Halus Mitai...

Selembut rasanya dan sehalus bentuknya... ada sesiapa yang tak pernah makan "menda" ni? Sila jelirkan lidah sekrang wa ka ka ka... Asal la ek hari ni, punya entri sume yang bebulu-bulu dan lembut bila disentuh.. ha ha ha... tetiba jer aku terkenang benda yang macam kapas ni... kalau korang nak tau ini lah "cotton candy" atau dalam bahasa melayunya "halus mitai". Aku rasa korang mesti pernah rasa dan tengok kan?? Kalau nak cari gi le ke mana-mana funfair, kedai2 mamak, cold storage, tapak-tapak pesta mesti ada benda ni.


Aku masa kecik-kecik suka la sebab rasanya manis, bila terkena lidah dia akan mencair dan ada rasa berdetis-detis dalam lidah kan kan kan?? Ha ha ha lepas tu ko gi cermin jelir lidah mesti tukar warna pink... selain warna pink ada gak waran light blue, green, orange etc.. tapi so far tak pernah pulak aku tengok orang jual benda ni waran hitam :P. Ini semua kenangan masa aku kecik2 dulu... la ni kalau ko bagi free pun aku tak lalu nak makan manis teramat sangat.. dan paling tak suka tangan jadi berlengas (melekit) ^^ 






KALAU TAK NAK GIGI KO GUGUR SEBELUM WAKTUNYA... KURANGKAN LAH PENGAMBILAN GULA HA HA HA ^^


aku.seperti.awan.nano.yang.berserakkan.di lantai.langit
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

21 comments:

  1. hahaha.. lama gila tak makan benda ni. tapi manis yang amat lah

    ReplyDelete
  2. Boni tetiba jer aku teringat benda ni tadi ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  3. ini kita gelarkannya gula-gula kapas :P

    ReplyDelete
  4. KOMIKO suka jugak makan ni?? ha ha ha ^^ nak makan susah habis muka pun kena gula dia kan?? :)

    ReplyDelete
  5. a.. gula-gula kapas. masuk mulut terus cair :D

    manis yang amat ni!

    ReplyDelete
  6. lama dah tak makan gula2 kapas tu...

    ReplyDelete
  7. Nong dulu masa budak2 memang la suka kan?? skrg ni eee... nak gigit pun x tergamak :P

    ReplyDelete
  8. koding tetiba jer rasa nak mengimbau zaman kanak2 dolu dolu =)

    ReplyDelete
  9. Akak..saya baru je mamam benda ni,wehehe.

    Adalah 4bulan sekali mam benda ni..sejak adik lana tercampak kesegamat tu.

    tiap kali odw balik, bila singgah hentian air keroh, taktau nak beli apa..benda ni juga daku beli kak..aku pn tatau kenapa,hahaha

    ReplyDelete
  10. owh penggemar "halus mitai" rupanya saudari Lana kita ni ek?? LANA kurangkan gula :P tak elok utk kesihatan ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  11. gila fluffy pic no.2 cotton candy tuh *ayat keling*.. aku dari kecik tak suka makan pasal rasa ntahapaapantah. lg satu cam noona ckp rasa melekit-lekit tuh..aigoo..huhuhu

    ReplyDelete
  12. Mirul dulu noona cam kengkanak lain gak suka... tapi bilo dah tuo ni... kurang kot suka benda2 yg manis :P

    ReplyDelete
  13. peri2 & conton candy.. so serasi, hikk...

    ReplyDelete
  14. wow. bestnya.. hehe..

    ReplyDelete
  15. caliph: ha ha ha nice mcm menarik jer munyik peri2 & coton candy ha ha ah ^^

    ReplyDelete
  16. slam dulu best la now tak best dah.. :P

    ReplyDelete
  17. memang manis.kecik2 dulu je makan.dah bsar ni tak minat.hoho

    ReplyDelete
  18. same le kite.. keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  19. suka makan tu,sweet sehingga memburukkn gigi. hehe..
    well sekarang kena kurangkan manis la aku ni pun adoiiii xD

    ReplyDelete
  20. ya kurangkan lemak kurangkan gula.. lebih kan senyman ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  21. benda nie manis woooo.hukhuk

    ReplyDelete