Aku Dan Lelaki Dalam Hidup...

Fulamak... tajuk macam hape tah kan?? Haa tapi tu le korang tak tau... Memang kehidupan aku ni dikelilingi oleh lelaki-lelaki... Mungkin faktor sekeliling, faktor pekerjaan dan faktor tingkah laku kot... Aaee.. berapa banyak faktor daa.... Bila aku fikir-fikirkan, aku rasa memang hidup seharian aku dikelilingi lebih ramai lelaki berbanding perempuan. Bertuah? Hurm nak kata bertuah tu.. tak la kot.. kadang2 meng"annoying"kan pun hade gak ha ha ha (jan mare ek... ) Dan mungkin sebab tu jugak le aku tak reti nak cakap secara lemah lembut secara live mahupun di alam maya.


Maka terserlahlah "keganasan" aku. Korang bayangkan ek.. kat rumah aku sorang saja pompan, yg dikelilingi dua orang lelaki (En.Suami & anakku lelaki ha ha ha), di office pun dulu kini dan selamanya aku banyak berurusan dengan lelaki jugak. Dulu masa aku kerja kat office lama aku selalu gi recording, gi TV3 buat kerja-kerja porduction pun invlove lelaki... Jadi bila ko dah berurusan dengan lelaki ni, sedikit sebanyak mempengaruhi tingkah laku ko... aku pulak secara tak langsung terpaksa bersikap tegas, sebabnya kalau aku bagi muka wah.. pijak kepala le jawabnya... jadi.. kalau sikap aku, percakapan aku dan bahasa aku "bagitu indah" di mata korang tu... tau le sebab apa ek.. ha ha ha... aku tak kisah JANJI ROCK... ko hade nak rock rock cenggitu?? 


KISAH BENAR: Pernah satu  hari, masa tu aku darjah 5 kot, (masa tu sekolah campur lelaki perempuan) jadi aku ni pung masuk le pertandingan tarian, bila dah masuk memang le kena practice kan. Nak dijadi kan cerita, kawan2 yg lain tu datang le ke rumah aku and ajak aku gi sekolah utk berlatih, lepas tu ada la sorang mamat ni M nama dia.. x leh la bagi tau nama penuh kan. Masa nak gi tu kiterang pun jalan le ramai2, si M ni tak habis2 menyakat aku sepanjang perjalanan, sekali tu aku hangin... ada ke dia nak tendang-tendang aku... sekali dua aku diam kan aje... bila dah berkali-kali tu... sekali bila dia tendang aku tangkap kaki dia dan sentap kaki dia ke depan, Ha! tersungkur mamat tu.... aku cakap kat dia "men-men" la lagi dengan aku, mamat tu siap cakap aku main-main jer la.. Ahhhh! Terlambat! Nasi dah jadik bubur, terus tersungkur ha ha ha dan kebetulan masa aku sentap kaki dia,  mak aku ternampak dari jauh... apa lagi bila balik kena SOUND kaw-kaw le dari mak aku kan... habesss dah "permintaan" si M dapat la.. ha ha ha... (Mak aku marah sebab, budak M tu anak kawan dia.. la la la la) tapi sekarang mamat tu duk UK kerja sana bahagian ACCOUNTING (aku tak tau le kwn2 aku ckp dia somebody jugek.. )... sungguh-sungguh cenggitu, kami masih keep in touch.


Satu lagi peristiwa masa tu aku kerja umur lam 20an.. aku bukan tak kenal budak2 lelaki kat taman perumahan aku tu, (derang tu memang nak mengorat aku, tapi aku x layan malas.. tak gentlemen).. satu hari aku balik dari kerja, dah le penat kena jalan dari jalan besar nak masuk ke taman perumahan mak aku tu, pas tu bila sampai kat padang permainan, derang ni berlonggok le ramai-ramai kat situ, bila aku lalu jer depat derang manyak le bunyi-bunyian tikus mondok yg kedengaran.. tetiba salah sorang dari mamat tu cakap "Fuyoo besar tu.., (aku x tau la apa yg dia maksudkan besar..) sebab masa tu aku ni mmg suka pakai mini skirt, jenis pakai subang besau, kasut high hills 3 inci.. ha ko mampo jln pakai kasut tinggi? Sekali tu HANGIN KUS-KUS AKU SUDAH DATANG (aku ni jenis panas baran jugak la).. Aku reverse dan jalan kat derang.. (masa tu derang dalam 5-6 org) aku sound: Weh! Korang jan nak kurang ajar ek! Hormat sikit orang lain... kita ni kan satu taman.. pas tu terus aku bla... (masa aku jalan tinggalkan derang, sepatah bunyi pun aku tak dengar) mungkin derang tak sangka dgn tindakan drastik aku tu kot.. lepas dari kejadian tu adik aku cakap budak2 tu minta maaf (derang kawan dgn adik aku).. tau pun mintak maaf... aku bukan apa lau ko nak berkawan boleh tapi biar cara yg betul, bukan cara nak ejek mcm budak tadika... hu hu hu bila ingat2 balik fuh.. GARANG tak hengat jugak aku ni kan?? La la la la.. 

Walau pun begitua, dalam sifat-sifat kasar aku ni, masih ada naluri kewanitaan jugak.. ha ha ha... maklum la masa budak-budak, asik ingat nak gaduh jer kan... so sampai le ke hari ni klw aku berkasar2 ngan korang tu aku mintak maaf la ek.. itu lah diri aku yg sebenar, as i cannot be hypocrite.. ha ha ha nak ckp lemah lembut??? Hurmm i don't think so... that's so not me.. :p But surprisingly  aku memang senang berkawan dengan lelaki ha ha ha.. sebab korang ni tak reti nak bermuka-muka... ye ke?? ha ha ha... sama le dengan aku direct to the point, tak reti nak berbahasi bahasa bagai...

aku.dan.laki-laki@paripariputih.blogspot.com

Nuzime Si Pari Pari Putih

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

23 comments:

  1. komen dlu sblom baca...pergh panjang...ok bru start baca blk :)

    ReplyDelete
  2. miko: ha ha ha apakah?? booking parking barisan pertama la ni ek?? mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. fuuu dh abes bca..pjg...haha. tp xtau nk komen apa lak sbb diriku bkn mpuan..bhahaha. tapi tapi kn kira2nya bebudak yg fewit2 ppp tu xdak la jht sgt kira budiman la..siap mintak maaf lg...klu zaman skrg ni haram nk mintak maaf last2 kita lak (mrujuk kpd kaum mpuan) yg jdi mangsa dendam diorg....n mungkin berniat jht.mohon djauhi

    ReplyDelete
  4. miko sebab derang budiman tu la ppp x suka derang wat cenggitu.. sbb mmg kenal sgt2 dgn parents derang... so memang free2 nak kena la ha ha ha... sampai skrg klw bertembung dgn derang ppp wat tak pot pung ha ha ha.. jahat kan?? ya lor skrg punya susah... suami pun boleh bunuh isteri.. erk... dunia akhir zaman.. :(

    ReplyDelete
  5. kak. kite seghupe. aku pon dikelilingi lelaki. opss. hihi. aku sorang je princess dlm pemeli. ohh lupe. kepade cik ibu merangkap bonda kepade cik princess. muahahaha

    ReplyDelete
  6. huhuhu.. memang garang... mak aih.. aku tak berani buat cengitu hehehe...

    best apa kena peeewiit! eekekekeke...

    ReplyDelete
  7. puyak: lor patut pun ko GANAZZZ macam aku.. rupae-rupaenye kite serupe ha ha ha.. aku mmg ganas dulu kini dan selamanya.. ko hade?? mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  8. Nong Andy: ha ha ha ko tau suda kan?? Ya bah nasib aku tak bukak silat pulut klw tak sah2 budak2 tu aku bungkus jadi ketupat pulut mua ha ha ha... peewwittt yg menyakitkan tinga daku ni.. ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  9. 0o0o, berlainan pulak dgn sy..sy jenis xreti nak berkawan dgn lelaki..pompuan je ramai..hehe

    ReplyDelete
  10. Del: Ya begitulah adanya ha ha ha... tak dapek den nak nolong...

    ReplyDelete
  11. Mizz ErMa... ramai la kawan lelaki... tapi suma pakat2 jadik kawan gaduh ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  12. saya ada kawan2 laki satu batch , saya angap mcm keluarga hhe .. llki2 miang saya jauhi , tak suke kontrovesi cehceh

    hehe pewit2 tu oklaa dr suit2 , buat kita rasa mcm tikus hihi

    ReplyDelete
  13. dilladoodleadat: yup i (ceh i kunun geli ha ha ha) tak kisah law derang treat kita cam adik beradik, but not the one yg merenyam mcm miang keladi... jawabnya HI HI BYE BYE la kan... hu hu hu.. tikus mondok mmg muncung dia panjang keh keh keh >..<

    ReplyDelete
  14. Ganasnya!!!!!! Takut...hehe

    ReplyDelete
  15. hanif ye ganaz rock kapak ha ha ha >..< ko hade??

    ReplyDelete
  16. haha byk nk komen ni..mohon baca dgn bersabar,.hahah..

    1. fewwit..gmbr first tu seksi la,,auwrrr,,heheh
    2. aku tau budak nama M tu MK syahir kan.katakan ya,katakan ya,hahaha
    3. keja kt tv3? mohon ambik aku jd pengacara rncgan nona...:)
    4. mohon jgn belasah aku..takut..larikk..:) heheh

    anyway, xkisah kita mcm mne pun,,asalkan kita jd diri kita,xhipokrit,kan kan..:) PPP best!!

    ReplyDelete
  17. Kak, fuhhh, finally dah habis baca. Antara entry terpanjang akak ni. Hihihihihi :)

    Kak, cayalah ! Yg part, akak sound balik mmg Ety tabik. Sbb tak semua org macam tu. Kalau Ety, mmg tak berani, nak-nak lagi kalau time tu sorang2. Zaman sekarang ni, lelaki-lelaki nya menakutkan. Grr. Susah nak cara yg akan minta maaf kalau kita sound. Hahahahaha :D

    Tak da hal lah kak. Kalau akak tak reti berbahasa bahasi pun, orait je sbb itu tandanya akakn a very straight to the point person. Tak hipokrit. Luahkan semua. Hati pun senang sbb tak da pendam2 :)

    Buktinya, PPP yg sekarang ni pun, disayangi dan sihargai oleh ramai orang. Kan kan kan ? :)

    psst : tapi kan, ada kawan Ety yg sejak dari tadika smpai high school, sek perempuan semua pun, kasar jugak. Hihihihi :)

    ReplyDelete
  18. Tu diaaa komen aku, panjang tak hengat. Nak lawan entry PPP dah jadinya :D

    ReplyDelete
  19. Zaxxx

    1. fewwit..gmbr first tu seksi la,,auwrrr,,heheh (itu baru gambau kartoon, tu sbb x letak gambau aku, klw tak mau ko pitam keh3)
    2. aku tau budak nama M tu MK syahir kan.katakan ya,katakan ya,hahaha (harap tabah MK tiada kena mengena lam hidup ku ketika itu keh3)
    3. keja kt tv3? mohon ambik aku jd pengacara rncgan nona...:)(aku pun ketika itu kuliketif jer.. mana kan layak utk meng rekomen kan org jadik pengacara nona, dri aku rekeman ko baik aku yg jadi ha ha ha)
    4. mohon jgn belasah aku..takut..larikk..:) heheh (kalau ko lorat ada harapan jugak le kena belasan dgn aku mua ha ha ha)

    anyway, xkisah kita mcm mne pun,,asalkan kita jd diri kita,xhipokrit,kan kan..:) PPP best!! (harap tabah dgn jawapan aku ni: ko baru tau ke?? hi hi hi)

    ReplyDelete
  20. Ety speaking of the devils, semalam salah seorang dr derang baru jer usha2 aku... ha ha ha walhal sebelum ni bukan x penah jumpa.. mcm tau2 jer aku buat entry pasal ni, mula2 dia join chat aku kat share video iklan bernas, rupa2nya pas tu dia PM kat FB. Aku law org tanya baik, tak kan aku tetiba nak kerek kan.. so aku pun chat la dgn dia.. mungkin dia pun tak sangka aku ni sebenarnya org yg budiman walau pun GARANG di luaran keh3... ety lagi panjang entri ko lagi aku sukaaaaa he he he... yo lelaki skrg ni susah nak cari yg betul2 baik... but same goes with the lady... la la la la...

    ReplyDelete
  21. yeah, girls's power! *sambil gimi5 ngan noona* lawak dol entry noona. aku suka part noona tarik kaki tuh. lara croft sangat. patut noona bagi sekaki dua penyepak. haha

    komen noona kat encik zaxx tu pun lawak esp tang pengacara nona. huhu..

    ReplyDelete
  22. mirul gimme 5 back... ha ha ha tak sampai hati lak nak penyepak tapi law lebey2 tu mau kena gak penyepak sedas dua mua ha ha ha...

    ha ha ha en zaxx tu mmg agak sengal... business partner jual tisu keh keh keh >..<

    ReplyDelete