Spontan Itu Awesome!!

Yezaaaaa! What! No Way! Hell No! Betul Ke?? Dan lain-lain perkataan lagi lah kan yang terpacul dari mulut ko yg tebal mulus lagi pulus he he he... KO HADE?? He he he lumrah manusia kan bila dapat jer terima berita secara mengejut, tak kiralah berita gembira ke, berita sedih ke, berita separa gembira dan sedih mesti akan berlaku aksi-aksi sepontan yang berlaku semula jadi. Masa ni le korang boleh tengok reaksi dan gerak tubuh derang yang kadang-kadang ok, tapi selalunya tak ok. mua ha ha ha (dengan erti kata lain BURUK DER!!).

Dengan bantuan rakan-rakan celebrity aku dari seluruh dunia, KO HADE?? (mua ha ha ha sila tepuk  dahi korang dgn tapak kaki) yang mana mereka akan mebuat lakonan semula utk semua keadaan SPONTAN ITU AWESOME tee he he he :P Setelah mendapat kelulusan SIRIM dan LPFN inilah hasilnya.. jom layannzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Aksi korang bila dapat naik ROLLER COASTER kat 
GENTING SEPAH HIGHLAND he he he


Oh! Yang ni, aksi Puan-Puan Bini, bila dapat tahu GOMEN nak bagi BONUS RM500 tuk raya ni, kalau tak reti-reti bersyukur dgn BONUS ni bek lompat bangunan tak tau la aku kan....


Ni aksi gedik uweek geli aku :P sepontan peminat fanatik lelaki group K-POP (dpt tiket konsert free), ko ne pe hal la guleng2.. dan macam "cacing kerawit" dah aku tengok, ha ha ha... pilis la... cuba angkat kening, ada tak peminat fanatik lelaki K-POP kat sini?? keh keh keh


Owh yang ni pulak, aksi KAK JEMAH bila diiterview mengatakan ada ura-ura harga, kacang tanah nak dinaikan tak lama lagi. Ni dialogue dia klw ko nak tau apa yg dia geleng2 tu "Aku tak leh terima kenyataan tu.. anak aku ramai, kalau harga kacang tanah naik, lari la budget akak nak wat kuah kacang" keh keh keh... SIAN KO KAK JEMAH len kali jan suka2 dengau kabar berangin angin..


Aaaaa... aksi sepontant ni yang paling byk kita nampak di dalam filem mahupun di luar filem he he he, yang ni la aksi SPONTAN Puan-Puan Bini atau Cik-Cik GF, bila dapat tahu laki atau BF dia men konda-kondi kayu tiga mua ha ha ha.... dan diakhiran dialouge akhirnya akan kuar perkataan GET LOOSE! FOOTLOOSE! BERAMBUSSS! I HATE U! LIAR.. HU3


Yang ni aku pasti sangat-sangat, ni lah aksi Mamat-mamat yg first time bercinta, dan first time dapat ajak awek (yang ko dah usha untuk bertahun-tahun lamanya) kuar gi DATING ngan ko, itu pun DATING bawah jambatan, pokok RAMBUTAN umah atok dia ha ha ha sian aku tengok... 


Dia ni (baju merah ni) lagi SENGAL dari mamat kat atas tu... kalau ko nak tau ni la aksi PLAYBOYA yg dapat mengumpan mangsa dia masuk perangakap! Ko hader?? ha ha ha hati-hati lah ye MUKA ENSEM tapi hati tak pasti ensem ke idak.. :P (eh.. mcm muka co-star dlm filem aku berlakon jerk ni, citer MR & MRS SMITH mua ha ha ha sila muntah dengan penuh gaya ye..)


OH! yang ni... aksi spontan ko dapat mengenakan bakal pak mentua, pak kepada awek ko atau pun pak mentua ko yg KEREK GILA KENTANG sabab dia GILA BAB.. memandang pada darjat sapa yg nak kawen dgn anak dia, dia ingat anak dia tu cantik ke... sumpah memang budget tak lawa.. ha ha ha 


Yang ni aksi gedik over acting geram POMPAN2 YG UMPAN dia tak mengena nak tackle DATO', AHLI2 NUJUM PERNIAGAAN, LAKI ORANG, TUNANG ORANG hatta BOYPREN ORANG SEKALI pung.. pesanan aku kat org cenggini WHAT GOES AROUND COMES AROUND! :p Erkk aku tak reti nak padam ayat lucah kat bawah tu la... sila ampunkan "kekesalan" technical ha ha ha..


Owh yang ni aksi sepontan aku yg cun cool kalau orang tak leh nak terima nasihat dan pandang aku "well whatever.. talk to the hand la kan" keh keh keh..


Hmmm ini pulak adalah aksi kejelitaan keterujaan aku bila ada BLOGGER yang akan bertemu dengan aku for the first time, face to face secara live... pada 6 hb August nanti (you know who you are, dan buat masa ni biarlah ia menjadi RAHSIA antara aku dan dia dulu hu hu hu...) korang akan tahu juga siapa blogger tu nanti tunggguuuuu!


Dan inilah aksi SEPONTAN aku yang sebenar2nya pagi tadi, bila aku dah decide nak wat entry SEPONTANT ITU AWESOME... yang sememang-memangnya akan ambek masa berjam-jam nak siapakan... huuuuuuuu sila pujuk aku sebelum aku nagis sampai banjir...... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!


AMARAN KERAS SEKERAS MARUKU: SILA TINGGIKAN TAHAP KESABARAN KORANG UNTUK MEMBACA N3 KU INI... BERUKBAND KORANG MUNGKIN PERLU BEKERJA KERAS UNTUK MENDAPATKAN VIEW YANG MEMUASKAN HARAP MAKLONG.... HE HE HE..

aksi.sepotan.tak.ingat.buat.aku.lagi.cun.hehehe@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. Memang berukband tengah berkerja keras untuk membuatkan aksi spontan semuanya berjaya....SUper Spontan... :) Nanti adalah msg datang bagitahu yang Limit dah sampai...hahaha..parah2

    ReplyDelete
  2. Tallif: Mesti lepas tu ayat sepontan yang kuar dari mulut taliff munyik cenggini AISAYMENNNNN!!! keh keh keh >.<

    ReplyDelete
  3. macam2 gelagat lawak bila terkejut

    ReplyDelete
  4. alaamaklong !! hahahaa

    ReplyDelete
  5. Edy Fee ni ko baru tengok Spontan nyer aksi... lum tengok yg candid... hua hua hua (tetiba nak skodeng aksi2 candid lak) >.<

    ReplyDelete
  6. Apai: Alaapaklong! keh keh keh :p

    ReplyDelete
  7. habis quota berokband wa

    tapi demi lu wa sanggup =p

    ReplyDelete
  8. hahahahahaha... muka keterujaan?? xbleh blah aq ngn ayt kak pp.. wehuuuuuu.. hahahahahah

    ReplyDelete
  9. Mk Syahir ada haku kesah?? keh keh keh >.<

    ReplyDelete
  10. Lina asal tak caya?? Ha ha ha opkos le... kerana diriku begitu berharga ko hader??? mua ha ha ha... >.<

    ReplyDelete
  11. hahaha.. ya. memang hanya beberapa yg boleh buka ada yg nampak putih aja..

    berukband dah bayar.. tapi.. ekekeke lagu tu juga!

    ReplyDelete
  12. Nong aku dah agak dah ko antara kengkawan aku yg x leh nak bukak entry ni sepenuhnya disebabakan wabak "lembab" beruk2band korang tuh he he he sabau ye... >.< dan jgn lupa tujunkan aksi spontan ko pulak mua ha ha ha :P

    ReplyDelete
  13. Salam.

    Hahahaha, ketawa sorg2 dalam bilik ni kak oii.hahahha.

    Saya mahu siri yang kedua,hahahaha

    ReplyDelete
  14. Lana: Erk siri kedua?? Tengok keadaan dulu kot... sbb kena tenogk budget.. ni raya nak dekat..keh keh keh jan sampai terkentut tegok lam bilik sensorang lak ae...

    ReplyDelete
  15. haha.. kali ni aku dah boleh nampak semua aksi hebat mereka2 di atas ;D

    ReplyDelete
  16. paling x ble blah aksi spontan Puan2 Bini tu ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  17. klau ada maruku mamam wktu view en3 ni bru rasa complete set, hikk...

    ReplyDelete
  18. caliph: klw cenggitu kena tunggu waktu Deepavali la baru boleh baca ek ke ke ke >.<

    ReplyDelete
  19. adeh,hahaha. knp gambar2 gerak ni buat koi rasa nak gelak je ni. hahaha.

    ReplyDelete
  20. Zamani mmg le.. klw ko tak gelak.. something wrong some la ngan ko ha haha >.<

    ReplyDelete
  21. Semua lawak. paling tak bleh blah mamat kpop tu la. Guling guling gedik. ewww~ hahaha.

    ReplyDelete
  22. KL kalau ko tak ble blah, aku lagi lak rasa nak flying kick je bagi ke dia keh keh keh >.<

    ReplyDelete