It's The Tought That Counts...

As salam and selamat berpuasa day 6th... Camner korang sume ada baik? Harap2 cenggitu le kan, bukankah berpuasa tu salah satu dari sebab dia adalah untuk "mengdischarge" tubuh badan kita dari berbagai penyakit... so aku harap semuanya akan dapat menaafaat dari puasa yg ko sume jalani selama tempoh 6 hari ni... as for me alhamdulillah, never been good as before ^_^. Eh.. apa tajuk entri aku kat atas tu ek??? I tot I taw A Putty Cat ke hapa ke ni?? Ha ha ha tak la.. tak de, kena mengena pung dengan burung berwarna kuning, berkepala besar si Twitty tu...

Cuma nak bercerita tentang ingatan aku, pada suma sahabat2 di blog ni. Aku ni kan seorang kawan yg "you can count on it, tak kira waktu senang atau waktu susah" (sila muntah dalam besen sekarang) ko hade? Bagi aku kalau ko dah bersahabat (aku yg betul2 kira ngam tu, aku dah tak panggil kawan, tapi aku upkan lagi darjat derang, dgn menggelarkan derang as sahabat) aku akan ingat sampai mati... BFF la katakan... dalam hidup aku yg paling penting adalah ibubapa, suami, anak, adik-beradik, saudara-mara, jiran dan para2 sahabat. Mereka2 ini adalah insan2 yg paling penting dalam hidup aku, selagi aku masih bernafas. Kalau takde org2 ini, maka pincanglah hidup aku... ya...mungkin aku gembira, tapi akan ada sedikit kekosongan yg hadir di dalamnya.. ha ha ha ko hader?? Ke ko tak paham, apa yang aku cakap ni? Kalau ko tak paham pun, buat2 le paham ek?

Thanks PUYAK for the "SPECIAL entry" you did for me, 
really appreciate it :)


Dan aku memang "respect" pada org2 yg sentiasa menghargi persahabatan dengan aku, and for that "I would rather lost thousands of diamonds, then loosing my BFF" so sapa2 yg dah aku anggap sahabat pada PPP, (you know who you are, be glad... "kerana diriku begitu berharga" keh keh keh (sila muntah sekali lagi)... Sebenarnya aku ada beli postcard di Cambodia tempoh hari, so balik Malaysia baru aku post, (memandangkan aku tak tau alamat derang). Jadi ada a few yang aku sent the post card, and am glad that they like it, dan aku nak mintak maaf pada Sahabat2 blog aku seperti KODING, EN.ZAHARIN, TALLIF... bukan aku x mo hantar poscard, tapi aku tak nak nanti kang PERANG DUNIA ke 3 la plak nanti dgn PUAN2 BINI ha ha ha maafkan la aku ek... sbb aku pun seroang isteri, dan tahu perasaan bagaimana kalau si suami tetiba dapat postcard dari Lara Croft ha ha ha.... (tak bagi, bukan bermakna tak ingat, tapi keadaan tak mengizinkan, harap korang faham ek).... untuk DATIN  SRI NONG pulak, ko tak payah bah... nanti SEPTEMBAR ko mai KL baru aku bagi hu hu hu and hope this explains....

You too Nasir Hamzah.... ha ha ha SENYUM LEBAU 
sampai terbawak sume surat2 ke office ek?? ha ha ha 


You three ETY keh keh keh, sikit lagi nak pitam dapat postcard 
dari LARA CROFT kan.. :P




bersahabatlah.denganku.selagi.aku.masih.mahu.menggelarmu."kau.adalah.sahabatku"
@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

18 comments:

  1. aq xade ke poskad cem tu??? uikk aq yg 1st komen ke?? hahha

    untung laaaa.. nak jugakk

    ReplyDelete
  2. ko lum lagi... dalam proses keh3... ni ada beberapa proses (aku sorang jer yg tau) yg perlu ko lalui nak jadik sahabat aku.. ha ha ha ko hade??? ye ye mmg ko yg 1st komen :P

    ReplyDelete
  3. alaaaa. nak jadi pengomen 1st. takhta dirembat oleh Khairolina. Takpe takpe, hari ni kasik can. Hihihihi :)

    Kak, yup friendship is something pricelss. Once dah bersahabat, semoga dpt bersahabt sampai ke akhirnya. Amin :)

    ReplyDelete
  4. Ety indeed... (1st time aku komen pendek) mua ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  5. Salam PPP.

    Tang mengapa, memang Talif faham apa yang PPP sedang lakukan. Kalau tidak nanti perang dunia ke 3 sebab dapat Surat Dari Si Pari-Pari aka Lara Croft :P

    Apa pun, u such a nice friend to be with. TQ PPP :)

    ReplyDelete
  6. Tallif: Hu hu hu (ni tersenggih sengsorang baca komen tallif yg begitu memahami diriku yg begitu berharga keh keh keh)

    Thanks tallif... that's what friends are for right? =)

    ReplyDelete
  7. hohoho.. ya. nanti september aku dtg :D

    Mau merasa masakan specialty aka signature dish ko :p

    ReplyDelete
  8. Nong Andy: klw ko mo rasa masakan aku, kita gi zoo lewat sikit bah... kalau tak nanti aku kena angkut sume masakan aku ke zoo keh3 >.<

    ReplyDelete
  9. YEAHHH ! mmg terkezutt mak, nak oiii dpt postcard hari ni. nasib baik tak pitam, kalau betul2 pitam. acano lah ? :D

    thanks kak. hihihihihi :)

    ReplyDelete
  10. kihkihkih. malu sayeewww :P
    heh kak. ni aku sayang kau lebih ni.
    speechless. :)

    ReplyDelete
  11. lekat jgak nama lara croft, haahaa...

    ReplyDelete
  12. Ety klw pitam den panggil jer ambulan bwk gi GH he he he >.<

    ReplyDelete
  13. Puyak... kalau ko sayang aku... aku 1000x sayang ko ha ha ha ko mampu??

    ReplyDelete
  14. caliph: koleksi nik lagi satu neh.. he he he >.<

    ReplyDelete
  15. Salam PPP, adeh awatlah nasir org yang hujung memberi komen, ppp selalu dapat 1st komen kat blog nasir..hehe

    Apapun ppp thanks ye nasir dah simpan poskad tu dalam album nasir, hehehe.. bila tgk poskad tu terasa sangat diriku ini sangatlah berharga walaupun aku mempunyai tona kulit tak sekata. kah kah kah..

    ReplyDelete
  16. ok jer nasir pertama ke, terakhir ke yg penting ada gak nak komen ka... b.t.w bukan waran tona kulit tak sekata jadi ukuran dalam persahabatan... ingat tu...

    mungkin klw org tu putih hatinya hitam dan mukan kla org tu hitam hatinya putih... Allah tu kan maha Adil.. satu lagi kalau tona warna org tu tak sekata mungkin hati dia hitam putih keh keh keh ko hade?? >.<

    ReplyDelete
  17. ekekeke.. jgn ko risau bah.. Datin PPP,

    aku siap tolong ko masak lagi.. biar aku ketahui rasia masakan ko yg bukan lagi rasia tu kekekeke...

    ReplyDelete
  18. uina... kalo ko nak tau rahsia masakan aku... ialah tiada rahasia dalam masakan aku itu la rahsia dia ha ha ha :) (jgn kedekut ilmu)

    ReplyDelete