Intai2 Menu Berbuka Aku Ari Ni

As salammualaikum, hari ni aku nak menyambung kuliah subuh menu berbuka aku untuk minggu ke 2, ke 2 ek?? Tapi sebelum tu aku nak sedih dulu... HAMSTER aku Terry dan Maru mati... :( aku pun tak tau la apa yang sebabkan derang mati. Tapi semoga roh mereka aman... di sana.. :'(Tapi hidup harus diteruskan... kalau aku sayang derang. Allah lagi sayang derang dari aku.. jadi aku harus redha...

Ok lah macam minggu-minggu sudah, aku akan masak at least 3 jenis lauk, dan salah satu mesti ada ayam (ni wajib). Hari ni menu yg aku dah buat ialah masak TOMATO SUMBAT DAGING & AYAM, AYAM GORENG, MIX SALAD & BENDI REBUS + SAMBAL TEMPOYAK. Boleh di katakan tema menu aku hari ni adalah more to sayur-sayuran... nom nom nom, aku memang penggemar sayur (krim awet muda mua ha ha ha sila muuuuntahhhh hu hu hu).. ok tak de masa nak menceceh ari ni, bz you.... dah jom kita tengok apakah menu aku ari ni....

Ini masakan terun temurun dari nenek moyang aku, ada kata masakkan ni berasal dr Sumatera, dan ada yg claim dari Bosnia, aku pun x pasti le mana satu yg betul, aku tau janji aku boleh masak.. aku panggil masakan ni TOMATO SUMBAT DAGING/AYAM...


Ni ayam goreng RAMLY punya, dah siap tinggal goreng jer, tapi klw korang nak beli 
aku recomend  brand ni sedap : )


Yezaaa... ni mmg fav aku... klw makan tak ingat org kiri kanan, rugi wooo... ada tak yg tak makan tempoyak? Tapi selalu makan dgn sambal belacan pun sedap gak ni...


Yang ni pun sayur gak mix salad.. yg aku campurkan dgn crab stick + sausages + tuna... so kira ari ni aku jadik kambing la asik melantak sayur jer kerja aku kan.. ko tu hade ke.. ha ha ha


Ha ha ha nak gelak jap.. aku rasa aku ni mmg ada chemistry la ngan Abam Aaron ni, tiap kali aku men game kan mesti aku dapat dia jadi couple aku... (he he he malu i... keh keh keh sila muntah kalau ko rasa ko jeles aku ngan Abam Aaron ni kan) men2 jer ni, yg ko caya asal kan.. tapi, klw betul2 jadi, mau pitam aku ha ha ha oklah den g.t.g nak ke dapur balik, I bz you, maklum jab lagi ada tetamu nak datang, tu la nak watkan TEH TARIK utk tetamu aku abam Aaron ni.. keh keh keh.. (tersedak bijik derian, klw Aaaron tengah makan buah derian)



Ok ye tuan-tuan dan puan-puan, sekian dulu rancangan Intai-Intai Menu Apa??? Menu Buka Bersama PPP, ko hader??? ha ha ha paipai selamat berbuka, makan jan lupa baca doa ek...

aku.dan.senduk.tidak.dapat.dipisahkan@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

18 comments:

  1. Hahaha, sy dah tgk Aaron aziz kat fb tadi..cettt.

    Heheheh, urm..tiap kali tgk salad akk, tak pernah ada yg nampak tak sedap.

    #Selamat berbuka gak ^_^

    ReplyDelete
  2. Bilo la eden nak ajak budak lana ni datang makan kat rumah den?? bilo lana?? he he he raya akak gi umah abag akak kat area2 rumah lana tu boleh la akk calling2 :P samat buka gak

    ReplyDelete
  3. Wahai bonda permaisuri PPP ku, anakanda tuan puteri Ety mengucapkan SELAMAT BERBUKA PUASA buat bonda :D

    Juga buat kakanda permaisuri Lana :)

    ReplyDelete
  4. menu totato sumbat tu sungguh muskil.. nak tgk juga secara lebih terperinci lagi hehehe...

    ReplyDelete
  5. Nong aku pernah buat entry pasal tomato sumbat ni dulu nnti klw aku terjumpa ha ha ha aku akn bagi link dia kat ko >.<

    ReplyDelete
  6. ah ya Tinta lana,

    aku pon dah nampak kat fb tadi hehehe.. aku kemain jeles sebab aaron aziz nak datang makan kat rumah datin PPP hehehe..

    ah ya.. sila bagi link tomato sumbat tu untuk aku :D

    ah... ya Datin PP
    lagi satu.. tempoyak itu memang juga kesukaanku seperti mana aku suka dgn durian.. hehe!

    ReplyDelete
  7. Datin Sri Nong aku dah link kan resepi tu sila click yea hu hu hu... selamat mencuba... :)

    ReplyDelete
  8. saya tak pernah makan tempoyak..entah apa lah rasanya tu...

    ReplyDelete
  9. sdapnyee

    :( kite tau masak megi je

    awok kn pari2

    masakla utk sayee

    wuuu

    ReplyDelete
  10. Boni: Rasa derian masam keh keh keh

    ReplyDelete
  11. dilladoodledat: pari2 skerang modern tiap permintaan ko kena bayor upah sanggup?? he he he no money no talk la... lebih kurang cam tu ko hade?? mua ha ha ha :P

    ReplyDelete
  12. wahh, vege lover rupanya kak peri2 ni ^^

    ReplyDelete
  13. Anonymous16/4/13

    [url=http://www.1acheterviagrageneriquepascher.fr/]prix boite de viagra en pharmacie[/url]

    [url=http://www.acheterpropeciageneriqueenligne.fr/]propecia cancer[/url]

    [url=http://www.kamagraoraljelly100mgpascher.fr/]Kamagra Oral Jelly 100mg Pas Cher[/url]

    [url=http://www.1acheterlevitrapascher.fr/]bayer levitra prix pharmacie[/url]

    [url=http://www.cialispascherenpharmacie.fr/]prix boite cialis 20mg[/url]

    ReplyDelete
  14. Anonymous17/4/13

    [url=http://best-essay-writers.info.ms]Best essay writers[/url]

    [url=http://essay-writing-service.au.ms]write research paper[/url]

    [url=http://essay-paper.au.ms/]essays paper[/url]

    [url=http://help-me-write-an-essay.info.ms]writing services[/url]

    [url=http://sample-essays.info.ms]sample of a essay[/url]

    [url=http://how-to-write-an-essay.au.ms/]How to write an essay[/url]

    [url=http://essay-for-you.shop.ms]Essay for you[/url]

    [url=http://how-to-write-an-essay.au.ms/]research essay[/url]

    [url=http://write-essay.info.ms/]write essays[/url]

    ReplyDelete
  15. Anonymous22/4/13

    [url=http://www.1cheapviagrapillsuk.co.uk/#cheapviagrapillsuk]cheap viagra pills uk[/url]

    [url=http://www.cheaplevitraonlineuk.co.uk/#levitragenericnoprescription]levitra generic no prescription[/url]

    [url=http://www.propeciareviewsuk.co.uk/#propeciatabletsuk]propecia tablets uk[/url]

    [url=http://www.cheapcialisukonline.co.uk/#buycheapcialisuk]buy cheap cialis uk[/url]

    [url=http://www.cheaplasixukonline.co.uk/]Buy Lasix UK[/url]

    ReplyDelete
  16. Anonymous15/5/13

    [url=http://installmentloansonlineforbadcredit.co.uk]fast payday loans no credit check uk[/url]

    [url=http://1paydayloanadvancesuk.co.uk]short term loans uk lenders only[/url]

    [url=http://directpaydayloanlendersuk.co.uk]pay day loan lenders only uk[/url]

    [url=http://1paydayloansuklenders.co.uk]payday lenders online uk[/url]

    [url=http://onlineshorttermloansquickly.co.uk]short term loans uk[/url]

    ReplyDelete
  17. Anonymous16/5/13

    [url=http://installmentloansonlineforbadcredit.co.uk]bad credit payday loans direct lenders only[/url]

    [url=http://1paydayloanadvancesuk.co.uk]top rated online payday loan lenders[/url]

    [url=http://directpaydayloanlendersuk.co.uk]payday loan direct lenders websites[/url]

    [url=http://1paydayloansuklenders.co.uk]quick easy short term loans south africa[/url]

    [url=http://onlineshorttermloansquickly.co.uk]instant payday loans uk lenders only[/url]

    ReplyDelete
  18. Anonymous17/5/13

    [url=http://installmentloansonlineforbadcredit.co.uk]installment loans online texas[/url]

    [url=http://1paydayloanadvancesuk.co.uk]payday loan advances uk[/url]

    [url=http://directpaydayloanlendersuk.co.uk]compare payday loan lenders uk[/url]

    [url=http://1paydayloansuklenders.co.uk]pay day loan lenders only uk[/url]

    [url=http://onlineshorttermloansquickly.co.uk]instant payday lenders no brokers[/url]

    ReplyDelete