Menu Berbuka Utk 1st Day Posa He3

Assalamualaikum... hadeh.. la ni baru le dapat meluruskan tulang belulang ku... kan dan cakap bulan posa ni dari HOT MAMA tukaq jadi SUPERMOM ha ha ha tapi alhamdulillah... sempat gak le aku masak... dah jom! Sak sempat nak melalut panjang-panjang pas ni nak prepare air lak kan.. so jom tengok apo den masak untuk ari ni :P

Ayam Masak Berlada


 Tom Yam Campur (Seafood + Ayam) Miko Ni Tom Yam Home Made ya bukan Tom Yam Kiub keh keh keh ^_^


Telur Dadar Yg Memang Suaisuai Makan 
Dgn 2 Lauk Di Atas


Nak buat camner... sila lihat di bawah
resepi kendian2 aku bagi boleh.. ha ha ha






OK SELAMAT BERBUKA PUASA... BERBUKA TU BIAR BERSEDERHANA. JAN NAK MEMBAZIR HE HE HE... ^^

alhamdulillah.firstday.of.ramadhan@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. Allhamdulillah... selamat berbuka :-)

    ReplyDelete
  2. pergh...bau sampai sini hah... huhuhu...selamat bebuka jugak ^__^

    ReplyDelete
  3. thank Shiela same to u ^_^

    ReplyDelete
  4. Syakir ha ha ha nampak beno menipu ko tu kan.. mana ada bau lam blog ni ha ha ha yup selamat berbuka jugak buat ko ek.. makan pelan2 nanti tercekik keh2 >.<

    ReplyDelete
  5. blurppp...kenyang terlentang ...hahha

    ReplyDelete
  6. ha ha ha terlentang?? kasihan.... berbuka apa miko?

    ReplyDelete
  7. nmpk sedap belaka..hehe

    ReplyDelete
  8. eei banyaknye juadah :)

    ReplyDelete
  9. pergh.. sedapnye.. kitorang mkn biase je..

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Sedapnye tomyam mu kak zai >_<

    Mujurlah dah kul 11..takda la terliuq..heh3.

    #urm..akak..sy bagi baju batik jep kat abah..hehe..tuk mak pula, bagi buku.heee ^_^

    ReplyDelete
  11. hari pertama berpuasa aku di serang sakit kepala dan gastrik.. hingga angkat bendera putih.. last-last dalam jam 1.30 petang aku sungkai air dengan 2 biji penadol lalu K.O atas sofa sambil tampal plaster di kepala dan minyak angin..

    *mungkin terlampau byk makan udang.. hahaha.. udangkan byk kolestrol ekekeke... Datin PPP, aku pon hantu makan udang.. :D

    ReplyDelete
  12. fluffy itu baru nampak belum rasa (ceh ngan angkuhnya PPP ni keh keh keh) kidding :P

    ReplyDelete
  13. Weschairs: Erk! itu PPP dah cuba mengurankan jumlah juadah agar x membazir :P

    ReplyDelete
  14. Nurlyla tak bek mengeluh... bersyukur la dgn apa yg kita ada.. cuba tengok kat somlalia tu... lagi kesian ok... ^.^

    ReplyDelete
  15. Lana: Owh suweeeetnya mesti ayahnda lana terharu kan.. boleh dipakai di hari raya nanti, hadiah pemberian anaknda tercinta ^^

    ReplyDelete
  16. Uina... sian bah ko Nong, tedapa klw dah sakit... kesihatan perlu diutamakan... kan Islam ni sering memudahkan kalau A nda bule... di buat cari B as easy as that ^^ semoga ko sembuh cepat bah...

    ReplyDelete
  17. ek,alamak. pagi2 ni tgk makanan lapo pulok dah tiba2. hahaha :P
    emm,bestnya.. nak sikit.. ngehehehe..

    ReplyDelete
  18. Ha ha ha tak kae baru sahur dah lapor dah ish ish ish :P

    ReplyDelete
  19. whoaaa sedapnye .. untung Incek suami.
    aku suka semua makanan tu ko taw ! xD

    ReplyDelete
  20. lapor....

    jum makan jum..
    sedap beno telur daadr tu time pose ek.. :)

    ReplyDelete
  21. klau kt umah sy ada msak ikan haruan msak sambal pedas & telur dadar ^^

    ReplyDelete
  22. mici: belajar la.. bukan susah pung... ha ha ha ko nak aku ada resepi :)

    ReplyDelete
  23. Perggghhh! Caliph... terliur akak baca ikan haruan masak sambal pedas tuh klw masak asam pedas pung sodap :P

    ReplyDelete