Suatu Ketika Dahulu...

Ok... another super doper "fast foward" entry tuk malam ne... bila dah bosan apa lagi yang boleh aku buat?? Belek-belek sekali terjumpa gambar2 lama.. aduh nostalgia betul.. bayangkan gambar2 dari umur aku sekecik 5 tahun... ko hader... dah jom banyak aku nak share ngan korang ni.. ha ha ha gelak sorang2 aku tengok gambar2 aku ni....


 Ok aku masa umur 6-7 tahun yang duduk bersila 
paling depan ada poket love kat baju..


Yang ni tak silap masa umur aku 16 tahun Form 4 kot...


Ini masa aku tingkatan 4 duk sebelah cikgu barisan depan kiri..


Tingkatan 5 Barisan Depan sebelah cikgu Baju Kurung


Tingkatan 4 tengah makan aiskrim... 


 Ha ha ha masa ni aku "taiko" ketua tingkatan sama jadik ngan geng nakal aku... 
diri belakang paling kiri...


Gambar masa belajar kat ITM KUANTAN tengah


Ha ha ha Gambar Lesen Memandu... 


19 tahun masa mula-mula aku kerja..


Ni gambar masa jadi cover depan URTV... ha ha ha aku tipu... 
sebenarnya gambar gadis depan Malay Mail :)


Ini tak silap umur 23 kot kerja kat Advertising...


Ni pung masa dalam umur 24-25 gak kot...


Yg ni rasanya umur 25 kerja di Caltex


Sama jugek... 24-25 ler kot...


Ni masa ni aku baru nak bertunang masa ni 25 kot...


 Few months before got married... 26 years old 


During My Wedding Day March 31, 1996






Untuk pengetahuan korang aku ni memang suka bergambar... gambar aku kalau dikumpulkan adalah dekat beribu-ribu keping... ha ha ha ko mampu nak bergambar banyak2 cenggitu... tak kan?? keh keh keh.. (sila la muntah ye setelah melihat gambar2 old skul aku yg tak seberapa ni)...

bila.kita.dah.takde.gambar.lah.menjadi.pengubat.rindu@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

41 comments:

  1. 1996 ko dah kwen...huhu cik semot advance betul,aku masa tu emm masih lagi teruna sunti dan bergelar student wakakakakaka

    ReplyDelete
  2. aku "gila" suka sore karen ni..huahuaua teringat zaman skolah2 dulu cikgu BI aku ajar kami nyanyi lagu "Top Of The World" hahahahaha

    ReplyDelete
  3. cntik woo masa muda dulu.. :)

    ReplyDelete
  4. Taliff tak ingat mana pergi letaknya gambar-gambar dulu.

    ReplyDelete
  5. EZ yo dulu2 kalau ko kawen lambat harus kena cop andartu... tapi dah mmg jodoh aku kawen jer la ha ha ha, benda elok jan tangguh2 tak gitu? Ko umur berapa baru ko kawen??

    ReplyDelete
  6. Nurlyla hukum alam cenggitu le... masa muda cantik... bila dah tua cantik hilang manis jer yg ada keh3 >.<

    ReplyDelete
  7. Tallif: PPP masih ada banyak lagi gambar2 dulu... termasuk masa gambar PPP umur 1 or 2 tahun... boleh?? hu3

    ReplyDelete
  8. hahaha rambut org dulu2, old skool sungguh..macam2 fesyen rambut :P
    1996? hurmm daku masih budak2 tadika..hahahaha

    ReplyDelete
  9. MIKO ha ha ha yup... inilah yang dikatakan "retro" style... ya lor 1996 awak tu masih kenet lagi he he he... >.<

    ReplyDelete
  10. SUKA YG NO.2 PUNYA PIC

    ReplyDelete
  11. 1996? ek,baru masuk tadika.. :p

    ReplyDelete
  12. Mrs Velentine: Tu masa hari raya tu.. ha ha ha masa darjah ke tingkatan rasa tingkatan kot sbb jarak adik bongsu ngan ppp 9 tahun.. :P

    ReplyDelete
  13. Zamani ye korang masa tu masih hingusan lagi ha ha ha...

    ReplyDelete
  14. wah.. perkongsian zaman silam.. sop x der lagi gambor lama discan kembali.. nak wat juga utk softcopy :)

    ReplyDelete
  15. 1996 aq baru darjah 2..hehehe... dr kecik smpi sekarang muka still sama... n yg aq konpius kak gambar no 3 masa fom4 2 cikgu yg mana 1???

    ReplyDelete
  16. ok2 jumpa dah... tgk kasut dia..hahahaha

    ReplyDelete
  17. aku tak suka bergambar... aku malu nak tatap wajah sendiri... ;(

    ReplyDelete
  18. Sop ni jelah kenangan manis utk dikenang hari tua nanti... buat la sop... skrg ni mcm peralatan cangih yg boleh capture balik gambar2 lama :)

    ReplyDelete
  19. Lina: Oh ko jah dua ek... si miko ngan zamani tadika.. ha ha ha sume ingus-ingusan lagi korang masa tu.. yg cikgu tu tak pakai kasut sekolah... :P

    ReplyDelete
  20. Nizam Arif tak bek ko cakp camtu tau... wajah kita ni la secantik-cantik kejadian Allah s.w.t sepatutnya kita bersyukur.. tapi bukannya klw muka cun/encem tu sampai kena jadik bongkak lak kan... :) apa kata lepas ni ko amek gambar dan tenung gambar ko tu.. lama2 mesti dah tak rasa malu.. kan... ^_^

    ReplyDelete
  21. uinaa memang ko cantek bha PPP.. gorjes. patut la En. suami meminang. hihi. 1996 aku belom lahir lg. hiiihi~
    WEHH AKU MUDA LG :p

    ReplyDelete
  22. ha ha ha cantek make up jak tu bah... klw teda santek.. aku rasa mr sampai skrg masih single :( wah ko lum lahir ka?? berapa bah umur ko skrg 15 tahun ke?? ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  23. muka santek tambah makeup lg cantek bha. kalo muka ndak cantek makeup pun ndak cantek jugak bha. :P
    haha 16 je. hihih

    ReplyDelete
  24. Taknak komen banyak2.. memang menyerlah si ppp ni..kan...

    ReplyDelete
  25. eh cun seyh sis ppp time muda mudi dulu.. terpikat dibuatnya.. ^^ tahun 1996 aida 8 tahun time tu kot. haha..

    ReplyDelete
  26. mici aku tak paksa suh kata aku "santek" ko yg paksa diri ko ek... keh keh keh :P

    ReplyDelete
  27. Nasir menyerlah ker?? ade deh deh tang mana yg menyerlah tu pun idak le PPP dapat kenal pasti ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  28. urgggg... nasib ko tak terpikat tul2 seram lak aku ha ha ha (gurau2 jer Aida)... oh kira Aida tua sikit dari derang2 yg lain tu la ek... hu hu hu... (bertapa la umurkan jauh2 jer jaraknya ngan bebudak blog kat sini) ha ha ha nagis tipu2 jer ni... keh keh keh >.<

    ReplyDelete
  29. wah masih simpan lagi gambar2 semua tu yek!.. neway selamat berpuasa ye dari KA

    ReplyDelete
  30. Kesuma masih... bayak tak terkira ha ha ha ya PPP pun ek.. mana2 yg terkasar bahasa harap dimaafkan :)

    ReplyDelete
  31. gambar dolu dolu saya dah banyak hilang... huhuhu

    ReplyDelete
  32. wahhh lawa kot dlu2 . hehe gmbr lama2 ni sygnye klu dibuang kn. nostalgia tuh

    ReplyDelete
  33. wahh, byk pic kak peri2 ^^

    ReplyDelete
  34. 1996 dah kawin? heee.. aku baru lepasan SPM tu tgh gatal nak ngorat jantan ekekeke....

    comelnyanya gambar masa budak tu? haku hader?? ekekeke.. ada gak. ekekeke...

    gambar beribu-ribu keping.. menang sikit Datin PPP la.. haku punya beratus-ratus riban ekekeke...

    ReplyDelete
  35. Wow!Nice photo collection for remembrance and thanks for sharing.

    ReplyDelete
  36. Nong ha ha ha kita serupa... itu pun byk yang aku dah let go atau kuburkan ha ha ha (sindri mo hengat la apasal keh keh keh)... budak memang la comel... ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  37. Thanks and welcome Thomas ^_^

    ReplyDelete
  38. wah wah. akak PPP dari muda mmg comel. manis je.

    ehh Ety suka gila gmbr akak yang ala-ala taiko tu. tak senyum pun still nampak cute. suka lah :D

    ReplyDelete
  39. ehh cop cop. semua dok ckp pasal 1996, Ety nak jugak. haha. tak kira, tak kira.

    time tu, kite kecik lagi, lap ingus sendiri pun tak berapa nak reti :D

    ReplyDelete
  40. Ety manis?? Tu le sebab si EZ gelarkan akak Cik SEMOT kut keh keh keh..

    Oh tu masa kecik2 skrang ni bukan taiko dah AHLONG trus keh keh keh..

    Haa aaa masa tu korang sume masih ingus2san keh keh keh... tak boleh aku bayangkan camner keadaan korang kan?? mua ha ha

    ReplyDelete
  41. seronok tengok gmba lame.comel jugak ppp ni

    ReplyDelete