrang kalau dengar sayu jer kan? ^^

    p/s: pagi tadi aku baru ckp ngan ko KL x hujan.. skrg ni tengah hujan lebat... alhamdulillah hujan rahmat :)

    ReplyDelete
  3. sya suka lagu rindu-hijaaz tu..:)

    ReplyDelete
  4. Dulu time2 study suka dengar lagu-lagu nasyid. Mungkin sebab masa tu, lagu-lagu dia best...sekarang....kurang.

    ReplyDelete
  5. #hidup ini bagai lampu didnding,yang dinyalakan dimalam hari...

    hahahhahhahahhahahaha..... :)))))

    ReplyDelete
  6. chot ok sama le kite keh keh keh ^^ lagu ni mmg sedap kan...

    ReplyDelete
  7. Tallif: skrg org gile dgr lagu korea :P

    ReplyDelete
  8. En Twisties ye betul... kecuali kalau malam tu tak de letrik keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  9. Lama tak dengar kumpulan nasyid yek..
    Tunggu raya kot nanti ada..heheheh

    ReplyDelete
  10. Hanif betul... tapi skrg you tube ada x yah tunggu time raya pung boleh dengar hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  11. Salam..

    Zaman gemilang raihan lu, memang layan kak.. tpi skrg kurang..lebih kearah Arabic,eceh.heh3. ko hader??Arabic tu? kah3 >_<

    ReplyDelete
  12. suka rabani dan raihan.. hehe.. :) eh sedih pulak baca kesemua mutiara kata sis pilih nie T_T terasa diri kendil bebenor.

    ReplyDelete
  13. nasyid....dah lama tak dgr layan lagu nasyid. masa sekolah dulu rajin dgr.terkesan juga kat hati ni

    ReplyDelete
  14. Rinduuuu.....
    Rindu, serindu, rindunyaaaa......

    ReplyDelete
  15. Lana: ha aa... skrg orang tengah giler ngan Mahir Zain hu hu hu akak walaupun MZ ada tapi lagu2 ni tetap memberi kesan pada diriku yg begitu berharga ko hade?? mua ha ha ha

    ReplyDelete
  16. Aida: yup diri ni selalu terlalai... kadang2 kita harus sentiasa ingat mengingati agar tak terus terhanyut dgn tipu helah duniawi kan... =)

    ReplyDelete
  17. TP: Bila nak dekat2 raya banyak la nanti stesen2 radio nak mainkan lagu2 nasyid ni...

    ReplyDelete
  18. Koding rindu kat sape ni?? he he he ^^

    ReplyDelete
  19. dah lama dh xdengar nasyid sbb byk dbanjiri K-Pop.sigh. minat dgn group nasyid nowseeheart :P...tapi nasyid skrg xbesh klu nk compared dgn yg dlu..xtau knp..

    ReplyDelete
  20. KOMIKO: Sebab yg sekarang ni mostly kumpulan2 nasyid tu PPP rasa more to glamour drp betul2 nak memperjuangkan irama nasiyd kot, lagi pulak dengan kebanjiran penyanyi lagu keagamaan dr luar negara mcm Maher Zain and so on.. ^^

    ReplyDelete