Bila Mata Tak Terpejam....

Hai hai hai la mato... nape ko x mo pejam2 neh... aku rasa orang lain mesti dah jauh mimpi sampai entah ke mana-mana... aku?? Masih lagi terkebil2 depan laptop ni... nak tidur mata x ngantuk... last-last aku gi ke FB dan update gambau timeline aku... 


Aku rasa FB pun mesti dah "majuk" ngan aku, sebab aku hinggap kat sana tu pun bila nak update, apa-apa yg patut, reply comment, like gambar2 kawan2 yang lain... Kalau tak dulu semua orang punya birthday aku akan wish... without fail... sekarang aku yang FAIL nak komen dan wish derang he he he... lagi pun game2 yang aku main sumenya dah melebihi LEVEL 50, 100 ko hade ke main game sampai LEVEL tinggi kentang cenggini??

Usahkan FB aku, aku rasa lembu-lembu, sayur-sayur, ayam-ayam, kambing-kambing aku mesti banyak yang merajuk, tak pun mati kebulur... sebab dah lama sungguh aku tak jengguk derang kan... wahai binatang ternakakan aku yg kat Farmville, Frontier Ville, CityVille, Pionner Trail, Empires & Allies, Cafe World, Fish Ville, PetVille, jangan le kamu merajauk, sebab aku dah lama tak usah, bagi ko makan kan, sume-sume tu aku dah tinggalkan... sebab apa?


Sebabnya sejak aku mula aktif berblogging... kadang-kadang rasa bersalah pun ada sebab "menduakan" FB aku ngan blog he he he ko hade?? Tapi aku tak risau sebab sume game2 aku tu... duit dia ada yg sampai 4 juta dah.. tak tau apa aku nak buat dgn duit sebanyak tu kan?? He he he kalau duit betul ada gak pakedahnya... :P 

Ok la tapi aku mengambil langkah "jangan ada tanduk baru, tanduk lama dilupakan" betul ke pepatah ni?? Belasah jer la... sebab aku mengenali FB dulu baru le Blog ni kan... hurm makin segar nampaknya mata aku ni kan?? Ish ish ish... :P

Oh pada sapa-sapa yang nak friend dengan aku sila clik sini : FACEBOOK insyallah aku akan accept friend korang selagi aku rasa ok... kalau aku tak accept tu mungkin aku lum masuk FB lagi... so harap sabar menanti... lagi satu jom ramai-ramai LIKE page MASIH CINTA aku juga di FB... pasal apa?? Apa lagi CINTA la... ha ha ha ingat ramai2 click LIKE okeh... 

sudi.sudi.le.jengah.fb.aku@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

20 comments:

  1. betul la tu.. kadang2 bila da aktif berblog ni, fb rasa malas nak jenguk. sebab blog ni lagi menarik daripada fb

    ReplyDelete
  2. noona, aku taktau pulak ang ni kaya..huhu aku tak penah dol main game2 kat fb. terasa diriku ini sungguh veteran utk main game yg ang listkan tu..*sigh*

    ReplyDelete
  3. Boni: Yup lagi satu kat FB tu dah tak de apa yang nak di tengok sama jer org tu kutu org ni, update status... tu jer... at least kat blog ko boleh tulis apa yg ko suka.. org nak baca ke, tidak itu belakang kira... tul tak??

    ReplyDelete
  4. Amirul Verdasco Nadzri: he he he kaya dalam FB jer wat pe... aku nak kaya di alam nyata... baru le masyukkk... aku klw game kat FB tu klw boleh sume aku nak konker... tapi mana2 yg judi2 tu aku tolak tepi... veteren kebenda... aku la yg patut ckp cenggitu not you keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  5. aku aktif ber FB , dari berblog..

    padahal cinta aku pada blog semakin menebal .. :)

    RINDU ppp !!!

    ReplyDelete
  6. CikZaitul: aku tau... camner lappy ko dah ok ke lum... he he he ^^ cepat2 le harapnya bek... sbb klw ko tak de sunyi dunia aku ni keh keh keh ^^ rindu ngan bebelan ko yg selamber dog dog hu hu hu ^^

    ReplyDelete
  7. FB saya pun dah bersawang

    ReplyDelete
  8. oooo..curangnyerrrr.....
    lempang baru tau!!!

    hahaha....:)))

    ReplyDelete
  9. FB aku hanya utk digunakan sbg platform utk promote blog jer..lgpon fb yg tgh gune skrg ni fb yang bukan officialnya..fuuufuuu.

    ReplyDelete
  10. Delarocha symptom sama ke dgn PPP? he he he >.<

    ReplyDelete
  11. Twisties Mesti Mau a.k.a Chikadesss ha ha ha meh sini aku nak tengok besau mana pelempang ko tu??? keh keh keh ko tak tengok lagi pelempang aku besau mana mua ha ha ha


    have a great weekend le ya chikadis :P

    ReplyDelete
  12. KOMIKO: PPP masih lagi FBooking tapi tak le seaktive dolu... la ni org request item tuk game pun PPP buat nampak tak nampak jer keh keh keh boleh?? >.<

    ReplyDelete
  13. Datin Cik Pari-pari,
    aku kenali Blog dulu.. lepas tu baru jumpa FB aku terus lupa daratan.. masa tu addicted main game FB haha.. Blog bersawang smpai satu tahap ada 5 entri saja pada yr'10 akakakaka...

    sekarang dah insaf.. game Fb dah tak main.. kembali addicted berblog bila penghujung yr'10 berjaya buat satu cerpang..
    akhirnya sekarang asik blog manjang jer ekekeke..

    game2 yg di sebut di atas antara game2 yg aku adic gila dulu ekekekeke...

    sekarang Fb utk tempat skodeng org jer ekekekeke...

    ReplyDelete
  14. Taknak bekenalan dengan Mr. Twitter pulak ke? HAHA

    ReplyDelete
  15. Datin Sri Nong aku bersyukur ko dah "bertobat" keh keh keh... kerana aku rasa ramai yang lebih memerlukan ko di blog bukan di FB ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  16. ZWAN SABRI: Bukan tak nak berkenalan dah "couple" pun tapi tak berapa nak lekat la pulak keh keh keh ^^ ada la dlm beberapa ketul follower :P

    ReplyDelete
  17. hmm.. aku dah bunuh FB aku lebih setahun lalu...

    aku tak pandai sangat bersosial...

    ReplyDelete
  18. Nizam Ariff: kenapa ko begitu kejam hingga sanggup MEMBUNUH??? he he he ^^

    Eh bersosial ni ko tak perlu pandai...dia secara semula jadi ha ha ha joking :P

    ReplyDelete
  19. sy pun dh lama x pegi cityville, abis rosak bandar tu kn, erkk...

    ReplyDelete
  20. CALIPH: dah lama x main nak upload game pun mcm siput sbb terlalu byk gift yg pending :P

    ReplyDelete