Wahai Si PariPariPutih Ko KENAPA?? :P

Aku mulakan n3 aku hari ni dengan ucapan BISMILLAH... first of all, hari ni aku rasa sangat-sangat happy: Ada beberapa sebab yg buatkan aku ceria 1. Abg Torres aku and his TEAM is Euro 2012 punya Champion, 2. Hotak aku dah kembali clear....dari serabut, 3. I knew that some of the bloggers masih lagi berkunjung ke teratak buruk paripari ni walaupun aku tak on9 (thank you), 4. Ada banyak yang aku nak share dengan korang bulan Julai ni.. koz ada ramai yg celebrate birthday termasuk adik aku, En. Suami dan juga few bloggers... (Happy Birthday all). Semoga hari-hari yg aku lalui 3 hari lepas, dapat mengurangkan rajuk ku... (rajuk kebendanya kan.... bior le rahasia.. ha ha ha ko hade ke nak rahsia2 bagai??) aku ade... he he he tu la yg opline kejap... nak tenang kan kepala hotak yg berserbut dan penuh dengan sawang-sawang... ye le, aku ni kan dah nak masuk set-set warga emas... 

Kadang-kadang terfikir jugak untuk mansuhkan terus jer blog PPP ni... tapi bila kenangkan wajah-wajah korang yg rapat dengan PPP (walaupun tak le pernah jumpa face to face kan) aku kuatkan jugak le hati ni untuk lontar jauh-jauh, perasaan nak "mansuhkan" blog ni... Aku sesuka hati jer nak mansuhkan, sedangkan ada yg sanggup mengembalikan balik blog ni pada aku sedaya upaya supaya aku boleh terus berkarya... dan itulah yg membari aku semangat... semangat... ah.. semangat la kan.... :P. Aku tau ramai yg "WINDUW" nak baca tulisan "merepek giler kentang" - aku kan?? kan?? kan?? (kentang - pinjam ayat KOMIKO :p) he he he... suka jugak korang baca entri-entri sengal aku ni ek??? 

Ekceli... selain dari aku nak merehatkan hati dan perasaan, memang aku balik ke Kg Halaman En Suami di Johor, untuk memenuhi undangan walimtulurus sepupunya yang memang sangat rapat dengan aku dan En Suami. Siap dapat panggilan dr abgnya si Pengantin, untuk mengesahkan bahawasanya aku WAJIB pulang utk majlis tersebut... alasan dia "kalau aku tak ada, tak kecoh le majlis, ha ha ha badut ke aku ni?? bagi buat lawak karrot ke?? keh keh keh" So aku amekla cuti last minit, dan hari sabtu pagi terus balik ke Kg.  Walaupun penat driving masih terasa tika dan saat ini (keh2 En Suami tak perasan aku bawak 115 hari ni... bila dia pandang aku, cepat2 aku tarik kaki dr paddle minyak mua ha ha ha - oh mesti korang tanya kenapa tak dia jer yg drivekan?? Oh jgn salah anggap, sebenarnya aku yg ada penyakit, takut nak naik kereta yg org lain drive... so all this while aku la drive each time kami blk kg atau ke mana2 saja... :P) Ok now, aku nak share le kan apa aktiviti aku sepanjang aku "MUTE" kat blog selama 3 hari neh... jom le tengok... enjin otak aku ni lum gerak betul lagi... jadi less writing, let's see what's been done during my silence of the Lamb... Erk Lamb?? keh keh keh sukati aku le nak tulis apa, ko hade... keh keh keh dah jom... kita ronda2 tengok gambau...

AWAS! ENTRY AKU KALI NI PANJANG GILER KENTANG MR POTATO... KEH KEH KEH TIADA PAKSAAN UNTUK MENGQHATAMKAN BACAAN ENTRI INI... SEBAB AKU TAK DE SEDIAKAN BESEN ATAU PLASTIK UNTUK KORANG MUNTAH BILA MEMBACANYA KEH KEH KEH! 


Saturday 30 July DAY 1: Sepatutnya aku dah packing2 malam sebelumnya... tapi hati ni sebenarnya malas... so lepas subuh baru aku start packing... org pompan biasala.. nak gi 3 hari tapi barang mcm nak gi seminggu hu hu hu


Owh! Ini gadget, and make up... tak boleh tinggal... 
klw tak aku x leh nak tengok perkembangan "sosial"
 eh updates from my entry...


Sebelum kuar rumah, sementara tunggu yg lain bersiap aku sempat jenguk2 dulu blog jiran2 :) berat rasa hati nak melepaskan lappy ni ha ha ha (parok demo) ko hade?? keh keh keh. Ini la lappy cabok aku... yg menghubungkan aku dan korang sume....


Okeh kami bertolak kul 9.30 kul 11.30 sampai, bila sampai majlis akad nikah baru selesai, aku ni kan giler kentang bergambar, so tumpang sekaki amek gambau atas pelamin... ha ha ha (perasaan le kejap konon2) senyum jan x senyum... JANJI ROCK hu hu hu...


Owh ini bukan perantinnya.. ini anak saudara perantin 
(pun nak nikah dah ni bln Ogos tahun ni..)


Hantaran pengantin (masa dolu2 kakak perantin pompan kawen, aku le mak andam keh3) aku ni mmg suka make-up kan orang... mcm make over gitu... ko hader ke nak make2 over bagai??



Okeh! Ini pelamin di Hotel, yg gambar kat atas tu pelamin akad nikah di rumah, so lepas solah Isyak, we all gi ke hotel tu and tengok apa2 perparation yg nak di buat...


Rupa-rupanya everything has been done accordingly,
 sume dah arrange nicely...


So apa lagi... aku pakse le perantin berdua tu utk pose keh keh keh (perantin lelakinya yg bersuar pendek bagai pun kena gak bergambar, aku kae kaki buli orag hu hu hu) 


Ok aku harus buat pengakuan balik Kg kali ni... asik melantak jer kerjanya... malam blk dr hotel tu kami dihidang dengan satey: mcm2 satey le ade perut, ayam, daging, kambing nasib satey arnab tak dek :P (weh camner nak diet cenggini ni?? ish ish ish)


Bila dah berloggok cenggini.. macam2 le cerita kan... sampai x kering gusi dibuatnya... hilang seketika duka lara hu hu hu...


DAY 2: 1st JULY 2012, 7.30 Pemandangan indah macam ni la yang aku rindu... tenang dan damai rasa hati... ini aku ambil dari perkarangan rumah pusaka arwah kedua ibu & bapa mertua aku 


Everytime nak breakfast aku akan ke "simpang" di simpang ni la ada sebuah gerai yg menjual sotong cucuk and all the "kampung" punya breakfast... menu wajib bila balik Johor... (owh klw nak ikut sejuk, sini lebih sejuk dr Genting Hinglands ok)


Ha ha ha ini abang perantin pompan, kira En Hubby nyer sepupu ler ni, aku panggil Abg Din, memang otak giler2 macam aku jugak, sebab tu aku "Kamceng" ngan dia... 


Okeh this is the "satey sotong" sedap giler... makan dgn mee or nasi lemak or mee hoon yg dimasak  atas para ok korang bayangkan la bau dia kan... bukan dimasak dgn dapur gas.. ko hade?? nom nom nom alamak tetiba terliur la :P


 Day 2: The Wedding Reception 12.00 noon @Villa Hotel...


So, hari yg dinanti2 pun tiba... sementara menunggu tetamu datang macam biasalah, aku memulakan aktiviti "mesra alam a.k.a bersosial" haku keh keh keh... (sebelum aku menjalankan tugasan ahli jawatan kuasa, yg tlh diamanhkan pada aku ~ distribute door-gift hu hu hu kijo senang jerk tu bai... apa ada hal...)


The Bride & Groom Fariq & Hyrida


That's all folks... Alhamdulillah the wedding ceremony went well, semua dah selamat, and so do I, selamat sampai rumah walaupun agak lewat sebab banyak keta tadi... so hope to share with you all with more entries... till then, that's about it for today... catch ya later yup ^^

Alhamdulillah.Allah@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

22 comments:

  1. perghh...terliur bkn sbb jelez tgk org kawen tp terliur sbb makanan2 tu smue..slurpp..sedut blk air liur yg kluaqq hahaha

    ReplyDelete
  2. ha ha ha komiko itu baru tengok... belum lagi menikmatinya... mmg sedap... especially ia di masak di atas dapur kayu... so can you imagine the smell and taste?? itu blm lagi bau aroma kopi, teh tarik dan yg lain2... ^^

    ReplyDelete
  3. oh. memang panjang entry ni. aku tengok gambar jek. hewhew. :))

    ReplyDelete
  4. berjela2 panjang n3 PPP nih tp gambar2 comel itu menarik hatiku. hihihi~

    ReplyDelete
  5. Ni kalo print nih, lagik tebal dari thesis yg noh wat...haha

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum kak! ^_^

    Alahai, comel akak ku sorg ni dengan baju kaftannya ^_^ ye ke kaftan?memandai jep aku,hak3.

    Macamana pas bercuti? feel fresh kan? cam slogan marigold lak,hak3.

    Kadang2, berblog pun, kena amik cuti, tuk refresh..tuk berpijak balik dibumi yang nyata. eceh. hehehe.

    Apapun, moh le kita kembali semula kearena blogging, ho yeayh!!!

    ReplyDelete
  7. Kamal Lee: Itu le sebab aku bagik amaran tu keh keh keh... ^^

    ReplyDelete
  8. Michelle: Gambar2 sumil abang-abang tu ek?? he he he ^^

    ReplyDelete
  9. Noh Kodiang: Eh itu baru mukdimah jer tu Noh lom lagi isi kandungan... klw complete set mau jadi setebal kamus dewan bahasa dan pustaka... ko hade?? keh keh keh ^^

    ReplyDelete
  10. Lana: sama2 b.t.w ttg soklan kan PM tu sorry x sempat nak baca... nnti bilo2 den senang den baco yo.... oh cuti.. yup... boleh le... ha ha ha.. ini pun mcm rasa ada nak demam daa... yup... jom le kita berblog...jogging he he he thanks Lana ^^

    ReplyDelete
  11. ingatkan org tu menyepi pergi mana.. rupanya pi kenduri.. lapar perut tgk makanan.. cantik a.. pemandangan..

    ReplyDelete
  12. aha, soklan tu? hahahah, abaikan je la kak, hati tak enjoy, soklan pun berterabur men tanya tak kena waktu,hahahaha.

    ah, demam?jangan2..nnti takdak sapo nak 'ko ader? ko ader?' ngan kitaorg suma,hehehehe.

    ReplyDelete
  13. Nong: Ya bahhh.... penat suda aku ni... ha ha ha tapi enjoy dpt chat maa kwn2 blogger ^^

    ReplyDelete
  14. Lana: l.o.l that's funny ^^

    ReplyDelete
  15. mmg panjang giler entri ni...lepas gian ke apa selepas lama tak tulis blog... huhuhu

    ReplyDelete
  16. delarocha: ha ha ha i guess you have your point there keh keh keh ^^ baru 3 hari dah rindu nak mengetuk2 keyboard... boleh??

    ReplyDelete
  17. perghhhh...terliur tengok.ala,tak sabar nak kawen. :P

    ReplyDelete
  18. aReLaN: Sabau2 sabar tu kan separuh dari iman he he he ^^

    ReplyDelete
  19. entry biar pnjg, asalkan best.. huhu

    again, PPP buat saye lapo.. mee grg yg mkn dgn satey sotong tu itam mengancam ar!!

    time wedding tu, baju PPP ala2 cleopatra gitu.. haha

    ReplyDelete
  20. BP Boy: Ini entri 3 serangkai namanya keh3 cover utk 3 hari 2 malam punya n3 ha3 ^^

    sama le kite, bila tengok balik gambar2 makanan tu baru terasa lapar.. bila depan mata x terhabis la plak.. :P

    Ya lor baju tu beli from DUBAI tu yg terarah2 ke ala2 cleopatra keh3 ^^

    ReplyDelete
  21. tudia sis banyak gambar ha.. suka tgk sis berbaju biru tu.. euuuu.. comey.

    ReplyDelete
  22. Aida: Hupdate 3 in one boleh?? ha ha ha ewwww malu you... jan puji si ppp nanti dia lupa diri keh3 ^^

    ReplyDelete