Camenr Ek Bila Pompan Siyes Dalam Percintaan??

Yezaaa... wahai kaum-kaum Adam dalam blog ni... (luar blog aku tak amek pot pung keh keh keh).  Korang tahu (kalau dah tau dok ko diam2 kat situ), apa tanda-tanda atau perwatakan orang pompan ni kalau dia betul-betul siyes gilerrrrrrrr kentang bila dalam percintaan?? (dalam erti kata lain dia dah tangkap cintan le dgn ko hu hu hu) Nak tau tak?? Mesti nak kan? Kan? Kan?? Dah ada banyak aku nak share ni jadi tak leh nak melalut panjang-panjang. Jom kite tengok apa tanda-tanda dia kan... Jom kita layankan dulu... (tapi bila aku baca sampai habis.. tips ni pun sebenarnya ada gak kat kaum Adam 2x5 jugek la tu.. mua ha ha ha).... la la la la...

p/s: ini adalah post entri aku yg ke 500 he he he ko hade?? 
(tahniah PPP ko memang rajin ~ itu ucapan pada diriku sendiri jan jeles ok :P)


1. Perwatakan kamu yang selamber dikhalayak ramai tidak menjejaskan sedikit pun mood gadis kamu untuk berjalan bersama kamu


2. walaupun adakalanya kamu memakai pakaian yang tak bergosok pun si dia senang apabila bersama kamu

3. menghabiskan masa setiap pagi untuk mengejut kamu dengan mendail no telefon kamu atau menghantar mesej kepada kamu untuk mengejutkan kamu solat subuh memandangkan malam td ada perlawanan kelab bola kegemaran kamu

4. menghadiahkan hadiah pada HARI JADI KAMU dengan hati yang ikhlas di mana hadiah tersebut di beli secara online memandangkan payah sangat nak carik kalau berjalan satu Malaysia ni

5. tetap tenang bersama kamu walaupun KAMU MENINGGIKAN SUARA


6. tidak MENITISKAN AIR MATA dihadapan kamu walaupun KAMU MELUKAI hati si dia dengan SENGAJA atau TIDAK SENGAJA

7. memahami karier kamu sebagai SEORANG INSAN YANG PERLU MEMEGANG TANGGUNGJAWAB KEPADA KELUARGA KAMU TERLEBIH DAHULU

8. meletakkan diri selepas ALLAH, IBU BAPA, KELUARGA, KERJAYA

9. tidak mengungkit KISAH PERIBADI kamu

10. tidak meletakkan tahap pelajaran atau MEMBEZAKAN tahap pelajaran dengan KAMU

11. cukup sekadar kamu sedar TANGGUNGJAWAB kamu kepada KELUARGA kamu terlebih dahulu dan seterusnya BARULAH KEPADA SI DIA

12. Tidak mengada-ngada untuk meminta itu ini kepada kamu


13. tidak merengek walau ada ular di dalam rumah

14. mampu menjaga diri sendiri apabila kamu berjauhan dengan si dia

15. akan merasa RINDU tatkala kamu JAUH denganya

16. akan memberikan kata2 semangat bila kamu KECEWA atau BILA KELAB BOLA SEPAK KAMU TERKANDAS

17 . boleh SUPPORT KELAB BOLA KEGEMARAN kamu walaupun si dia memiliki KELAB BOLA KEGEMARAN SENDIRI

18. mempelajari aktiviti seharian kamu

19. GOOGLE segala bagai info untuk membantu kamu MENDUDUKI PEPERIKSAAN dimana bila bersembang korang tak sembang kosong walaupaun ada 24 JAM masa sebelum MENDUDUKI PEPERIKSAAN

20. membantu kamu dengan MENGEMASKINIKAN segala bagai FAIL untuk memastikan KAMU TIDAK DIPANGGIL oleh PENSYARAH sekiranya MQA SERANG

21. memasak masakan KEGEMARAN kamu walaupun PADA KETIKA ITU SI DIA SEDANG BERGELUMANG DENGAN ASSIGNMENT SEGALA BAGAI

22. menjaga air muka kamu walaupun ketika itu KAMU TIBA2 TERGELINCIR KETIKA BERJALAN DI ATAS LANTAI YANG BASAH

23. dengan rela hati menaip segala bagai KISAH COUPLE kamu ngan si dia di dalam BLOG


24. sabar menunggu KAMU MASUK MEMINANG

25. memujuk kamu dengan PELBAGAI SKILL memandangkan kamu ni KEPALA BATU

26. sedaya upaya membantu JIKA TERDAPAT SEGALA KESULITAN YANG DIHADAPI

27. tidak KISAH kamu nak BERKAWAN dengan SIAPA, JANJI KAMU TETAP MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB KAMU IAITU MENJAGA SI DIA

28. sabar dengan DUGAAN dalam MENANGANI PERANGAI KEBUDAK-BUDAKAN KAMU

29. sentiasa MESEJ atau CALL walau KAMU TAK REPLY ATAU ANGKAT

30. sentiasa mendokan KESEJAHTERAAN KAMU

31. BERSIKAP DEWASA DALAM MELAYARI KEHIDUPAN BERSAMA KAMU

32. menunjukkan PERASAAN ingin MENGENALI AHLI KELUARGA KAMU

33. sentiasa BERTANYAKAN KHABAR IBU dan BAPA kamu

34. sanggup turun SELATAN - UTARA untuk bersama kamu untuk menemani kamu menghadiri MAJLIS PERKAHWINAN sahabat kamu

35. menyediakan BAJU MELAYU kamu atas PERMINTAAN kamu untuk di pakai DI HARI RAYA YANG MULIA

36. membuat KUIH RAYA untuk kamu memandangkan KUIH RAYA yang kamu minati susah nak dapatkan dipasaran

37. KAMU adalah orang yang pertama di cari SEMASA DI PAGI RAYA



♥ Jika cinta adalah kerinduan, maka jadikanlah rindu ini dalam zikir padaMu ya Allah. ♥ Jika cinta adalah air mata, maka jadikan ia air mata taubat kepadaMu ya Allah. ♥ Jika cinta ini adalah ketulusan, maka jadikanlah hati ini untuk selalu tulus dalam menerima semua takdirMu.

jangan.pernah.menyanjung.cinta.jika.tak.mengenal.ertinya.cinta
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

36 comments:

  1. wawawawa...tipu la kalo aku tak terasa..haha

    ReplyDelete
  2. wah pengomen #1 nampak??? keh keh keh... jap2 aku sedikit kompius... ko tak tipu?? terasa?? apa bondo eh?? cuba try kasi explain secara terperinci.. ramai peminat2 ko nak tau ni?? keh keh keh >.<

    ReplyDelete
  3. oo.. demi peminat, aku akan explain..haha dalam banyak2 tips noona tu, ada la beberapa bijik yang kena kat hidung aku..haha*blushing* tu pasal la kalo aku cakap aku tak terasa, aku menipu. huhu

    **jap, perlu ke aku explain seme nih?

    ReplyDelete
  4. nak balik dah ni x sompat den nak menelek komen ko ni... nanti malam aku sambung keh2

    ReplyDelete
  5. wakil kaum Hawa sokong 100% . haha

    ReplyDelete
  6. rasa sebak menguasai diri .


    diri ini kecewa lagi . hurmmm :'(

    ReplyDelete
  7. pernah berada dalam situasi ni suatu ketika dahulu. hehehe. zaman kanak-kanak :D

    ReplyDelete
  8. ouchh ouchhh. that hurt! hahaha. ti-pu lah kalau benda2 ni x kene kat diri sndri -.-'
    tapi tapi tapi...aku pon tataw nak ckp cemane. heee :P

    ReplyDelete
  9. oh ohhh kene buat series mcm ni lah ye bile aku bercinta.haha ini bukan aku!oh selamat berbuka pppppppp :p

    ReplyDelete
  10. benci laa pikir cinta2 ni, nk cari calon kwen trus, erkk...

    ReplyDelete
  11. Kaum Hawa Bila Sudah Mencintai...100% akan diberikan komitmen

    ReplyDelete
  12. sunnyfunny you are dang right ha ha ha i pun sokong u 101% bole??

    ReplyDelete
  13. Eyda Syahida jgn sedih... kumbang buka seekor... cari jer yg lain klw kumbang lam tu dah terbang.. but take ur time jan terburu2 tak bagus cari pengganti dlm keadaan sedih cenggin ok ;)

    ReplyDelete
  14. a bit blurr here ~~~

    ReplyDelete
  15. Ety wow hebat tu zaman kanak2 dah pandai main cintan cintun no.. ha ha ha sabau jer la

    ReplyDelete
  16. puyak... ko ni reti ke cintan cintun ni.. ha ha ha habis tu si John Cena tu apa cer? keh keh...

    ReplyDelete
  17. cendol... tak yah ikut flow dan keadaan jer.. ko nak serius wat pe.. buat sume lari jer boypren yg nak ngorat ko ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  18. caliph: ppp sokong 102% he he he

    ReplyDelete
  19. Tallif what about kaum adam? hu hu hu

    ReplyDelete
  20. Apai mu sokmo blur ha ha ha >,< tak dapek do den nak nolong... :p

    ReplyDelete
  21. sis.. saya dah terbalik nie.. pakwe sy yg bnyk ciri2 tu..=="

    ReplyDelete
  22. zana: ko lah salah sorg makhluk tuhan paling beruntung klw cenggitu.. ha ha ha cuba ko tanya org2 len... ko hade?? keh3 >.<

    ReplyDelete
  23. lelaki pun ade ciri2 2 jgk

    ReplyDelete
  24. piko aku tau siapa... ko la tu kan... he he he >.<

    ReplyDelete
  25. ooo...macam tu ek, KY tak pernah bercinta haaaa

    ReplyDelete
  26. KY tak pernah bercinta bukanlah satu kesalahan so tak mengapa :-) biar ia dtg dgn sendiri...

    ReplyDelete
  27. Salam kak.

    Saya pun blur..hahahha.

    Takde lah.. Ada beberapa point kat atas, kalau ia antara isteri dgn suami, no hal.

    Tapi yg parahnya..yg takde kaitan..kemain over.. baru je smlm baca status sorg pengusaha bisnes on9.

    Dia nmpk excident dpn mata..keta tu tersasar, dan terbalik. Dia tolong skalilah selamatkan mangsa..

    Mangsa rupanya, pasangan..duk bergaduh dalam keta..si pompuan ni duk taekwando dalam keta..tgnnya tertolak stereng..tu sampai terbabas tu.

    Boleh lagi smbg gaduh pas diselamatkan tu.. tak ingat mati gamaknya diorg ni..kalau lana pengusaha online tu..mau gak lana jadi inkedibel hulk kat situ gak..heh3.

    Eh..cam dah kuar jauh dari topik. tu lan, kan dah kata awal2 tdi..lana blur, heh3

    ReplyDelete
  28. Lana itu namanya liat nyawa dia.. tu pun tak insaf2 lagi keh keh keh... akak pun dah blur2 ni nak titun selamat membentras kejahatan ya wahai lana cat owmen meowwwww!!! ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  29. wwuu .. memang betul pun saya suka dia .. ehek ehek ,

    ReplyDelete
  30. teya: ko suka sapa ni?? jom share la ngan kiterang he he he >.<

    ReplyDelete
  31. dia suke aku laa tu pari2...

    ko jgn menyibuk boleh??????...

    kan teya??? hahahahaha =3

    hmm..cmtu erk klu pmpuan ske...

    xprasan lansung.......hahahhahahahhaa

    ReplyDelete
  32. Eh chikades... PIRAAAAAA! keh3 ada aku kesah??? KO APA YG KO PERASAN asik nak bagi org makan pelempang ko jer.. ha ha ha :P

    ReplyDelete
  33. hahaha... macam mana pun ramai org... masa bercinta perfect aja semua.. bila dah kawin??? hahaha.. tolong jawabkan sapa yang tahu ekekeke..

    Tapi kena la saling bertolak ansur.. terimalah si dia dgn apa adanya.. adjustlah diri anda sebaik mungkin.. insyallah anda tidak akan menyumbang angka perceraian yang semakin mengerunkan dari hari ke hari ...

    ReplyDelete
  34. ifa byk dpt dri pnglmn kwn pompuan..kbyakan kwn ifa kata pompuan lebih mudah menyayangi dri lelaki..betul ke?hehe..mcm berlari2 uda topik nie..

    ReplyDelete
  35. Nong itu klw sempat derang ni kawen, tapi mostly, tak semua la lum nikah pung dan macam kawen jer ha ha ha... yezzz, BERTOLAK ANSUR adalah kunci asas dalam keharomnian sesebuah perkahwinan... tapi bertolak ansur dari si isteri dan si suami, bukan dari sebelah pihak jer ye... harap maklum...

    ReplyDelete
  36. Sh Hily bukan nak berlaku berat sebelah, tapi klw diikutkan itu itu adalah kenyataannya :P

    ReplyDelete