Beauty Vs Beast ^^ Ayo yo...

Fewittttt ha ha ha itu dia... ko tajuk entri aku malam ni. Ko hade tak?? Ko dapat tangkap tak apa yang cuba aku sampaikan ni?? Tak.... kalau tak duk sana meh sini aku yang explain. Ok dalam dunia ni kan ada macam-macam perangai orang, macam macam rupe bentuk fizikal manusia ada yang kering ada yang tembam ada yang sedang-sedang kan...


So my point is sebagai pandang peribadi korang, adakah ko rasa relevan bercinta mengikut akta  "cinta itu buta".... Kalo ko tanya aku; aku suka yang sedang-sedang janji sedap mato memandang... keh keh keh (sukati korang le kan nak pilih yang mana, sebab benda2 mcm ni memang sangat subjective).


Bukan mendoakan atau meminta-minta supaya "rumahtangga" derang tu tak berkekalan, tapi dah banyak yang aku tengok kebanyakkan couple-couple "cinta itu buta" tu berakhir dengan penceraian kan (mungkin baru tersedar kot ha ha ha, tapi tak semua la)... dan sume dalam-dalam gambar yang aku letak ni rumahtangga derang berakhir dengan perpisahaan how sad... 


Aku tanya pun sebab aku nak tau, pandang korang. Sebab kalau aku gi mana-mana selalu aku jumpa couple2 yang awek dia memang "purfect" giler... tengok bf/hubby dia mak aih... ha ha ha, mesti ko paham maksud aku kan... tu la aku nak gak tau, apa yang buatkan "si polan" tu cantik di mata gf dia yg "voge da vas" mcm miss Universe tu... dan begitulah sebaliknya.... ha ha ha cer citer kat aku... mungkin pandang korang berbeza-beza kan....(tolak ke tepilah pasal materialistic, ini aku nak tau memang dia suka sebab dia cinta kan couple dia tu... boleh?) 



MUNGKINKAN PERKAHWINAN ATAS DASAR "CINTA ITU BUTA" DAH TAK LEH DITERIMA PAKAI DI ZAMAN SERBA CANGGIN NI??? JOM KITA KOPEK DAN KUPAS BERSAMA2... HU HU HU....

jodoh.pertemuan.itu.ketentuan.Allah@paripariputih.blogspot.com


Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

13 comments:

  1. Allah tuh maha adil dan setiap perancanganNya adalah yang terbaik.Dia adil mmbuatkn yang cantik jatuh hati pd yg kurang cantik, Dia adil buat si kaya jatuh hati pada si miskin, dll.Semua tuh ada hikmah yang terbaik.:)

    ReplyDelete
  2. jika persoalannya mencari kesempurnaan... kita perlu cermin diri dulu...adakah kita cukup sempurna???? sempurna dari byk sudut hensome je x guna....

    jika masih ade ibu/bapa yang penting restu dr mereka... InsyaALLAH siapapun pasangan kita, kita akan hidup dgn bahagia... :)dengan setulus dan seikhlas hati kita menerimanya.

    ReplyDelete
  3. tak tau nk kata apa bila kau ckp isu ni.. bagi aku.. masing3 dah ditetapkan oleh Tuhan.. huhuh. Mungkin ada hikmah d sebalik setiap yg berlaku.. =D

    ReplyDelete
  4. Cinta tu memang buta.. lepas tu sebab buta kerana cinta..baru tersiksa dan merana--> mana nda., bila udah buang keluarga kerana kasih aku turutkan.. nah! bila hidup sebumbung udah baru terbuka mata.. perangai pasangan terdedah sudah. terhantuk baru termengadah.. adoi.. sakit bah!!

    Apa buli buatlah Datin PPP.. kalau cinta tu ada mata mungkin nda jadi macam tu..

    mark n Jlo tu.. adusss! sayang betul!!

    ReplyDelete
  5. skrg xkira muka pon xpe. janji harta bertimbun2 :P

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum kak zai ku yg sentiasa ceria..heh3.

    Bila akk letak gambar princess diana tu kan.. itulah psgn prtama yg sy rasa sprti tajuk entry akk kali ni..erkk, tpi time tu saya kecik lagi, keh3..rasa mcm, dri segi rupa, kurg padan walaupn lelaki tu putera. tak paham soal cinta dan sekian2.

    Saya rasa, soalan utama akk, cinta itu buta relevan lagi ke tidak kan pd msa kini??

    Bagi saya, ia tak pernah relevan dari dulu sampai la bila2..he3. Itu cuma istilah yg dicipta manusia.. yang relevannya dan sentiasa relevan, tentulah yg berlandaskan agama.. yg tu tak perlu rasanya lana detailskn ya ^_^

    Tapi, saya akui lah..soal rupa penting juga..kita dilahirkan untuk menyukai sesuatu yg cantik, bersih..tpi, soal psgn, carilah yg sedap mata memandang..ye dak?hehehe

    ReplyDelete
  7. cerita tentang artis barat ya, tak apa teruskan ..kita teruskan berbl;og ya, kerana blog memeng best..

    ReplyDelete
  8. mungkin disebabkan keserasian tu dah tak ada.. lagipun, mat2 salleh ni, dorang sering bertukar2 pasangan. agaknya sebab dah jumpa pasangan yang lebih sedap atau lebih kacak/cantik, tu yang buat dorang berubah fikiran

    ReplyDelete
  9. ni bru kira half beast, sbb tu beauty still bole trima, erkk...

    ReplyDelete
  10. tak perlu pasangan yang sempurna serba serbi, sebab kita akan melengkapkan pasangan kita, pasangan kita akan lngkapkan kita pulak.

    "cinta itu buta", actually buta dari segi apa? hati atau mata? hmm...

    ReplyDelete
  11. hehe,mungkin2. tp itu semua jodoh.. :)

    ReplyDelete
  12. cinta itu buta memang tak kira bentuk pun .. jodoh tuu tp last2 cerai gak. jodoh gak ke. ngeh ngeh

    ReplyDelete
  13. Buat apa pening-pening kepala fikir pasal benda ni..
    Jodoh dan kematian di tanganNya..
    Cuma kita kena berusaha ler mencari yang terbaik...

    Tapi saya nak bertutahu LOVE IS BLIND...sure...sure..sureee..

    ReplyDelete