Hot Mama In Da' House...

Yezaaaa... Hot-Hot Mama In D House... ko hade?? Hu hu hu ye sila jangan betulkan biji mata anda, contact lenses anda, mahu pun cermin mata anda. Sesungguhnya mereka-mereka in memang "vogidevas".. macam aku gak (sila menari poco-poco and buat gelek 360 darjah Inul ha ha ha). Ini adalah entri review khas untuk mama2 yang merupakan insan paling sibuk tiap kali datangnya bulan posa kan??

OH HOT MAMA YG NI MMG TAK BLE BLAH... 
NAK JUGEK ENTER FRAM KAN... HA HA HA KO HADE??
Ko tak caya?? Meh sini aku listkan kenapa ko patut gelarkan kami ni HOT MAMA? Mana tak hot... tiap2 hari hot jer hati kami bila bangun pagi rumah bersepah, katil tak berkemas, anak2 dan para2 suami masih titun dengan enaknya di katil empuk... dah le sahur pun ko yg bangun, panaskan lauk, menghidang makanan, membasuh dan len2 (bukan tak ikhlas.. tapi berpada2 le kan, pare-pare suami, kalau dapat puasa tahun ni, bantu le isteri korang yg hot-hot belaka tu di dapur, supaya ringankan sikit beban dia.. nak lak HOT MAMA yg bekerja macam aku, keh3)... 

So sempena Ramadhan ni... aku nak ucapkan good luck lah dekat semua HOT2 MAMA ni... sebab di bulan RAMADHAN ni, gelaran mereka yang HOT akan bertukar kepada "SUPERMOM" he he he... selamat menjalani IBADAH PUASA UNTUK SEMUA IBU2, MAMA2, BONDA2, MUMMY2 atau UMI2 di luar sana... jalani hari2 mu dengan penuh kasih sayang, keikhlasan dan ketabahan... semoga berganda la hendaknya amalan puasa kita sume tahun ini ek...

Jadi pada anak-anak dara dirumah tu, jangan la asik mengadap laptop jer... ringan2 kan kaki dan tangan serta pinggang... untuk membantu mak korang kat dapur... ni tidak asik mengadap citer korea, muka boypren ko yg ala-ala jer... blog (he he he). Aku dulu kalau buat cenggitu... alamat satu taman le nama aku dijerit seru oleh bonda tercinta dari dapur.. keh keh keh (padan muka korang aku) :P

P/S: HOT MAMA KALAU BOLEH KURANG2KAN LE "MESYUARAT TINGKAP" DI BULAN YANG MULIA NI hu hu hu.... JANGAN HANGEN... NANTI BATAL POSA KORANG... ^_^

aku.hot.mama.yg.sangat.cool@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

37 comments:

  1. mak2 budak mcam KA ni mmg sibuk giler sepanjang tahun hehe

    ReplyDelete
  2. yeah hot mama mulai membusy .. so hot mama tak leh slalu sengal2 lg kot? hehe :P
    kalo dekat ngan PPP nak jugak datang raya nanti. hihih tp jauh gilerrr xD

    ReplyDelete
  3. KESUMA: same le.. he he he nak plak skrg ni jadi bloger tegar.. harus lagi kelam kabut.. :P

    ReplyDelete
  4. Mici: Sapa kata tak leh... pagi raya nanti masa aku makan ketupat ko skype aku.. ha ha ha kira datang la jugak tu kan keh3 jan mareh mici aku cayang ko... aku gurau2 bah.. aku suka bah usik ko yg cute mute tu... ko hade??

    ReplyDelete
  5. kihkihkih .. boleh bha tu, aku tunggu ko depan lappy aku,tunggu skype dari ko. hehe.. nda la marah,bertuah ado hot mama sayang. haha :P
    memandangkan PPP syg (kunun la syg.. haha ) meh aku peluk cium ko. hahhaha.^_^

    ReplyDelete
  6. silaturahmi,...
    mempererat persahabatan...
    silahkan ditunggu kawan

    ReplyDelete
  7. uina... ko membayangkan aku ni teddy bear ko kan?? ha ha ha boleh saja kalau ko mici :)

    ReplyDelete
  8. selamat datang ke blog ppp wawasanku :) suda follow kamu ^_^

    ReplyDelete
  9. 1st...terharu haku masuk dlam list hot mama kamu! tq bebeh..

    2nd...ha ha ha ayat2mu memang men-charge-kan suiz ku yg ala2 merah kuning dah nehh...

    3rd...salam ramadhan...dan selamat berpuasa ku tujukan juga..semoga sama2 berperang di dapur dan mengutip apa yg patut di bulan ramadhan!

    ReplyDelete
  10. Bitt

    1st you are welcome bebeh

    2nd ya sila charge sampek full battery ha ha ha

    3rd yeah same here bebeh ha ha ha selamat berpuasa Bitt ^_^

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Aha..yang pastinya kak zai la Hot Mama yg bekerja tanpa mengira waktu..Black Widow lah katakan..membanteras kejahatannnn! zassss! haahahah.

    Selamat berposa gak kak..menantikan resepi2/juadah istimewa berboka posa dari akk nnti, heh3.

    ReplyDelete
  12. Supermom PPP....Si Black Widow :P Selamat Menyambut Ramadhan, Semoga mendapat segala keberkatan!

    ReplyDelete
  13. ya bah sebab ko cumil ^__*

    ReplyDelete
  14. Uikkkkk mak dara pun ada likeeeeee likeee likeeee tankiuuuuuuu... Selamat berpuasa dr mak dara ye..

    ReplyDelete
  15. ui, hot hot hot...

    salam ramadhan.. :)

    ReplyDelete
  16. wow x sangka akak perasan jg akn kewujudan mrs velentine kat blog akak ni.hehe.tq.mmg amat busylh ramadan ni.apa lg thn ni mula ajar haikalayu puasa.selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  17. wow x sangka akak perasan jg akn kewujudan mrs velentine kat blog akak ni.hehe.tq.mmg amat busylh ramadan ni.apa lg thn ni mula ajar haikalayu puasa.selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  18. wow x sangka akak perasan jg akn kewujudan mrs velentine kat blog akak ni.hehe.tq.mmg amat busylh ramadan ni.apa lg thn ni mula ajar haikalayu puasa.selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  19. wow x sangka akak perasan jg akn kewujudan mrs velentine kat blog akak ni.hehe.tq.mmg amat busylh ramadan ni.apa lg thn ni mula ajar haikalayu puasa.selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  20. wow x sangka akak perasan jg akn kewujudan mrs velentine kat blog akak ni.hehe.tq.mmg amat busylh ramadan ni.apa lg thn ni mula ajar haikalayu puasa.selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  21. hahaha......... mcm2 laaa..mama pari-pari nihh...rasa mcm nak tampor2 jer pipi tuhhh.....hahahahahahhahahaha...

    selamat berpuasa pari2 =)

    ReplyDelete
  22. nie dtg dari blog hot mama BITT lah nie .. memang hot .. rasa kebahangan dia .. semua hot2 mama nie akk nak terjah .. nak rasa jadi HOT jugak ekeke ;)

    salam ramadhan dik ..

    ReplyDelete
  23. Lana: Tau tak pe... dah macam paparazzi bekejar kesana-sini...kan... ha ha ha resepi insyallah kalau rajin, kalau tak rajin alamatnya resepi lauk "tunjuk-tunjuk" jer la kan.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  24. Tallif yeah all in one... boleh..?? sama2 ye semoga ramadhan ni kita semua dapat habiskan hingga ke penghujungnya dgn penuh keberkatan, bukan dengan penuh kekenyangan.. :)

    ReplyDelete
  25. Mici part "cute" tu aku dah lama tau bah.. ha ha ha :P ko hade?? perasaan tak sudah?? nge nge nge...

    ReplyDelete
  26. Mak Dara I oso like like like... you are welcome he he he ^^

    ReplyDelete
  27. Nurlyla hot like hot chocolate he he he ko hade?

    ReplyDelete
  28. Hamboi Mrs Velentine, tu dia... punya la exicited nama dia tercalon sampai 5x dia komen keh3 bertenang2 :P

    ReplyDelete
  29. Twities@Chikadess... ko ni asal mai blog aku asik nak bagi penampau ko tu jer kat aku ek... ha ha ha ko tak rasa lagi penampau lebat aku... hu hu hu..

    selamat la berposa kat ko ye Chikades he he he :P

    ReplyDelete
  30. ieda: agak kalau ko tak terjah derang ni siap ko aku jadi kan HOT ROLL ha ha ha >,<

    ReplyDelete
  31. Where are all of the hot papa...

    ReplyDelete
  32. terkejut hot mama ni tau :")

    ya..harap2 suami sy singgah baca blog ppp dan kasihankan sy sbb nnt bolehlah dia entra rajin menolong supermak ni hehe..

    tq for your entry yg buatkan diri ini tersenyum :)

    love u -hug-

    ReplyDelete
  33. a... memang hot story ni...

    tapi aku baru ja meng'hot'kan enjin blogwalking :D

    rupanya ada Hot story di sini dgn hot-hot mama sekalian..

    Datin PPP,

    terima kasih dgn anugerah hot mama.. kita memang hot kan ekekekeek....

    ReplyDelete
  34. wahh, kak yuka pun msuk senarai ^^

    ReplyDelete
  35. salam Ramadhan buat Hot Mama sekalian. Hihihi. Beberapa tahun akan datang, turn kami2 la pulak jadi hot mama. Hahaha. GATAI "=.=

    ReplyDelete
  36. terharunya d listkan HOT MAMA...makasey PPP ;)

    sory bab baru dpt berBW...daa HOT sangat kan smpi xdpt skodeng blog. hihihi :D

    ReplyDelete
  37. mummy SHAKIRA hot mama memang selalu cenggitu keh3 sama2 ^^

    ReplyDelete