Twistiest Dan Sahur

Ku mulai entri ini dengan Bismillah dan Assalamualaikum buat semua, di mana hari ini, dengan rasminya semua umat Islam di seluruh muka bumi ini telah pun memulakan ibadah puasa (tapi ada jugak negara2 yang dah mula dari semalam). Aku "mengepos" entri seawal 7.30 ni pun sebab; lepas ni aku dah nak mulakan tugasan aku sebagai "SUPERMOM" kan... 

Dah la bangun seawal 3.30 (kerja En. Suami) yang telah "mengset"kan alarm hp aku, lalu diletakakan betul2 di tepi telinga, hada tak kelam kabut aku bangun ingat dah terbabas waktu sahur :P. Bertuah punya En.Suami... Jadi dipedekkan cerita seawal kul 3.40 pagi tadi hingga la ke saat ini, aku lum sempat lagi nak memanja2kan kepala aku kat bantal empuk aku kan.. (dan rasa2nya tak la kot, ni matahari dah mula menampakkan dirinya... tak kan aku nak berselubung lagi)...


Jadi seperti tajuk di atas tu,  nampak kan Twistiest... itu lah makanan sahur aku pagi tadi (HA HA HA AKU TIPU)... yang sebenar2nya hari ni aku nak savekan masa aku, jadi aku nak buat dua cerita dalam satu enteri. Hari ni TwIstiEs*meSti Mau* ko bernasib baik, sebab tiba-tiba otak aku nak buat review pasal ko pulak (aku rasa dalam bulan puasa ni aku nak banyakkan entri review blog2 orang lah.. ha ha ha ko hade). Yang aku heran dgn si TwIstiEs*meSti Mau* ni asal dia datang blog aku jer dia nak suh aku rasa "penampau" dia, asal dia nak penampau jer dia akan datang blog aku, keh keh keh... ko pesal la TwIstiEs*meSti Mau*.. tapi aku suka suki jer panggil dia Chikades.. (tu junk food kegemaran aku masa kecik2 dulu) keh keh keh... baik lah bila korang senang2 gi lah terjah Si TwIstiEs*meSti Mau* ni... nama lain dia aku tak pasti la plak tapi dia tulis SHARK_BAN (oh ko dah tersilap bulan la, ni dah masuk RAMADHAN he he he).

Ini adalah PP si TwIstiEs a.k.a Shark_Ban...
 (ha ha ha lepas ni ko gi serang blog dia, mintak Twisties banyak2 hu hu hu)


Ok ends of  TwIstiEs*meSti Mau* punya citer... sekarang ni aku nak share dengan korang apa yang aku sahur pagi tadi.. he he he. Disebabkan aku lum sempat lagi beli barang2 dapur (sekembali aku dari Cambodia sampai le ke hari ni...kan) Jadi stock makanan yang ada dalam kabinet ialah Maggie... jadi sebagai permulaan puasa untuk hari pertama ni menu sahur aku hanyalah Maggie Kari + Telur + Teh Tarik.... tak lupa buah Tamar ^_^ (tamar tu kurma ler)

Ini lah Mee Maggie Terjunkan Telur 3 Biji he he he


Yang ni Teh Tarik Suka-Suki Banyak Buih... ko hade??


Ni pencuci mata he he he jeruk buah salak ~ En Suami bawak balik dari Penang no.. sedap.. 
pagi2 dah makan menda ni harus tengahari nanti aku haus babankan??


Yang ni Mix Jeruk Buah-buahnan tapi aku tak suka sgt, sebab ada buah Pala... :P 
sebab aku dok suka buah pala... tak sedap :P 


Ha ni kalau semangkuk tu aku leh habiskan sorang 
he he he ni la jeruk yg paling den suka..


puasa.jan.tak.puasa@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

24 comments:

  1. Sedap tu makan maggi pagi-pagi :). Dulu bujang selalu bedal manggi semasa puasa. Kadang-kadang manggi tu makan terus sebab tak sempat nak masak :P

    ReplyDelete
  2. Tallif darurat keh keh keh hari ni baru ingat nak gi pasar tani nak beli lauk apa3 yg patut...

    erk makan cenggitu jer?? biar betik!! ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  3. fuyoo awalnye bangun @@ !! tadi saye makan telur , ngan kari daging je... hehe. selamat pagi.

    ReplyDelete
  4. eddiefadhli: lor cukup ke mentara nak tunggu berbuka tu?? ha ha ha... selamat pagi lawa spek?? pinjam boleh? keh3 ^_^

    ReplyDelete
  5. erk, apakah? jam 9.22 a.m tengok2 ada pic mknn yg mampu membuatkn air liur meleleh..hahaha. tp apa yg pasti, mmg haus la jwb nya nnt. slmt menempuh hari ini yg sungguh kehausan...i think after 12 noon, your suffer will starts..hahahaha

    ReplyDelete
  6. miko: ya you are dang right! i just can't resist to eat em during sahur just now... it's mouth watering looking at all the colorful "jeruk" nasib x dek jerk "halia" klw tak ada le org tu menantap kat entri ni 24 jam keh3 :P (hey you should support supermom ni la... adeh... can i stand the suffer? :P)

    ReplyDelete
  7. patutla aku asyik terbelahak jer subuh td nak tidur xsenang "asyik dibayangi misteri jer"..rpe2yerr.....keje ko yerr....!!

    pari2....pilih.,
    nak kena penampau tangan ke kaki??

    hahaha.......pe la ko nihh =3

    hmm..tp..,xkn bersahur mkn maggi jer kot??? pemalas tol la supermama nihh.....
    =D HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAAHHA

    ReplyDelete
  8. Ha ha ha padan muka ko org lepas suboh jan tido blk buat le apa2 yg patut nagji ke wirid ke kan dah terbelahak. Aku pilih hurm nak smack down ko je boleh? He3. Menggong le ko ni memang la aku mlas nak masak kan haku x gi beli barang dapur lagi. ha ha ha ko ni gelak besau ni posa ke tak? Keh3 selamat berposa CHIKEDIS :p

    ReplyDelete
  9. Salam Ramadhan Al-Mubarak..

    ReplyDelete
  10. Salam Ramadhan Koding :)

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Hohoho..nama len twisties, shark ban ek..cittt...hahahha.

    Megi pun megi lah kak.. yg pentingnya sahur ^_^ memg gabungan 'sihat' lah kan..megi+teh buih+jeruk, hahahahah

    oho, gasak sgt dah abgtaliff tu..tak sempat masak, terus telan megi,hahaha.

    ReplyDelete
  12. meriahnya menu sahur ppp.
    sy sahur td cuma mkn lebihan lauk dinner smlm..suami pulak sy masakkan megi cincai je heehe..

    ReplyDelete
  13. Petang ni aku berbuka special...
    pucuk betik direbus dengan senduduk Putih!


    http://akuyangakut.blogspot.com/2012/07/apa-juadah-berbuka-puasa-korang.html

    ReplyDelete
  14. aku tengah menghadap gambar maggi itu di tengah malam buta.. puh.. memang nampak menyelerakan megi itu hingga aku pun rasanya sekejap lagi nak melawat dapur utk memasak mage hehehe....

    ReplyDelete
  15. tumpang lalu nek...

    ReplyDelete
  16. hotmama mmg suka bangun awal. :P kuikui sudah terkena dgn Incek suami. hihi..

    ReplyDelete
  17. kdg2 tgk maggie pun bole terliur ptg2 cmni, erkk...

    ReplyDelete
  18. Lana: Kalau dah lapor tu maggie pun nampak sedap kan? ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  19. mammyharraz: mananya meriah.. ha ha ha itu sahur tangkap muat jer tu.. asal kenyang ha ha ha ^^

    ReplyDelete
  20. Nizam Arrif: PPP dah gi skodeng masak tu.. pergh tu kalau makan ngan belacan masyukkkk!! ^^

    ReplyDelete
  21. Nong: aku banyak stock maggie suma ada Kari, Ayam, Asam Laksa, ko nak ke?? ha ha ha

    ReplyDelete
  22. bloghok: sila kae sila kae :P

    ReplyDelete
  23. Mici: Sekali kul 3.30 tu dia kunci jam.. melampau sungguh ha ha ha :P

    ReplyDelete
  24. Caliph: ha ha ha posa punya pasal maggie pung, maggie ler kan??

    ReplyDelete