Sempat Ke Ni????

As Salam Jumaat... pejam celik, pejam celik dah Jumaat balik... apa2 pun aku bersyukur sebab masih lagi Allah pinjamkan aku ROH untuk jasad aku ini... terima kasih Allah... ^^


Hari ni super duper power root sikit kot... sebab malam tadi aku tertidur depan Laptop... nasib laptop tu tak de tangan atau suara kalau tidak harus dia cakap cenggini: "Weh... ko nak titun gi masuk bilik le... asal lak lending-lending depan aku ni??? He he he... sedar-sedar aku terjaga kul 4.30 pagi... jadik pada sapa-sapa yang aku tak balas jejak korang kat fibox tu "no hearts feeling" la ye... it was beyond my control... he he he (klw ko nak marah, ko marah mata aku, dia yang ajak aku tido cepat... kul 9 lebih kot aku terlelap).


Hari ni Jumaat selalunya hari yang paling BZ... rasa 24 jam tu nak aku tambahkan lagi jadik 30 jam boleh?? Selalu aktivit hari Jumaat aku start kul 6.30 aku bangun, hantar anak gi sekolah, pas tu menyinggah kat umah mak aku hantar barang2 anak aku, pas tu balik umah kemas apa-apa yg patut, 8.00 bersiap2 nak ke pejabat. Kul 8.30 kuar rumah... perjalanan dari umah ke office dlm 45 minit (tu pun klw tak jam).


Sampai office paling lewat pung kadang2 kul 9.15. Sampai jer office terus mengadap laptop, meeting, buat kerja sampai kul 12.30 lunch break (tapi hari ni tak sebab aku masih posa). Lepas tu sambung balik kerja sampai kul 6.00 ptg.. Kul 6 ni rushing lak nak balik ke umah... sampai rumah ni dah mesti lah dlm kul 7.00 mandi, tunggu waktu berbuka, pas tu solat, makan kemas2 apa2 yg patut kat umah mak aku tu (maid mak aku lak dah balik Indo). Pas tu nanti kul 8.00 aku rush gi rumah sebelah ada Kelas Mengaji (aku memang mengaji tiap2 hari Jumaat) habis lebih kurang kul 10 malam. Pas tu drive balik ke rumah aku... fuhhhhhh.... ini pun x habis lagi ni... sampai rumah kemas sikit2 lagi apa2 yg patut, (selalu klw friday aku suruh En Suami makan kat luar, klw tunggu aku balik memang la lapau nnti dia..) dlm pukul 10.30 baru le aku rasa aku boleh berblogging...


Ni esok lak... pagi nak gi byr maintenance, nak repair paip lak bocor, lepas tu nak gi siapkan porojek "surprise" aku... (tak tau bila boleh jadik), lepas tu nak masak, malam pulak ada invitation dinner kat rumah neighbor Maldives aku, the next day Anak2 Saudara aku yg belajar kat Russia tu dan adik2 dia balik, dari DUBAI... derang nak berpuasa kat Malaysia... and dalam masa yang sama ada jugak jemputan kenduri... Ha cuba la korang bayangkan betapa "pack"nye weekend aku kan... tapi tak pe selagi kuderat aku ada.. selagi tu aku akan lakukan yang terbaik untuk diri aku, keluarga, rakan-rakan dan semua orang yang aku kenal... persoalaanya SEMPAT KE NI?? HE HE HE ... (hadapi segalanya dengan SENYUMAN) yeahhhh!!!!


MUNGKIN MALAM NI ATAU ESOK KEJADIAN 
"TIDUR BERBANTALKAN LAPTOP" AKAN BERLAKU LAGI KEH KEH KEH

pengorbanan.itu.sebaik2nya.jangan.diungkit.itulah.pengorbanan.yg.terbaik
@
paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

16 comments:

  1. kalah YB la dia ni..YB pun x bz mcm dia huahuahua

    ReplyDelete
  2. takpe smue ni mampu diharungi ppp...ppp kan SUPERMAK :)

    ReplyDelete
  3. amboi...sangat padAT LA KAK...HUHU TAPI XPE, BUAT SLOW2...MESTI SEMPAT PUNYE ;)

    ReplyDelete
  4. EZ ye ye Yang Berhormat Puan Sri PariPariPutih amacam?? Ok?? ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  5. KOMIKO: Harap-harap la supaya "SUPERMAK" ni sempat siapkan semua task2 yg telah sedia ada menanti berderet2 neh... hu hu hu >.<

    ReplyDelete
  6. dEyb: Tu le pasal... ye demi semua PPP akan lakukan yg terbaik hidup PPP keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  7. hari jumaat mcm mana boleh jadi hari yg sibuk pula? sepatutnya ia sebagai hari yg SANTAI

    ReplyDelete
  8. TP santai bagi orang lain tidak bagi diriku ini... PPP ni hari ini la hari yg paling banyak perkara yg nak dilakukan... untuk diri sendiri, untuk anak, untuk suami, utk pejabat, untk parents dan org2 lain yg mengelilingi diri ku ini ha ha ha ko hade?? ^^

    ReplyDelete
  9. masa...masa ituuuuu pentinggg...apax pun..hatix walau di mana jua..hihihi

    ReplyDelete
  10. SheCinta: Noted that cik he he he ^^

    ReplyDelete
  11. Fuhh!YM baca pun, mengah taw!hehehe...sabo jelah...:)

    ReplyDelete
  12. YaYaNsMum ni lah yang dinamakan pengorbanan seorang ibu, isteri, anak, dan blogger keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  13. smapi cengitu sekali.. landing dpan laptop ppp? a... padatnya jadual!!

    ReplyDelete
  14. Datin Sri Nong cenggitu la adanya aku ni kan... ade de de... :P

    ReplyDelete
  15. btul2 all out ni, huh...

    ReplyDelete
  16. caliph bukan setakat all out jer ni in and out terus keh keh keh ^^

    ReplyDelete