Aiyakkkkk!!! Mata BENGKAK!!!

Apakah?? Mato den bengkak?? Menagis kah aku malam tadi, sedih ke aku?? Gaduh ke?? (ha mula la nak spekulasi2 hayat aku tu kan???) Takde maknernya... Tapi bagun sahur tadi aku tengok cermin, mato aku ada punch eye bag... Tidakkkkkkkkkkkkk!!! Adeh... ni la kan akibat terlebih tidur... Selain dari simtom2 penuaan dan pakej2 penuaan yg hampir melengkapi kuota ha ha ha (itu yang makcik suko tu...) Ada aku kesah ke Mak Jemah?? Ko Hade pakej2 penuaan cenggitu?? Tak do, duk diam2 ko kat sana he he he... 


Meh aku buat pengakuan, memang aku tertidur awal semalam ,9.40 dah lolap. Memandangkan starts bulan puasa aktiviti 'SUPERMOM' aku begitu menjadik2 banyaknya... dari bangun sahur, persiapan nak berbuka, berkemas2 lepas berbuka sampai la melawa dan menjemput para2 hadirin ke meja makan utk berbuka sume aku buat sorang2, ko mampu?? dan sebagai anak yg mithali ehem ehem.. aku pikul sume tanggunjawab aku dgn berwibawa... dan pada akhiranya mengakibatkan aku terkulai di hujung tilam empuk aku iaitu beralaskan lengan ha ha ha.. (jom la pakat2 sian kat aku kan)... 

Dan menjelang kul 4.30 berulang la proses supermom ini sehinggalah habis raya nanti ok... diulangi habis raya, bukan takat posa  jer... ok la... apa pun aku nak lari... ke pejabat pulak... ish ish ish... doakan aku sampai tepat pada waktunya...


PAPAPI SUME ... ALHAMDULILLAH DARI SEMALAM MOOD AKU DAH TAK SWING LAGIK... HA HA HA... MENCIK2 TAU....

salam.jumaat@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

16 comments:

  1. .....dam kemuncak kuasa supermom ialah malam hari raya tu... huhuhu

    ReplyDelete
  2. ini mmg betul2 supermom ni. ety tgk mak ety, mmg tabik spring la. para ibu mmg paling super, waktu bulan puasa :D

    ReplyDelete
  3. kata ety betul2 supermom.. hahaha. nnt bile aq dah kwin nak jd macam kak pp la bleh jd supermom...

    Kesian kak ppp kepenatan... hihii

    ReplyDelete
  4. Super MOM! Mengeluarkan Laser dari mata sehingga bengkak :).

    Apapun banyak bersabar ya PPP

    ReplyDelete
  5. :: Mrs.Eady :: Up! Up! And Away!!! Sokmo ha ha ha >.<

    ReplyDelete
  6. Nizam.Ariff Ya betull! Tidak dilupakan jugak... sepanjang bulan Syawal... ramai tetamu yg datang hu hu hu... =.= (mode mate bertambah2 bengkak sampai x leh bukak ha ha ha)

    ReplyDelete
  7. Ety sebenarnya sepanjang hayat dia hu hu hu ohhhhh... mummy i lab you.. jasa mu x dapat aku balas walau aku jadik supermom sekali pung :/

    ReplyDelete
  8. khairolina tima kasih le ye.. kerna memahami.. apa kata ko ringankan bebanan aku tu.. meh sini terbang kat semenanjung tolong aku keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  9. Muttallif: Tima kasih kerna memahami supermummy neh.. laser ke "air mata" keh keh keh adaoai. >.<

    ReplyDelete
  10. 1st time dengo perkataan, pakej2 penuaan..salunye, pakej2 percutian..eh? keh3.

    ReplyDelete
  11. Lana: Ye ni kira pecah record ni... kat sini jer ada jual Pakej2 "Penuaan" ha ha ha ko hade?? >..<

    ReplyDelete
  12. Peh!!! ini memang super mom...!!

    ReplyDelete
  13. Hanif Idrus perghhhh! ye super dad!! ha ha ha percaya la...

    ReplyDelete
  14. baguslah mood dah tak swing lagi :D

    ReplyDelete
  15. Nong itulah alhamdulillah :)

    ReplyDelete